Diagnostic depresie - luare in evidenta medicala?
Ma confrunt cu o depresie severa si am rugat medicul de familie sa imi faca trimitere pentru consultatie la psihiatru. Medicul de familie mi-a spus ca consultatia psihiatrica apare in evidenta medicala a pacientului, astfel incat pot avea dificultati pe viitor daca vreau sa schimb locul de munca.
Este obligatoriu ca istoricul psihiatric (consultatia si diagnosticul de depresie) sa apara in vreun eventual dosar medical pentru angajarea in anumite profesii (ex. aviatie, MAI, SRI/SIE etc.) sau pe adeverinte medicale in general? Daca da, acest lucru e valabil si daca merg la privat si platesc pentru tratament (fara decontare)?
Multumesc anticipat!
Este obligatoriu ca istoricul psihiatric (consultatia si diagnosticul de depresie) sa apara in vreun eventual dosar medical pentru angajarea in anumite profesii (ex. aviatie, MAI, SRI/SIE etc.) sau pe adeverinte medicale in general? Daca da, acest lucru e valabil si daca merg la privat si platesc pentru tratament (fara decontare)?
Multumesc anticipat!
5 comentarii
Daca mergeti la privat nu sunteti inregistrat nicaieri cu boala. Daca mergeti prin medicul de familie va trebui sa scrie pe adeverintele de angajare ca aveti depresie.
in domeniile descrise stresul e crescut. ganditi-va de doua ori daca astea sunt directiile in care vreti sa mergeti, considerand ca aveti semne de depresie
Buna ziua!
Depresia poate fi rezolvata prin hiipnoterapie, pot sa te ajjut, ffara nnici o pretentie
Depresia poate fi rezolvata prin hiipnoterapie, pot sa te ajjut, ffara nnici o pretentie
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 7viata mi se pare chinuitoare!
- 32Depresii grave + stari de anxietate, oboseala + anorexie + stres
- 34Depresia si iubirea
- 20depresia si atacurile de panica
- 6pot scapa de dependenta de medicamente de la psihiatru?
- 38depresie, ganduri de suicid?
- 0Am o depresie?
- 3depresie, atac de panica si terapia power ki
- 19Cum este cipralex comparativ cu seroxat?
- 6depresie? rog sfatul unui psihiatru.
- 17Depresie sau atac de panica?
- 0Depresia mi-a distrus viata
- 6Cum scap de depresie?
- 4zyprexa si 5htp
- 1cred ca aproape toata viata am avut depresie
- 3sufera de anxietate si depresie
- 34Agresivitate pe fondul depresiei?
- 15depresie ipohondriaca
- 9Depresie de aproape un an!
- 11Îmi iubesc soția și copiii dar vreau sa mor
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: