Fractura ischio- pubiana dr. - varstinici!
Buna seara.
Bunica mea in varsta de 80 de ani să suferit o fractură ischio-pubiana in urma unei cazaturi. Problema este ca suferă si de alzheimer si este foarte greu sa urmam indicatiile medicului, acelea de a nu se mișcă absolut deloc din pat. Am nevoie de niste sfaturi, medicul i-a indicat imobilizare completa timp de 3-4 saptamani insa ea trebuie sa isi faca nevoile si refuza sa faca in pampers. Este mai rau decat un copil, trebuie sa stam in permanenta cu ea si este foarte greu deoarece uita de picior si are energie, devenind uneori nervoasa. Exista posibilitatea unei orteze pentru zona afectată? Este in regula daca se ridică în șezut? Ce putem face sa grăbim vindecarea sau cel putin sa nu o încetinim?mentionez ca este foarte sănătoasă fizic, toate analizele fiind bune si nu ia niciun fel de medicamentatie, doar pentru Alzheimer. Durerea este doar in momentul punerii piciorului in pamant, isi poate misca piciorul. Astept raspunsurile dumneavoastra.
Bunica mea in varsta de 80 de ani să suferit o fractură ischio-pubiana in urma unei cazaturi. Problema este ca suferă si de alzheimer si este foarte greu sa urmam indicatiile medicului, acelea de a nu se mișcă absolut deloc din pat. Am nevoie de niste sfaturi, medicul i-a indicat imobilizare completa timp de 3-4 saptamani insa ea trebuie sa isi faca nevoile si refuza sa faca in pampers. Este mai rau decat un copil, trebuie sa stam in permanenta cu ea si este foarte greu deoarece uita de picior si are energie, devenind uneori nervoasa. Exista posibilitatea unei orteze pentru zona afectată? Este in regula daca se ridică în șezut? Ce putem face sa grăbim vindecarea sau cel putin sa nu o încetinim?mentionez ca este foarte sănătoasă fizic, toate analizele fiind bune si nu ia niciun fel de medicamentatie, doar pentru Alzheimer. Durerea este doar in momentul punerii piciorului in pamant, isi poate misca piciorul. Astept raspunsurile dumneavoastra.
5 comentarii
cum a fost diagnosticata fractura? prin radiografie sau CT?
daca au facut un CT si este numai o fractura anterioara a bazinului (os pubis si os ischii sunt parti anterioare) si partea posterioara (mult mai importanta) este integru atunci noi mobilizam pacientii din prima cu ajutorul cadrului.
daca au facut un CT si este numai o fractura anterioara a bazinului (os pubis si os ischii sunt parti anterioare) si partea posterioara (mult mai importanta) este integru atunci noi mobilizam pacientii din prima cu ajutorul cadrului.
Prin radiografie. Nu am primit prea multe explicatii însă presupun ca nu este prea grav, din moment ce ea nu resimte nicio durere in culcat si poate sa isi miste picioarele, problema este doar atunci cand calcă pe el. Va pot spune maine mai multe, după ce voi merge la spital.
Dar din moment ce diagnosticul este fractura ischio-pubiana dreapta, cred ca este in partea anterioară.
L-am întrebat pe medicul ei ce ati spus dumneavoastra si a spus că nu conteaza daca este anterioară sau posterioara ci sa stea cat mai mult intinsa pe spate, în șezut are voie cate putin dar nu in picioare deocamdată. Asta inseamna ca o putem scoate cu un scaun cu rotile pe afara? Daca ar fi atat de simplu...
cam 90% din stabilitate este data de partea posterioara si 10% de partea anterioara.
fracturile anterioare sunt extrem de rar operate pe cand fracturile posterioare instabile intotdeauna.
la persoane in varsta imobilizarea indelungata duce la tromboza, pneumonie, decubitus etc.
eu nu am vazut fractura, eu spun numai cum facem noi.
fracturile anterioare sunt extrem de rar operate pe cand fracturile posterioare instabile intotdeauna.
la persoane in varsta imobilizarea indelungata duce la tromboza, pneumonie, decubitus etc.
eu nu am vazut fractura, eu spun numai cum facem noi.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3alzheimer sau nu?
- 0Bunica sufera de Alzheimer de 10 ani
- 5Atac de panica
- 5Despre Alzheimer
- 16A fost depistat cu tumora vezicala
- 2Sinuzita sfenoidala si Alzheimer
- 1Medicamente Alzheimer
- 4Medicamentele pentru Alzheimer si Dementa senila incetinesc agravarea bolii?
- 0Alzheimer
- 0Althzaimers dementa
- 4Semn de Dementa Cumva ?
- 3Medicatie gresita dementa?
- 2Proiect pentru a ajuta oamenii ce suferă de Alzheimer
Mai multe informații despre: Alzheimer boala Alzheimer fractura inchio-pubiana
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: