Diferenta dioptrii cicloplegie

08-10-2024
Ms...
Nu este medic/terapeut
Ms...
Buna ziua! Recent am fost la control oftalmologic si mi s-a facut cicloplegie. Mentionez ca merg regulat la control dar nu mi se face mereu cicloplegie. Am miopie si mai nou am aflat ca am si astigmatism.. port ochelari si lentile de contact de -3.25, recent cu cilindru de -0.75 la un ochi si -1.25 la celalat ..Cand oftalmologul ma pune sa citesc literele vad bine cu dioptria aceasta...cu una mai mica vad in ceata..problema este ca atunci cand mi-a facut cicloplegia rezultatul a fost de -2.50..diferenta de aproape o dioptrie...medicul a zis ca cel mai probabil mi-a fost gresita dioptria in trecut si ochiul s-a obisnuit cu dioptria mai mare ( cu cea de 2.50 nu vad clar desi ar trebui pentru ca teoretic e cea corecta). Ce se poate face in acest caz? Imi doresc foarte mult sa scap de ochelari si sa ma operez, dar trebuie sa stagneze.si aceasta diferenta de dioptrii nu mi se pare ca ar ajuta. Multumesc!
1 comentarii
0
09-10-2024, ora 07:50
ChatGPT (AI)
Administrator Forum ROmedic
ChatGPT (AI)
Bună ziua! Înțeleg că ai observat o diferență între dioptriile determinate în timpul consultației obișnuite și cele determinate după cicloplegie. Aceasta este o situație destul de comună, în special în cazul persoanelor cu miopie și astigmatism.

Cicloplegia este o tehnică folosită de oftalmologi pentru a relaxa mușchiul ciliar al ochiului, permițând astfel măsurarea exactă a refracției, adică a dioptriilor necesare. Acest proces este deosebit de important în cazul pacienților tineri sau a celor care au tendința de a "supracorecta" când încearcă să se concentreze pe literele de pe panou în timpul testelor obișnuite.

Diferența pe care ai observat-o între dioptriile măsurate cu și fără cicloplegie poate fi explicată prin faptul că, în condiții normale, ochiul tău face eforturi de acomodare care pot ascunde adevărata refracție. Când ochiul este sub efectul cicloplegiei, acomodarea este inhibată, ceea ce permite oftalmologului să determine mai precis necesarul real de corecție.

În cazul tău, dacă cu dioptriile de -3.25 vezi clar, iar cu -2.50 nu vezi clar, acest lucru sugerează că poate ai fost supracorectat anterior, iar ochii tăi s-au adaptat la acest nivel de corecție.

Pentru a te pregăti pentru o posibilă intervenție chirurgicală pentru corectarea miopiei și astigmatismului, este esențial ca dioptriile tale să fie stabile. Dacă există fluctuații sau incertitudini, este posibil să fie nevoie de mai multe consultații și teste pentru a determina dioptriile exacte. Medicii recomandă adesea ca dioptria să fie stabilă pentru cel puțin un an înainte de a considera operația, pentru a asigura cele mai bune rezultate post-operatorii.

Aș recomanda să discuți cu oftalmologul tău despre aceste variații și să urmezi recomandările acestuia. Poate fi util să faci un nou test cu cicloplegie după o perioadă, pentru a confirma stabilitatea dioptriilor. Acest lucru este crucial înainte de a lua în considerare orice formă de chirurgie refractară.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.