Diagnostic depresie - luare in evidenta medicala?

Ma confrunt cu o depresie severa si am rugat medicul de familie sa imi faca trimitere pentru consultatie la psihiatru. Medicul de familie mi-a spus ca consultatia psihiatrica apare in evidenta medicala a pacientului, astfel incat pot avea dificultati pe viitor daca vreau sa schimb locul de munca.
Este obligatoriu ca istoricul psihiatric (consultatia si diagnosticul de depresie) sa apara in vreun eventual dosar medical pentru angajarea in anumite profesii (ex. aviatie, MAI, SRI/SIE etc.) sau pe adeverinte medicale in general? Daca da, acest lucru e valabil si daca merg la privat si platesc pentru tratament (fara decontare)?
Multumesc anticipat!
Este obligatoriu ca istoricul psihiatric (consultatia si diagnosticul de depresie) sa apara in vreun eventual dosar medical pentru angajarea in anumite profesii (ex. aviatie, MAI, SRI/SIE etc.) sau pe adeverinte medicale in general? Daca da, acest lucru e valabil si daca merg la privat si platesc pentru tratament (fara decontare)?
Multumesc anticipat!
5 comentarii

Daca mergeti la privat nu sunteti inregistrat nicaieri cu boala. Daca mergeti prin medicul de familie va trebui sa scrie pe adeverintele de angajare ca aveti depresie.

in domeniile descrise stresul e crescut. ganditi-va de doua ori daca astea sunt directiile in care vreti sa mergeti, considerand ca aveti semne de depresie

Buna ziua!
Depresia poate fi rezolvata prin hiipnoterapie, pot sa te ajjut, ffara nnici o pretentie
Depresia poate fi rezolvata prin hiipnoterapie, pot sa te ajjut, ffara nnici o pretentie

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 12Orifril long 300mg
- 6am nevoie urgent de un psiholog, sufar de depresie, cred
- 6Contraceptive si ingrasare
- 6dureri foarte dese de cap
- 18sindrom anxios depresiv
- 5Depresie... cam tot si toate s-au pus impotriva mea
- 3Nevralgie sau depresie?
- 19Cum este cipralex comparativ cu seroxat?
- 17Depresie sau atac de panica?
- 9Schizofrenia? sunt foarte speriat!
- 10Deshidratarea, la originea depresiilor şi a proastei dispoziţii
- 8tulburari anxios depresive, in urma unui stres indelungat
- 30Ceva serios? [medicii, astept raspunsuri]
- 20S-a vindecat cineva de depresie, anxietate sau atacuri de panica?
- 3depresie majora mi s-a dat serlift si orfiril...
- 8depresie instalata si parca nu-si mai revine
- 13am ales sa plecam în străinătate. În momentul acela ceva s-a rupt în sufletul meu...
- 6Trec printr-un episod de depresie bipolara?
- 21Trăiesc ca să nu mor?! Caut prieten de suferinta
- 1Depresia si nevoia de oameni
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: