dinte de lapte
Buna ziua, fetitei mele de 7 ani i-a cazut un premolar de sus(cel de langa canin), mai exact, a tras de el pana ce i-a cazut pentru ca era foarte cariat si o durea;i-a ramas un colt care acum nu stiu ce e mai bine, sa o duc sa-l extraga, se poate infecta chiar daca au trecut vreo 3 luni de cand a cazut, sau e mai bine sa ramana acolo ca sa nu se inchida locul si sa nu mai aiba unde iesi cel definitiv (care cine stie cand va iesi).
2 comentarii
eu zic sa mergeti cu fetita la dr, sa-l extraga
Dentitia de lapte nu are premolari. Acela era un molar de lapte. Mergi cu ea la un stomatolog pentru ca acel colt ramas acolo se poate infecta si poate afecta dintele permanent ce se afla sub el.
Nu este de joaca cu dintii de lapte pentru ca sub ei se afla cei permanenti si orice carie, orice infectie la cei de lapte ii pot afecta. Nu mai lasati copiii sa stea cu dintisorii cariati. In mod normal vizitele la medicul dentist incep la 1 anisor. Nu se face nimic atunci, doar se familiarizeaza copilul cu cabinetul si capata incredere in medic. Este foarte important!!!! Astfel viitorul adult va avea obiceiul sa faca controale regulate fara frica pentru ca el asa este obisnuit.
Nu este de joaca cu dintii de lapte pentru ca sub ei se afla cei permanenti si orice carie, orice infectie la cei de lapte ii pot afecta. Nu mai lasati copiii sa stea cu dintisorii cariati. In mod normal vizitele la medicul dentist incep la 1 anisor. Nu se face nimic atunci, doar se familiarizeaza copilul cu cabinetul si capata incredere in medic. Este foarte important!!!! Astfel viitorul adult va avea obiceiul sa faca controale regulate fara frica pentru ca el asa este obisnuit.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2Inca am dinti de lapte.
- 1dintii de lapte
- 1Problema dentara (dinti de lapte la adulti)
- 1Dintii crescuti in spatele dintilor de lapte
- 5Dinte de lapte cazut de 2 ori ?
- 1Tesut gri din camera pulpara (urgenta copil 3.5 ani necooperant)
- 2Incisiv sus dreapta (11) fisurat in mai multe locuri - pulpa tine partea frontala
- 8Dinte de lapte ciobit
- 2Am nevoie de un sfat.
- 2Dintisor de lapte
Mai multe informații despre: dintii de lapte
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: