Dieta pentru un fost sportiv
Buna buna membrii ai forumul Romedic! Vin si eu cu o problema relativ mare pentru mine si sper sa gasesc ajutor pe acest forum.
Am 17 ani, impliniti acum o luna, 1, 71 si 74 de kg. Sunt fost sportiv (3 ani fotbalist, 1 an inotator) dar asta a fost acum cativa ani iar de cam 2 ani (dupa ce am lasat inotul la o parte) am inceput sa ma ingras. Mentionez ca nu am fost niciodata gras, avand abdomen, piept si o masa musculara bine dezvoltata mai ales in zona picioarelor (gambe, coapse). Cand ma lasasem de inot aveam 58 de kg iar dupa am urcat usor usor la 62-65-69 iar de cand m-am mutat in alta tara am ajuns la 73-74 (depinde de zile :)) ).
Doresc, daca se poate sa-mi spuna cineva o dieta pe care as putea sa o urmez. Mentionez ca ma voi apuca din nou de inot si fotbal.
Am 17 ani, impliniti acum o luna, 1, 71 si 74 de kg. Sunt fost sportiv (3 ani fotbalist, 1 an inotator) dar asta a fost acum cativa ani iar de cam 2 ani (dupa ce am lasat inotul la o parte) am inceput sa ma ingras. Mentionez ca nu am fost niciodata gras, avand abdomen, piept si o masa musculara bine dezvoltata mai ales in zona picioarelor (gambe, coapse). Cand ma lasasem de inot aveam 58 de kg iar dupa am urcat usor usor la 62-65-69 iar de cand m-am mutat in alta tara am ajuns la 73-74 (depinde de zile :)) ).
Doresc, daca se poate sa-mi spuna cineva o dieta pe care as putea sa o urmez. Mentionez ca ma voi apuca din nou de inot si fotbal.
3 comentarii
0
25-10-2015, ora 00:00
Dr. Rosculete Dinu Mariana
Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice, Bucuresti
Buna seara.
Un sportiv ar trebui sa evite notiunea de dieta si sa adopte stilul de viata sanatos cunoscut ( alimentatie echilibrata si sanatoasa, bazata pe proteine si grasimi de calitate, legume, carbohidrati complecsi si miscare, mai ales la varsta aceasta). Mult succes!
Un sportiv ar trebui sa evite notiunea de dieta si sa adopte stilul de viata sanatos cunoscut ( alimentatie echilibrata si sanatoasa, bazata pe proteine si grasimi de calitate, legume, carbohidrati complecsi si miscare, mai ales la varsta aceasta). Mult succes!
Nu mai sunt sportiv de performanta si probabil nici nu voi mai fi. Doresc doar sa fiu din nou in forma si pentru asta doresc sa dau jos cam 7-8kg.
0
29-10-2015, ora 08:58
Terapeut Carmen Meresz
Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice, TIMISOARA
Buna, pentru a te ajuta sa ai un mod de viata in care sa slabesti corect si sa iti mentii greutatea, am nevoie de mai multe informatii vis-a-vis de alimentatia ta.
Daca doresti sprijin, imi poti lasa un mesaj in privat.
Sanatate!
Daca doresti sprijin, imi poti lasa un mesaj in privat.
Sanatate!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 0Voi știți ce mâncați?Oameni ultraprocesati Capcanele industriei alimentare actuale.
- 1Am prea multa grasime pe burta?
- 1E nevoie sa slabesc?
- 2În prediabet ai voie smoothieuri de fructe amestecate cu legume?
- 0Unde pot învăța nutriție?
- 0Diabetul se vindeca?
- 1O sa inversez posibilul diabet sau prediabet și o sa devin nutritionist
- 3Postul intermitent ca metoda de slabire, a reusit cineva sa slabeasca asa ?
- 0Curs online cum sa slabesti
- 2SOS vreau sa slabesc