Diagnosticul in psihiatrie | Forumul Medical ROmedic

Diagnosticul in psihiatrie

19-10-2017
Alinela01
Nu este medic/terapeut
Alinela01
Buna ziua, dupa ce am nascut am facut furia laptelui si depresie post-partum. Intrucat am avut si halucinatii mi.au dat diferite diagnosticuri de la tulburare psihotica fara nuante schizofrenice, ultimul fiind tulburare schizo-afectiva de tip depresiv. Intrebarile mele sunt:
1. Ultimul diagnostic este valabil?
2.tulburarea schizo-afectiva se poate vindeca, respectiv sa fie infirmat?
3. Pot sa dau admitere la magistratura si sa trec examenul psihiatric cu brio?
Multumesc anticipat
9 comentarii
0
19-10-2017, ora 12:44
epona
Nu este medic/terapeut
epona
Eu stiu ca tulburarea schizo-afectiva e schizofrenie afectiva. Va puteti duce si la alti specialisti pentru confirmare/infirmare diagnostic. Iar pentru admiterea la concursul pentru magistratura se cer acte medicale, se fac evaluari medicale amanuntite pe mai multe arii. Daca sunteti in evidenta la medicul de familie/ spital de stat cu acest diagnostic si nu v-ati tratat intr-o clinica privata, institutiile statului abilitate pot afla foarte usor diagnosticul...
0
19-10-2017, ora 12:47
Alinela01
Nu este medic/terapeut
Alinela01
Stiu ca il pot afla dar ideea era ca odata vindecata sa nu ma declare inapta
0
19-10-2017, ora 13:37
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
@Alinela: imi pare rau pt diagnosticul primit de tine. Intrebarile tale vizeaza din cate am inteles eu, vindecarea si speranta ca diagnosticul (mai ales ultimul) a fost gresit pus. Daca ai indoieli, mai consulta un psihiatru. Personal, nu cred ca un psihiatru nu poate pune un diagnostic corect (nu inseamna ca nu au existat cazuri, dar nu din neputinta/nestiinta, ci din alte motive), dar avand in vedere tulburarea schizo-afectiva, aceasta se diagnosticheaza intr-adevar, putin mai dificil, deoarece simptomele care apar, se apropie atat de schizofrenie, cat si de o tulburare afectiva. Insa, mai mult spre schizofrenie si in acest caz, nu se poate vorbi de vindecare, ci de ameliorare obtinuta doar dupa tratament psihiatric de minim 2 ani, cu suport psihoterapeutic asociat. Intrebi daca acest diagnostic iti va afecta munca: da, insa in primul rand pt ca tu nu vei mai putea munci la fel si nu doar pt ca nu ai fi acceptata la un job. Este vorba de o tulburare in care dificultatile majore de concentrare apar frecvent, plus alte simptome. Totusi, oricat am vorbi noi aici despre aceasta tulburare, asta nu te va ajuta sa actionezi eficient. Din acest motiv, iti recomand cu tarie sa mai incerci si opinia altui psihiatru si abia apoi sa vezi ce e de facut cu privire la job. Insa medicatia este vitala in cazul tau.
0
19-10-2017, ora 15:04
epona
Nu este medic/terapeut
epona
Dupa angajare (iniferent de locul de munca) se face un examen medical la Medicina Muncii. In functie de specificul activitatii se fac examinari pe diverse arii (psihiatrie, examen psihologic, cardiologie, orl...etc) Eu de exemplu, am tulburare bipolara si in fiecare an la examinarea medicala anuala (am acelasi loc de munca de multi ani), declar pe propria raspundere ca nu am nici o afectiune psihiatrica. Chiar daca am dus concedii medicale cu acest cod de boala, atat timp cat imi fac treaba, respect ierahia de serviciu nu am avut probleme chiar daca am mintit. Testele psihologice pe care le dau sunt aceleasi in fiecare an si principiul meu e sa raspund corect, nu ce simt. Si deja le stiu foarte bine. Si sa fiu atenta la chestionar fiindca unele intrebari se repeta sub o alta forma. Si ca sa ma verific eu, m-am dus in privat si am raspuns sincer. Dar aceste examinari erau pentru mine si nu pentru serviciu. Eu stiu ca de obicei cand depui dosarul pentru angajare, la orice loc de munca se cere adeverinta de la medicul de familie in care se precizeaza daca esti in evidenta cu boli cronice. In ceea ce priveste afectiunea aceasta, doamna psiholog Cristina Stoian v-a raspuns intr-un mod competent si profesionist. Eu va pot spune doar ca am o amica cu acest diagnostic care a fost disponibilizata dintr-o institutie de stat dupa 20 de ani de munca. Si cand se ducea sa-si depuna dosarul pentru un loc de munca, pe adeverinta de la medicul de familie scria- tulburare schizo - afectiva - iar angajatorii refuzau mai mult sau mai putin diplomatic. A fost sfatuita de cei de la institutia unde a lucrat sa faca demersuri pentru pensie de boala si certificat de incadrare in grad de handicap deoare la ei erau sanse minime de angajare. A refuzat si un afacerist cu inima mare a angajat-o cu jumatate de norma pe un post mai "usurel". Dar a stat doi ani si jumatate acasa fara loc de munca tot sperand sa se angajeze iar la institutia respectiva...
0
19-10-2017, ora 16:35
Alinela01
Nu este medic/terapeut
Alinela01
Exact asa si la magistratura. Odata, admis iti da o fisa cu care mergi la cardiolog, urolog, neurolog, ginecolog si psihiatrie, etc. Nu se pune problema sa mint ca se prind repede de faza si te pot acuza de fals in acte. Ideea e ca diagnosticul acesta de tulb schizo-afectiva mi.a fost dat la un spital privat, implicit si tratamentul. Eu ma gandesc ca peste vreo 3 ani sa merg la Instit Medico-legal "Mina Minovici" sa mi.l infirme. Deocamdata sunt in concediu de crestere al copilului, cu indemnizatie de la facultate. Mai stiu ca tulburarea aceasta este acuta, deci vindecabila.
1
19-10-2017, ora 19:44
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Tulburarea schizo-afectiva nu se poate vindeca. E cronica.
Se poate vindeca episodul cu halucinatii din cadrul ei, cu medicatie, ceea ce s-a si intamplat in cazul dv.
Daca declarati la examenul de admitere in magistratura ca aveti tulburare schizo-afectiva, nu cred ca il treceti cu brio. Oricum e o munca foarte solicitanta si nerecomandata in cazul dv.
Asta in cazul in care diagnosticul este pus corect.
Ultimul diagnostic este valabil, dar, daca nu a fost pus corect, poate fi infirmat de o comisie de la IML.
2
19-10-2017, ora 21:06
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna ziua alinela01, cred ca ratati esentialul: "furia laptelui" nu este un diagnostic medical, depresia post partum, cu elemente psihotice, asa cum ati descris, este. Ca a purtat/poarta mai multe nume, diagnosticul arata de fapt felul in care dumneavoastra reactionati/functionati in situatii de stres, asa cum a fost venirea pe lume a copilului. Problema nu este confirmarea sau infirmarea unui diagnostic, ci intelegerea faptului ca, in anumite situatii psihicul dumneavoastra foloseste un anume mecanism de functionare. Odata "descoperit" exista sanse foarte mari ca acelasi mecanism sa fie utilizat din nou in situatii asemanatoare. Magistratura este unul dintre cele mai solicitante si stresante servicii existente, cu alte cuvinte va veti intalni cu exact genul de situatii care nu va sunt favorabile. De fapt despre asta este vorba.
In afara de o a doua opinie medicala consider ca va trebuie psihoterapie, facuta cu un psihoterapeut care a lucrat cu astfel de cazuri/patologie.
0
20-10-2017, ora 09:56
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Tulburarea schizoafectiva are in general o evolutie mai buna decat schizofrenia si mai putin buna decat depresia.
Evolutia depinde insa de respectarea tratamentului medicamentos si a sesiunilor de psihoterapie.

Mai e important ca eforturile terapeutice sa fie intense dupa primul episod. Sansele de recidiva dupa primul episod sunt semnificativ mai mici daca se intervine corespunzator - in special daca exista si ‘circumstante atenuante’, cum ar fi ‘furia laptelui’ de care spui.

Nu cred ca poate sa-ti dea cineva un raspuns pe net referitor la trecerea examenului medical in vederea admiterii la magistratura. Doar medicul tau psihiatru iti poate spune asta.

Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata
1
08-03-2018, ora 09:28
Cristi199
Nu este medic/terapeut
Cristi199
Buna! Da, poti sa faci de toate daca ai incredere in tine si ii lasi pe medici cu ale lor si pe ceilalti in credintele lor. Sunt psihiatrii care sunt contra medicatiei si considera ca bolile n au niciun fundament biologic, cu alte cuvinte, nefiind organice, nu exista.
Citeste-l pe Peter Breggin.
Teoria dezechilibrului chimic este doar o teorie. NU a fost demonstrata!
Orice femeie normala se streseaza dupa nastere. Este vorba despre o fiinta nou venita care iti schimba viata. Asa se intampla la f multe femei, doar ca nu iau in seama, nu observa sau invata sa gestioneze amalganul de emotii. Nu iti lua in serios acele diagnostice. Niciun medic competent nu pune diagnostic de schizofrenie sau manifestari psihotice fara o internare de minim sase luni, doar oameni corupti care isi cauta pacienti.
Orice boala se vindeca, ori cele psihice nu sunt ca cele fizice, sunt PSIHICE! Adica nu au treaba cu trupul. Psihicul este modul in care te comporti, nu un organ. Faptul ca se dau medicamente care actioneaza asupra creierului, se procedeaza asa pentru ca doar in modul asta poti manipula omul, daca prin vorba nu se vad schimbarile dorite.
Problemele astea psihice, am putea spune ca sunt de natura spirituala, dar am intra usor in paranormal.
Oricum, starile astea afective sau ale sufletului sunt trecatoare si nu iti afecteaza viata cum ai crede pentru ca asa zic unii care vor sa te complaci ca fiind bolnava doar pentru ca ei se considera bolnavi sau lucreaza in domeniu si vor sa profite de naivitatea ta.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: