Diagnostic depresie - luare in evidenta medicala?

14-04-2023
Frunzaverde
Nu este medic/terapeut
Frunzaverde
Ma confrunt cu o depresie severa si am rugat medicul de familie sa imi faca trimitere pentru consultatie la psihiatru. Medicul de familie mi-a spus ca consultatia psihiatrica apare in evidenta medicala a pacientului, astfel incat pot avea dificultati pe viitor daca vreau sa schimb locul de munca.
Este obligatoriu ca istoricul psihiatric (consultatia si diagnosticul de depresie) sa apara in vreun eventual dosar medical pentru angajarea in anumite profesii (ex. aviatie, MAI, SRI/SIE etc.) sau pe adeverinte medicale in general? Daca da, acest lucru e valabil si daca merg la privat si platesc pentru tratament (fara decontare)?
Multumesc anticipat!
5 comentarii
1
14-04-2023, ora 22:48
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Daca mergeti la privat nu sunteti inregistrat nicaieri cu boala. Daca mergeti prin medicul de familie va trebui sa scrie pe adeverintele de angajare ca aveti depresie.
1
15-04-2023, ora 09:49
360
Nu este medic/terapeut
360
in domeniile descrise stresul e crescut. ganditi-va de doua ori daca astea sunt directiile in care vreti sa mergeti, considerand ca aveti semne de depresie
1
15-04-2023, ora 10:40
Frunzaverde
Nu este medic/terapeut
Frunzaverde
Multumesc frumos pentru raspunsuri.
1
23-08-2023, ora 09:56
Hipnoterapeut
Identitate neconfirmată
Hipnoterapeut
Buna ziua!
Depresia poate fi rezolvata prin hiipnoterapie, pot sa te ajjut, ffara nnici o pretentie
1
27-08-2023, ora 13:58
Davincii
Nu este medic/terapeut
Davincii
Hipnotetapeut, în ce localitate ești?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul