Simptome diabet
![Utilizator_222655](https://cdn.romedic.ro/img/user-default.png)
Bună ziua care sunt simptomele diabetului tip 2? Încă nu mi-am făcut analizele dar as vrea sa știu momentan am doar urinare mai frecventa dar beau multă cafea și urmez un tratament psihiatric cu solian și ala spune la reacții adverse ca da gura uscata, în rest nu am nimic
2 comentarii
![clara_p](/arata_img.php?img=cont_10875.jpg&w=100&h=150&cale=/uploadpoze/forum)
Buna.
Mergi si fa-ti analizele de sange pentru diabet.
Nu pe net se rezolva problemele astea.
La atatea medicamente pe care le iei se fac anual analizele de sange pentru monitorizare.
Mergi si fa-ti analizele de sange pentru diabet.
Nu pe net se rezolva problemele astea.
La atatea medicamente pe care le iei se fac anual analizele de sange pentru monitorizare.
0
07-11-2023, ora 15:57
Dr. Emilia Roxana Mazilu
Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice, Craiova
![Dr. Emilia Roxana Mazilu](https://cdn.romedic.ro/img/medic-default.png)
Bună ziua!
Simptomele diabetului zaharat tip 2 sunt poliuria (adică urinați în cantitate mare de peste 2L/zi), polidipsia (adică vă este mai sete decât de obicei și consumați peste 3-4L de apă pe zi), polifagia (vă este mai foame ca de obicei), scaderea în greutate neintenționată.
Mai pot apărea gura uscată, oboseală accentuată, tulburări de vedere, infecții diverse (urinare, cutanate etc), parestezii la nivelul membrelor inferioare (furnicături) etc.
Este important de reținut că uneori diabetul zaharat tip 2 se poate instala și fără să-și facă simțită prezența prin simptome, de aceea dacă sunteți într-o categorie la risc de diabet zaharat tip 2 este bine să monitorizați glicemia și HbA1c cel puțin 1 dată la 3 ani.
Multă sănătate!
Simptomele diabetului zaharat tip 2 sunt poliuria (adică urinați în cantitate mare de peste 2L/zi), polidipsia (adică vă este mai sete decât de obicei și consumați peste 3-4L de apă pe zi), polifagia (vă este mai foame ca de obicei), scaderea în greutate neintenționată.
Mai pot apărea gura uscată, oboseală accentuată, tulburări de vedere, infecții diverse (urinare, cutanate etc), parestezii la nivelul membrelor inferioare (furnicături) etc.
Este important de reținut că uneori diabetul zaharat tip 2 se poate instala și fără să-și facă simțită prezența prin simptome, de aceea dacă sunteți într-o categorie la risc de diabet zaharat tip 2 este bine să monitorizați glicemia și HbA1c cel puțin 1 dată la 3 ani.
Multă sănătate!
![Programari cabinete medicale, clinici](https://cdn.romedic.ro/icon/90x90-medic.png)
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5urinari dese, intrerupte, foarte jenante, am un fel de dureri ca si arsura in zona abdomenului
- 5durere rinichiul stang si urinat des
- 2durere lombara dr., probleme de mictiune (urinari dese)
- 2urinari dese
- 7probleme cu rinichii
- 2urinare deasa
- 7Ma gandesc intruna ca trebuie sa urinez, sunt stresat de acest gand
- 0senzatie de urinare continua si durere in partea de jos a spatelui
- 1Greutati in respiratie, sufocare, palpitatii, transpiratii nocturne si urinari f.dese noaptea
- 1senzatie de urinare si dureri de burta
- 0Urinari frecvente - din 20 in 20 de minute
- 3Urinat des, analize bune
- 1Urinez de la o vreme foarte des, am o mancarime si o jena pe canal.. diagnostic?
- 1penis uscat
- 0Interpretare urocultura si psa
- 0Simptome fara diagnostic
- 2Usturime dupa urinare si uriari in medie de 6-8 pe zi
- 7Posibila infectie urinara
- 2Posibil infectie urinara
- 3Urinari frecvente.
Mai multe informații despre: Urinarea frecventa diabetul tip 2
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: