Recomand cartea "Alimentația bolnavilor de diabet "de D.D.Chiriac

Desi boala veche, diabetul a devenit vedeta si in modernitate. Ca dovada, in Romania anului 2005 erau inregistrati aproximativ 600.000 de diabetici, estimandu-se ca numarul celor nediagnosticati sau in stare latenta depaseste un milion.
Paradoxal deci, dezvoltarea civilizatiei nu a redus, ci a multiplicat cauzele care duc la aparitia acestei maladii.Fara a avea pretentia de a fi exhaustiva, cartea de fata are in vedere dezbaterea pe intelesul tuturor a celor mai importante aspecte ce trebuie precizate in cazul alimentatiei bolnavilor de diabet. Ea pune la dispozitia cititorilor o prezentare generala a tuturor produselor alimentare care influenteaza in mod pozitiv sau negativ boala diabetica, precum si meniuri zilnice, retete aferente acestora, ceaiuri si suplimente nutritive dispuse la ntervale orare clar precizate si obtinute prin tehnologii de preparare analizate si argumentate detaliat. Pe de alta parte, sunt explicate principiile care au stat la baza intocmirii meniurilor propuse bolnavilor de diabet, astfel incat acestea sa aiba un rol pozitiv in ameliorarea starii de sanatate.
Cei care pregatesc meniurile propuse bolnavilor de diabet vor intelege, parcurgand aceasta lucrare, importanta prepararii hranei conform anumitor tehnologii, de ce este important sa optam pentru acestea si de ce trebuie folosite sau evitate anumite categorii de alimente, in acest fel, cei care se ocupa de prepararea hranei bolnavilor pot deveni un factor activ in obtinerea unei stari de sanatate favorabile.
Este de spus ca aceasta lucrare se adreseaza unui public foarte larg, cointeresand largi categorii de oameni.
Autorii lucrarii recomanda tuturor persoanelor insusirea acestor principii de alimentatie corecta, astfel incat sa se poata debarasa de preparatele moderne de tip industrial, care dauneaza grav sanatatii. Numai asa incidenta diabetului va scadea considerabil.
Alimentatia propusa in aceasta lucrare este imbogatita de administrarea unor suplimente nutritive naturiste, precum si de ceaiuri cu rol benefic in fiecare tip de diabet.
Va oferim deci, prin acesta carte, cheia in lupta cu diabetul, principii nutritioniste de ultima ora, solutii si retete verificate ca arme dintre cele mai eficiente, fara de care niciun tratament terapeutic nu poate avea succes deplin
Cartea se găsește în librăriile online.si in cele fizice și este de la editura National
Sănătate sa avem!
Paradoxal deci, dezvoltarea civilizatiei nu a redus, ci a multiplicat cauzele care duc la aparitia acestei maladii.Fara a avea pretentia de a fi exhaustiva, cartea de fata are in vedere dezbaterea pe intelesul tuturor a celor mai importante aspecte ce trebuie precizate in cazul alimentatiei bolnavilor de diabet. Ea pune la dispozitia cititorilor o prezentare generala a tuturor produselor alimentare care influenteaza in mod pozitiv sau negativ boala diabetica, precum si meniuri zilnice, retete aferente acestora, ceaiuri si suplimente nutritive dispuse la ntervale orare clar precizate si obtinute prin tehnologii de preparare analizate si argumentate detaliat. Pe de alta parte, sunt explicate principiile care au stat la baza intocmirii meniurilor propuse bolnavilor de diabet, astfel incat acestea sa aiba un rol pozitiv in ameliorarea starii de sanatate.
Cei care pregatesc meniurile propuse bolnavilor de diabet vor intelege, parcurgand aceasta lucrare, importanta prepararii hranei conform anumitor tehnologii, de ce este important sa optam pentru acestea si de ce trebuie folosite sau evitate anumite categorii de alimente, in acest fel, cei care se ocupa de prepararea hranei bolnavilor pot deveni un factor activ in obtinerea unei stari de sanatate favorabile.
Este de spus ca aceasta lucrare se adreseaza unui public foarte larg, cointeresand largi categorii de oameni.
Autorii lucrarii recomanda tuturor persoanelor insusirea acestor principii de alimentatie corecta, astfel incat sa se poata debarasa de preparatele moderne de tip industrial, care dauneaza grav sanatatii. Numai asa incidenta diabetului va scadea considerabil.
Alimentatia propusa in aceasta lucrare este imbogatita de administrarea unor suplimente nutritive naturiste, precum si de ceaiuri cu rol benefic in fiecare tip de diabet.
Va oferim deci, prin acesta carte, cheia in lupta cu diabetul, principii nutritioniste de ultima ora, solutii si retete verificate ca arme dintre cele mai eficiente, fara de care niciun tratament terapeutic nu poate avea succes deplin
Cartea se găsește în librăriile online.si in cele fizice și este de la editura National
Sănătate sa avem!
1 comentarii

Alimentatia in diabet si a omului sanatos este:
Legume proaspete, fructe dar nu mai mult de doua pe zi, carne slaba fripta sau fiarta, mancare, supe de legume fara grasime multa (ulei), salate de legume proaspete, se recomanda cam 1 kg de legume proaspete pe zi, lactate degresate de tot felul, 3 oua pe saptamana fierte, peste de 2-3 ori pe saptamana ptr grasime buna, sau cateva bucatele de nuci, ca si astea sunt bune ptr grasime buna, ceva paine integrala ca are vitamine, minerale, fibre, si are si energie ca are amidon, paste integrale, dar aste cu masura.
La diabet e voie doar 150 g de paste integrale fierte, sau 150 g cartofi la masa, ori 40 g de paine.
Nr de carbohidrati permisi zilnic, ii stabileste medicul, si iti faci trei mese pe zi din ce am zis, medicul va face mesele persoanalizat.
Cartea este buna, insa oricum medicii spun pacientului tot ce trebuie.
Oricum toti diabeticii ar trebui sa citeasca cartea.
Acum avem 832000 diabetici inregistrati, dar real ar fi cam 1750000.
95 % din astia au diabet de tip 2, 5 % de tip 1.
Legume proaspete, fructe dar nu mai mult de doua pe zi, carne slaba fripta sau fiarta, mancare, supe de legume fara grasime multa (ulei), salate de legume proaspete, se recomanda cam 1 kg de legume proaspete pe zi, lactate degresate de tot felul, 3 oua pe saptamana fierte, peste de 2-3 ori pe saptamana ptr grasime buna, sau cateva bucatele de nuci, ca si astea sunt bune ptr grasime buna, ceva paine integrala ca are vitamine, minerale, fibre, si are si energie ca are amidon, paste integrale, dar aste cu masura.
La diabet e voie doar 150 g de paste integrale fierte, sau 150 g cartofi la masa, ori 40 g de paine.
Nr de carbohidrati permisi zilnic, ii stabileste medicul, si iti faci trei mese pe zi din ce am zis, medicul va face mesele persoanalizat.
Cartea este buna, insa oricum medicii spun pacientului tot ce trebuie.
Oricum toti diabeticii ar trebui sa citeasca cartea.
Acum avem 832000 diabetici inregistrati, dar real ar fi cam 1750000.
95 % din astia au diabet de tip 2, 5 % de tip 1.

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 0diabet, insuficienta renala cronica, anemia foarte scazuta
- 7Diabet + Depresie=Schizofrenie?
- 3glicemia 137 = diabet?
- 4nesigur: infectie urinara sau diabet?
- 4Combinatii Digoxina cu. Enap??? sau ce hipertensiv
- 16Injectie insulina
- 5proteza dentara.. CNAS ii deconteaza o parte din cheltuieli?
- 3fractura femur drept, diabet tip 2
- 16Prediabet
- 2diabet de tip 2
- 1diabetul si medicamentatia
- 6diabet de tip II... transpir foarte rau. O fi de la tratament?
- 2Durere de sold la diabetici
- 1glicemie mare dimineata
- 6Ce sa faca ca glicemia sa se apropie cat de cat de val normale?
- 5clinici diabet slatina
- 1Metfogama-reactii adverse ???
- 1Buna. Diabet la 7 ani
- 2Diabet disfunctie erectila
Mai multe informații despre: diabetul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
- Diabet insipid
- Diabetul gestational
- Diabetul zaharat
- Cetoacidoza diabetica
- Picior diabetic
- Retinopatia diabetica
- Fenomenul Somogyi
- Ulcerele diabetice (mal perforant plantar)
- Boala buloasa a diabetului
- Diabetul in sarcina
- Sfaturi pentru persoanele cu diabet
- Regim diabet
- Indulcitorii artificiali - o alternativa sigura pentru zahar?
- Diabet zaharat
- Noile clasificări ale diabetului zaharat 2018 (5 tipuri)
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: