despre sex

23-04-2013
mim_mim_mim
Nu este medic/terapeut
mim_mim_mim
Buna, numele meu este Maria si am 21 de ani!Ceea ce voi spune probabil va suna mai ciudat..cu toate ca am 21 ani sunt inca virgina.Ok, mai am si o relatie de un an si cateva lunisoare si vreau sa spun ca nu am curaj sa fac lucrul acesta!Prietenul meu ma intelege si am avut multe discutii pe tema asta, ne intelegem reciproc dar stiu ca nu va tine prea mult timp.sunt o persoana mai timida, introvertita, cu multe complexe care are o problema mai mult care tine de psihic.Sunt constienta ca nu va durea foarte tare dar mi-e frica pur si simplu de accidentele care se pot intampla (gen sarcina) si care, nu stiu, sa ii determine pe parintii mei sa ma urasca daca ar afla.Am mai incercat sa facem asta de mai multe ori insa intru in panica atunci cand sunt pe aproape :-s.pfff, sunt o ciudata!La orice mica durere reactionez ca si cum ar fi una insuportabila.Trebuie mai intai sa imi inving teama de durere insa nu stiu cum as putea-o face! As avea nevoie de un sfat macar.Multumesc:D
1 comentarii
0
23-04-2013, ora 22:31
Sophia1975
Nu este medic/terapeut
Sophia1975
Daca e alegerea ta sa nu faci sex, nici o varsta nu e prea inaintata. Nu exista varsta la care e bine sa fii sau nu virgina (daca ai ajuns la maturitate). Ai sa faci pasul asta cand o sa simti ca e momentul. Si mare lucru daca prietenul tau te sustine si te intelege.
Daca ai insa complexe fizice care te supara e bine sa le atenuezi in timp, discutand cu cineva despre ele.
Cat despre sarcina, da, e bine sa fii cat mai informata inainte de a-ti incepe viata sexuala, tocmai pentru a evita orice experienta nedorita, atat fizic, cat si psihic sau de ordin moral.
Durerea e 'descifrata' de creier, deci cu cat esti mai coplesita de teama cu atat durerea, de orice natura, pare mai intensa.
Iar despre parinti, e foarte bine ca-i respecti, dar sunt sigura ca si ei constientizeaza ca nu mai esti un copil, esti femeie matura.
Sanatate!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Virginitatea - din punct de vedere medical
  •