Despre Alzheimer

17-02-2012
ionik90
Nu este medic/terapeut
ionik90
Toate informatiile care se regasesc spun ca doar la 30 de ani apare boala sau se poate depista. Am 21 de ani, bunicul meu - tatal mamei- a murit de Alzheimer, iar din cate am fost avertizati, suntem supusi si eu si fratele meu riscului de a suferi boala. Jobul meu este intr-un mediu destul de stresant, iar memoria nu ma ajuta foarte mult, uit lucruri pe termen scurt si mi le amintesc f bine pe cele pe termen lung( foarte vechi ca si amintiri), am probleme cu concentrarea si ma balbai de multe ori cand ma exprim pentru ca in capul meu formulez cuvintele inainte sa apuc sa le spun pe cele formulate anterior si ma incurc in propriile vorbe. Nu stiu ce este, sau de ce, nu sunt o persoana care sa se panicheze, dar uit lucruri importante si se pare ca nici Omega 3-6-9 si nici Memo Plus nu ma ajuta. Nu mi se pare normal la 21 de ani sa uit daca am incuiat usa zilnic si sa ma intorc din drum, sau sa uit unde imi las cheile sau ce am facut in ziua respectiva. Astept deci, va rog, o sugestie sau o parere. Snt intr-adevar stresata, asta se simte deoarece imi cade parul si ma simt f obosita adesea, insa problemele de memorie si exprimare se manifesta de dinainte de a ma angaja, iar acesta e primul meu job. Va multumesc. Astept rasp dvs.
5 comentarii
0
17-02-2012, ora 10:24
Mady27
Nu este medic/terapeut
Mady27
Poti adauga in alimentatie omega3 si vitaminele din gama complex B dar si C si E, cele care contin betacaroteni si flavonoizi diversi precum citricele, fructele de padure, zarzavaturile, legumele viu colorate, legume boabe, nuci, seminte.Ceaiul verde, afinele, murele, fragii si alte fructe de padure pot ajuta la ameliorarea simptomelor bolii Alzheimer.Mentineti o greutate stabila, faceti exercitii fizice in mod regulat si puteti juca sah sau puzzle pentru imbunatatirea memoriei.
0
18-02-2012, ora 17:30
Vio 49
Nu este medic/terapeut
Vio 49
avand in vedere varsta, este imposibil, boala apare la persoanele in varsta dar,
faceti un consult neuropsihologic si neuro radiologic.
cred ca este vorba de stres, suprasolicitare, asa ca mergeti la neuropsihiatru.
MULTA SANATATE,
0
18-02-2012, ora 17:34
Dr. Vochescu Carmen
Psihiatrie, Bucuresti
Dr. Vochescu Carmen
Nici eu nu cred ca e vorba despre vreo manifestare precoce a vreunei demente, ci teama dvs excesiva poarta numele de anxietate. Ea va face sa uitati anumite lucruri si da, ar fi bine sa va vada un medic psihiatru.
0
28-02-2012, ora 20:26
Carmen Stanca
Nu este medic/terapeut
Carmen Stanca
Buna seara,
am citit pe internet despre Neuro optimizer, de exemplu aici http://blog.casaplantelor.ro/descrieri/neuro-optimizer-suplimentul-bun-la-toate/ sunt tare curioasa care este parerea dumneavoastra despre efectele acestuia. Va multumesc!
0
29-02-2012, ora 18:58
Dr. Vochescu Carmen
Psihiatrie, Bucuresti
Dr. Vochescu Carmen
Nu prea mai cred in suplimente "bune la toate"...
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: