Althzaimers dementa

15-02-2021
Dementia
Nu este medic/terapeut
Dementia
Buna seara. Nici nu stiu cu ce sa incep e foarte greu. Mama mea in vista de 67 de ani acum a fost diagnosticata cu Dementa in 2017. A urmat testament cu venlafaxina si piracetam timp de 2 ani dar a inceput sa degenereze. Pentru ca sunt singura la parinti si locuiesc in afara Romaniei mai bine de 20 de ani am incercat sa o I-au pe mama cu mine si sa am grija de ea.Aici am inregistrat-o la medical de familie si am inceput sa o duc pe la doctori pentru mai multe investigatii. Asa am descoperit ca are dementa vasculara si Althzaimers. De aici iau schimbat tratamentul care citeva luni a avut efect okay. Dorinta ei a fost sa se intoarca acasa si binenteles ca i-am respectat-o( vreau sa mentionez ca mama e viata mea si intotdeauna am facut tot ce am putut pentru ea asa cum a facut si ea pentru mine). La citeva luni ( mai bine zis 2) a inceput sa decada foarte mult asta insemnind ca iesea dezbracata, il lovea pe tata care si el are pareza, ducea lucruri de acasa si dupa zicea ca fata care are grija de ea le-a furat etc. A fost reevaluata si iar I s-a schimbat tratamentul. Acum e mult mai calma dar nu stie citi ani are, daca are copii, zice ca nu e maritata dar in schimb cind vb cu ea pe WhatsApp si ma vede stie ca sint fata ei. O problema mare e ca pleaca de acasa si nu mai stie sa se intoarca s-a pierdut de foarte multe ori. Ironia sortii este ca si eu lucrez cu persoane cu dementa dar in aceasta situatie este diferit pentru ca se trateaza de o fiinta pe care o ador nu stiu ce sa fac imi doresc sa imi tin mama acasa in ambientul ei dar incepe sa fie foarte greu am incercat sa ma interesez de azil in judet dar nu gasesc locuri. Ma doare ca vad intr-un an si jumatate o decadere asa de mare, ma uit la ea si parca eu nu as mai existalucrul care ma ucide. Va rog dati-mi un sfat ce as putea face ? CIT de repede poate sa avanseze boala.EU sincer ma asteptam la ani dar se pare ca nu e asa.Nimeni in Romania nu ne ajuta.( imi vreau mama inapoimi-e dor de ea)Va multumesc mult.
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.