Despre bolile profesionale

Presupun ca orice profesie prin anumite aspecte pe care le implica, creste riscul expunerii, si contactarii anumitor boli. Boli numite in consecinta boli profesionale. Mergand in continuare pe acest rationament, fiecarei meserii, ii corespunde cel putin o boala profesionala.
Care este boala profesionala a medicilor? Sau... boala/bolile in fata carora cadrele medicale (medici, asistenti, infirmieri) sunt expuse in procent mare?
Care este boala profesionala a medicilor? Sau... boala/bolile in fata carora cadrele medicale (medici, asistenti, infirmieri) sunt expuse in procent mare?
2 comentarii

Depinde si de specialitatea in care profeseaza respectivele cadre. Unul din cele mai frecvente riscuri este cel de contaminare si infectare la cei care vin in contact cu sangele bolnavilor si cu alte secretii (si aici intra majoritatea specialitatilor); cele mai periculoase sunt infectiile cu germeni rezistenti la antibiotice dintre cele mai puternice, bolile contagioase (inclusiv TBC), boli nevindecabile (ex. SIDA). Alte riscuri, deloc de neglijat mai sunt: de iradiere, de stres si toate afectiunile legate de acesta

Va multumesc mult pentru raspunsul prompt si la obiect. Este o idee deosebita ideea unui astfel de forum, si cred ca este unul din putinele, daca nu chiar singurul unde sunt implicate persoane calificate, adica medici, si nu doar "dadatori de pareri".
Cu multa admiratie, respect si urari de bine
Cu multa admiratie, respect si urari de bine

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 5Rmn
- 2Trigliceride
- 0Solicit un răspuns rapid zbatere vena gat
- 6CT-toracic-interpretare analize
- 2Radiografii multiple - teama de radiatii
- 1Ma trezesc noaptea de 7, 8 ori și fumez
- 3Un sfat tălpi amorțite
- 5M-am lovit la cap si mi-a aparut o pata rosie
- 2RMN cerebral
- 3Extractie molar minte sau nu
Mai multe informații despre: bolile profesionale