diabet zaharat

31-01-2007
bnptony
Nu este medic/terapeut
bnptony
De curand am fost diagnosticata cu diabet zaharat tip 2 si am avut glicemia 380.Am fost internata in spital si mi-a facut insulina MIXTARD de doua ori pe zi si cu insulina mi s-a reglat glicemia.Acum trebuie sa fac insulina MIXTARD de doua ori pe zi si medicamenta METFORMIN de trei ori pe zi.Va rog sa imi spuneti daca pot lua si vitamine pentru diabetici? multumesc
2 comentarii
0
08-02-2007, ora 00:00
Dr.Craciun Anca
Identitate neconfirmată
Dr.Craciun Anca
da, puteti sa luati si viatamine pentru dibetici, mai ales daca aveti si furnicaturi la nivelul picioarelor, semn ca ar putea sa fie prezenta o complicatie a diabetului, si anume neuropatia diabetica. Trebuie pe langa insulina si metformin sa incercati sa respectati si regimul dietetic, mai ales grija la grasimi, pentru ca studiile arata ca o data cu scaderea in greutate se imbunatateste si cotrolul glicemic si scade necesarul de insulina. un minim de 30 de minute de plimbare pe zi, daca nu o ora, ar trebui sa va intre in obicei, pentru ca efortul fizic scade glicemia prin consumul glucozei de catre muschi si imbunatateste circulatia. multa sanatate si daca mai aveti si alte intrebari, va stau la dispozitie.
0
23-05-2007, ora 00:00
gabriela s
Nu este medic/terapeut
gabriela s
Stimata doamna doctor, mama mea a fost diagnosticata cu diabet zaharat tip II acum 15 ani. De trei saptamani a trecut pe insulina, dupa o internare de 10 zile, la spitalul "dr. Paulescu". Problema este ca face deseori hipoglicemie si intra in panica. Tine un regim strict- totul cantarit- si nu se abate cu nimic de la dieta prescrisa in spital. Dozele de insulina sunt trei la numar dupa cum urmeaza: 24 dimineata MIXTARD, 16 la pranz ACTA si seara 16 MiXTARD. Valorile glicemiei sunt variabile de la 220 ( in spital chiar 455!!!!!!!!!) la 131 sau mai rau la 85 si uneori chiar 54! Invatati-ma cum sa o sfatuiesc sa-i fie bine si ce trebuie facut pentru a evita starile de hipoglicemie. Mentionez ca se confrunta si cu o stare depresiva din cauza bolii(cred!!!!!!!!) Deasemenea as dori sa va spun ca utilizeaza un glucometru ACCU-CHEK compact plus pentru care caut cu disperare un ghid de utilizare in limba romana. Glucometrul nu este cumparat din comert ci este primit din Irlanda, din acest motiv nu are ghidul de utilizare in limba romana. Cu multumiri gabriela s
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Smart Contact Lens – lentilele care monitorizează glicemia
  • Compușii din cafea ce pot preveni apariția diabetului de tip 2
  • Persoanele care suferă de diabet au un risc crescut de a dezvolta infecții stafilococice
  • A fost creat plasturele care să regleze glicemia și insulinemia fără a fi necesare injecțiile
  • Includerea proteinelor din zer în dietă ar putea fi benefică în managementul diabetului zaharat tip 2
  • Paradoxul lactatelor integrale
  • Dieta bogată în grăsimi „înfometează” creierul
  •