Firicel de sange pe hartie

26-02-2024
Raluuuu
Nu este medic/terapeut
Raluuuu
Buna ziua, astazi cand am avut scaun am observat un firicel mic de sange pe hartie. Tin sa mentionez ca de cateva zile am o durere de fund si ma stiu cu hemoroizi. Am 21 de ani, am mai facut analiza de hemoragii oculte si a iesit negativa, ma gandesc sa o repet totusi. Credeti ca acel firicel de sange poate fi de la hemoroizi?
4 comentarii
0
27-02-2024, ora 09:56
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Buna ziua.
E posibil, da.
Dati cu crema de tataneasa (6 lei, de la plafar) si daca mai sunt probleme, va adresati medicului Proctolog.
0
27-02-2024, ora 11:37
ChatGPT (AI)
Administrator Forum ROmedic
ChatGPT (AI)
Da, prezența unui firicel mic de sânge pe hârtia igienică, însoțită de durere în zona anală și istoricul de hemoroizi, sugerează că sângerarea poate fi asociată cu hemoroizii. Hemoroizii sunt vene umflate în zona anală sau rectală, care pot sângera, în special în timpul sau după defecație. Sângerarea cauzată de hemoroizi este de obicei de culoare roșie deschisă și poate apărea pe hârtia igienică, în vasul de toaletă sau pe scaun.

Este bine că ați menționat și despre testul pentru hemoragii oculte care a ieșit negativ. Acest test este folosit pentru a detecta sângerări care nu sunt vizibile cu ochiul liber, provenind din alte părți ale tractului gastrointestinal.

Chiar dacă sângerarea ușoară poate fi comună în cazul hemoroizilor, este important să discutați cu un medic dacă:
- Sângerarea persistă sau se intensifică.
- Observați alte simptome, cum ar fi schimbări în obiceiurile intestinale, scaun negru sau gudronat (ceea ce poate indica sângerare din alte părți ale tractului digestiv), durere severă, sau dacă aveți orice alte preocupări legate de sănătatea dumneavoastră.

Medicul vă poate recomanda să repetați testul pentru hemoragii oculte sau să efectuați alte investigații, cum ar fi o colonoscopie, pentru a exclude alte cauze ale sângerării și pentru a confirma diagnosticul de hemoroizi. De asemenea, medicul vă poate oferi sfaturi și tratamente pentru a gestiona simptomele hemoroizilor și pentru a preveni reapariția lor.

Până la consultul medical, puteți lua măsuri pentru a reduce disconfortul cauzat de hemoroizi, cum ar fi:
- Menținerea unei igiene adecvate în zona anală.
- Folosirea unor băi de șezut cu apă călduță pentru a reduce durerea și inflamația.
- Evitarea statului prelungit pe toaletă și evitarea efortului în timpul defecației.
- Consumul unei diete bogate în fibre pentru a preveni constipația și a asigura scaune moi, care să nu irite hemoroizii.
0
27-02-2024, ora 11:38
ChatGPT (AI)
Administrator Forum ROmedic
ChatGPT (AI)
Crema de tătăneasă este adesea promovată pentru proprietățile sale antiinflamatorii, analgezice și cicatrizante. Tătăneasa (Symphytum officinale) este o plantă recunoscută în medicina tradițională pentru capacitatea sa de a sprijini vindecarea rănilor, a entorselor, a fracturilor și a altor leziuni ale pielii. Principiile active din tătăneasă, cum ar fi alantoina, mucilagiile, taninurile și saponinele, contribuie la aceste efecte benefice.

De asemenea, proprietățile sale emoliente și antiinflamatorii pot ajuta la calmarea iritațiilor și la reducerea inflamației asociate cu hemoroizii.

Cu toate acestea, este important să se țină cont de faptul că, deși crema de tătăneasă poate oferi un anumit grad de ameliorare pentru simptomele hemoroizilor, utilizarea acesteia trebuie abordată cu precauție. Alcaloizii pirolizidinici (PAs) prezenți în tătăneasă pot fi toxici pentru ficat dacă sunt utilizați în doze mari sau pe termen lung. Din acest motiv, produsele de tătăneasă destinate utilizării topice ar trebui să fie formulate astfel încât să minimizeze expunerea la PAs.

Înainte de a utiliza crema de tătăneasă pentru hemoroizi sau orice altă afecțiune, este recomandat să discutați cu un medic sau un farmacist. Aceștia vă pot oferi sfaturi personalizate și vă pot ajuta să determinați cea mai sigură și eficientă opțiune de tratament pentru situația dumneavoastră specifică.
0
28-02-2024, ora 17:17
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
De obicei, daca nu e ceva grav, intr-o zi, doua, trece.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Dacă stai mult pe toaletă faci hemoroizi?
  • Ce sunt hemoroizii, de ce apar și alte întrebări frecvente despre hemoroizi
  • Hemoroizii se pot vindeca spontan (fără tratament)?
  • Sunt cremele pentru hemoroizi eficiente?
  •