Frontiu inflamator ex. Papanicolau

24-02-2018
Medeea Rotaru
Nu este medic/terapeut
Medeea Rotaru
Buna ziua,
Saptamana trecuta am efectuat un ex. Papanicolau conventional:
Ex. Microscopic pe frontiu colorat: celule epiteliale poligonale ( relativ frecvente), celule epiteliale rotunde ( rare ), celule cu aspect de “clue cell” ( absente), leucocite ( relativ frecvente), hematii ( absente), levuri ( absente), flora microbiana ( relativ frecventa flora lactobaciliara, rari coci gram pozitivi, izolati si in perechi, rari bacili gram negativi).
Streptococcus spp, candida spp, staphylococcus aures, chlamydia, ureaplasma, mycoplasma toate negative.
Frontiul satisfacator pr evaluare, celule endocervicale prezente. La rezultat singura bifa pusa este la cocobacili.
Concluzii : frontiul comporta frecvente celule malpighiene superficiale cianofile si orangeofile fara anomalii nucleare, cu reactie inflamatorie importanta. Celule cilindrice endocervicale prezente. Frecvente Pmn si hematii.
Frontiul actual este negativ pt o leziune intraepiteliala sau maligna. Frontiul este inflamator.
Mentionez ca daca nu faceam analiza nici nu stiam, deoarece nu am niciun simptom.
Va rog frumos sa ma ajutati cu interpretarea. Sa fie inflamatia din cauza cocobacililor? Este ceva grav? Ce tratament se recomAnda? Si partenerul trebuie sa faca tratament? Mi as dori un copil in viitorul apropiat ( dupa ce tratex bineinteles), ar putea sa influenteze o viitoare sarcina faptul ca am avut aceasta infectie ?
Multumesc anticipat!
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Testul Papanicolau
  • Am făcut testul Papanicolau. Ce înseamnă rezultatul?
  • Testul Babeș Papanicolau ar putea ajuta la depistarea mai multor tipuri de cancere ginecologice
  • Cum se depistează cancerul de col uterin?
  • Rezultat Papanicolau anormal - ce urmează?
  • Ce înseamnă celule endocervicale prezente (explicații)
  •