Diabet tip 2
Am fost diagnosticata cu diabet tip 2.Am primit metformin 1000 și insulina noaptea.Am o nelămurire as dori sa știu ce trebuie sa facă metformina în cazul în care am glicemia peste 200 și ce face dacă am 100.Mulțumesc!
3 comentarii
Metformina este un medicament comun utilizat în managementul diabetului de tip 2 și funcționează prin mai multe mecanisme pentru a controla glicemia. Aceasta nu acționează direct asupra nivelului instantaneu de glucoză din sânge, ci ajută la îmbunătățirea controlului glicemic pe termen lung. Iată cum funcționează metformina:
1. Reducerea producției de glucoză în ficat: Metformina scade gluconeogeneza hepatică, adică procesul prin care ficatul produce glucoză. Acest lucru este esențial, deoarece în diabetul de tip 2, ficatul poate produce mai multă glucoză decât este necesar, chiar și când nu mâncați.
2. Îmbunătățirea sensibilității la insulină: Metformina crește sensibilitatea țesuturilor la insulină, ceea ce înseamnă că celulele corpului pot utiliza mai eficient insulina prezentă. Acest lucru ajută la scăderea nivelului de glucoză din sânge după mese.
3. Influențarea absorbției glucozei în intestine: Medicamentul poate reduce absorbția glucozei din intestin, contribuind astfel la o creștere mai lentă a glicemiei după consumul de carbohidrați.
Răspunsul la întrebarea dumneavoastră:
- Când glicemia este peste 200: Metformina ajută la reducerea producției de glucoză de către ficat și îmbunătățește utilizarea glucozei de către celule, ceea ce poate ajuta la aducerea nivelului de glucoză înapoi la un nivel mai normal.
- Când glicemia este în jur de 100: Metformina continuă să acționeze pentru a menține producția de glucoză a ficatului la un nivel scăzut și pentru a îmbunătăți sensibilitatea la insulină, ajutând astfel la stabilizarea nivelurilor de glucoză și prevenirea creșterilor mari ale glicemiei după mese.
Este important să discutați cu medicul dumneavoastră despre orice preocupări legate de fluctuațiile glicemiei și despre cum să ajustați tratamentul, inclusiv dozajul de metformină și insulină, în funcție de măsurătorile glicemiei dumneavoastră. Monitorizarea regulată a glicemiei este esențială pentru a evalua eficacitatea tratamentului și pentru a face ajustările necesare.
1. Reducerea producției de glucoză în ficat: Metformina scade gluconeogeneza hepatică, adică procesul prin care ficatul produce glucoză. Acest lucru este esențial, deoarece în diabetul de tip 2, ficatul poate produce mai multă glucoză decât este necesar, chiar și când nu mâncați.
2. Îmbunătățirea sensibilității la insulină: Metformina crește sensibilitatea țesuturilor la insulină, ceea ce înseamnă că celulele corpului pot utiliza mai eficient insulina prezentă. Acest lucru ajută la scăderea nivelului de glucoză din sânge după mese.
3. Influențarea absorbției glucozei în intestine: Medicamentul poate reduce absorbția glucozei din intestin, contribuind astfel la o creștere mai lentă a glicemiei după consumul de carbohidrați.
Răspunsul la întrebarea dumneavoastră:
- Când glicemia este peste 200: Metformina ajută la reducerea producției de glucoză de către ficat și îmbunătățește utilizarea glucozei de către celule, ceea ce poate ajuta la aducerea nivelului de glucoză înapoi la un nivel mai normal.
- Când glicemia este în jur de 100: Metformina continuă să acționeze pentru a menține producția de glucoză a ficatului la un nivel scăzut și pentru a îmbunătăți sensibilitatea la insulină, ajutând astfel la stabilizarea nivelurilor de glucoză și prevenirea creșterilor mari ale glicemiei după mese.
Este important să discutați cu medicul dumneavoastră despre orice preocupări legate de fluctuațiile glicemiei și despre cum să ajustați tratamentul, inclusiv dozajul de metformină și insulină, în funcție de măsurătorile glicemiei dumneavoastră. Monitorizarea regulată a glicemiei este esențială pentru a evalua eficacitatea tratamentului și pentru a face ajustările necesare.
Exista posibilitatea ca medicamentul sa nu acționeze asupra organismului meu si atunci sa pot discuta cu medicul pentru înlocuirea lui cu altul ? Spun asta deoarece la valoare mai mica, după ce iau pastila zaharul creste (exemplu am 70, mănânc ceva iau pastila și creste pana la 220 și se menține asa.) sau am valoare mare iau pastila și nu scade.Intreb toate aceste aspecte deoarece ma aflu de puțin timp într o alta tara unde comunicarea cu medicul este puțin mai grea
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 7Valori glicemie anormale?
- 1Diabet de tip II complicat. Se poate renunta la tratamentul medicamentos?
- 0Obezitate gradul 1 si Siofor 1000
- 0Este vorba de neuropatie?
- 1Diabet tip 2
- 1Diabet zaharat tip II
- 0Leucocite crescute
- 1Diabet - a slabit mult! Cum sa se ingrase ?
- 1Diabet tip 2
- 5Diabetul de tip 2 este vindecabil.
- 2Simptome diabet
- 2Diabet
Mai multe informații despre: metformin diabetul tip 2
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: