dioptrie -2, la copil de 10 ani jumate

01-02-2012
reizi
Nu este medic/terapeut
reizi
am un baetel de 10 ani jumatate am fost cu el la medic si am decoperit ca are dioptira de -2 ce inseamna asta si cum se poate trata, cat e de periculos? va multumesc
3 comentarii
0
03-02-2012, ora 10:07
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Bună dimineaţa! Diagnosticul este miopie mică( miopia până la -3 D); este necesară prescripţia de ochelari permanenţi. Miopia mai poate creşte, se recomandă controale oftalmologice periodice( la 6 luni, 1 an). În plus, este important ca regimul alimentar să fie bogat în fructe şi legume proaspete zilnic; eu mai recomand sirop de afine, suplimente cu extract de afine; numai bine
0
03-02-2012, ora 15:53
reizi
Nu este medic/terapeut
reizi
Va multumesc din suflet pentru raspun, a fost cel mai mare soc di viata mea cand am auzit ca copilul meu nu vede si va avea nevoie de ochelari, ma-m imbolnavit si traesc cu frica ca o sa ajunga mai rau, unde pot gasi siropul de afine si pe ce perioada sa il dau. Va multumesc.
0
04-02-2012, ora 14:12
Oftalmologie, Bucuresti
Buna dimineata! Din punctul meu de vedere, miopia si purtatul ochelarilor nu reprezinta o tragedie, sunt alte rele care chiar sunt o tragedie. Sirop de afine se gaseste la plafar; numai bine
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.