descuamare datorata gandacilor
Buna ziua!
Incepand din aceasta vara, intr-un camin studentesc din Bucuresti care este plin de gandaci, am observat la un coleg o descuamare a pielii pe maini si pe picioare, iar acesta insista ca fenomenul se datoreaza gandacilor, care, in timpul noptii se urca pe acesta in pat.
Nu am crezut pana cand nu am avut si eu parte de acelasi lucru, in acelasi camin.
Fenomenul apare ca coji ca urmare a unor julituri, insa sunt putin diferite de acestea prin forma si consistenta: epiderma este pr si simplu mincata peste noapte.
Lucrurile au incetat dupa ce m am mutat din camin, insa anul acesta, intr un alt campus universitar, in cu totul alt camin, am observat astazi ca am parte de aceleasi simptome.
m-am trezit cu 2 descuamari care ma jeneaza destul de mult, mai ales prin usturime.
Am facut si 2 poze pt exemplificare.
M am documentat pe internet si nu am gasit nicaieri gandaci care sa produca astfel de rani, insa acum sunt sigur ca aceasta este cauza.
Va rog sa imi dati un sfat, in afara de cel de mutatul din camin:)
POzele cu pricina:
http://s2.220.hy.ro/?mmid=85d83a61c658b7d9f
http://s1.220.hy.ro/?mmid=905e7a61c6d08a305
multumesc mult pt timpul acordat si eventualele sugestii
Incepand din aceasta vara, intr-un camin studentesc din Bucuresti care este plin de gandaci, am observat la un coleg o descuamare a pielii pe maini si pe picioare, iar acesta insista ca fenomenul se datoreaza gandacilor, care, in timpul noptii se urca pe acesta in pat.
Nu am crezut pana cand nu am avut si eu parte de acelasi lucru, in acelasi camin.
Fenomenul apare ca coji ca urmare a unor julituri, insa sunt putin diferite de acestea prin forma si consistenta: epiderma este pr si simplu mincata peste noapte.
Lucrurile au incetat dupa ce m am mutat din camin, insa anul acesta, intr un alt campus universitar, in cu totul alt camin, am observat astazi ca am parte de aceleasi simptome.
m-am trezit cu 2 descuamari care ma jeneaza destul de mult, mai ales prin usturime.
Am facut si 2 poze pt exemplificare.
M am documentat pe internet si nu am gasit nicaieri gandaci care sa produca astfel de rani, insa acum sunt sigur ca aceasta este cauza.
Va rog sa imi dati un sfat, in afara de cel de mutatul din camin:)
POzele cu pricina:
http://s2.220.hy.ro/?mmid=85d83a61c658b7d9f
http://s1.220.hy.ro/?mmid=905e7a61c6d08a305
multumesc mult pt timpul acordat si eventualele sugestii
4 comentarii
Te duci frumos la un magazin din Piata Rosetti - Bucuresti (nu stiu de unde esti) sau la alt magazin unde se gasesc produse sau pesticide pentru agricultura, chimicale, lucruri de genul asta si iei o fiola de Regent. Nu tre sa fie mai mult de 5 lei.
Iti pui manusi si o dizolvi cu grija intr-o sticla de 2 litri cu apa si tamponezi cu solutia aceea prin locurile pe unde stii ca merg gandacii, pe jos, da ? Pe la tocurile usii, pe la colturi. Ai grija ca e toxica.
Si dupa ce ai vazut ca au disparut la tine, ii pui si pe colegii tai sa scape la fel de gandaci.
Cu pace,
Clara
Iti pui manusi si o dizolvi cu grija intr-o sticla de 2 litri cu apa si tamponezi cu solutia aceea prin locurile pe unde stii ca merg gandacii, pe jos, da ? Pe la tocurile usii, pe la colturi. Ai grija ca e toxica.
Si dupa ce ai vazut ca au disparut la tine, ii pui si pe colegii tai sa scape la fel de gandaci.
Cu pace,
Clara
Multumesc Clara...am incercat si cu Regent.
Dar intrebarea mea era daca intr-adevar asta este motivul cojilor, si daca exista vreun risc?
Dar intrebarea mea era daca intr-adevar asta este motivul cojilor, si daca exista vreun risc?
Mai bine te duci tu la un medic dermatolog... Daca nu trec de la sine.
Sa iti dea totusi un tratament pentru ele si sa iti spuna clar cauza.
Nu ?
Cu pace,
Clara
Sa iti dea totusi un tratament pentru ele si sa iti spuna clar cauza.
Nu ?
Cu pace,
Clara
au trecut de la sine, dar sunt interesat daca a mai avut cineva asa ceva sau daca sunt datorate de la gandaci.dermatologul meu nu a auzit de asa ceva
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2mi se ia pielea de pe maini
- 12pete pe piele
- 2AJUTOR! Boala de piele insuportabila. stres?
- 3Descuamarea pielii pe fata
- 7iritatie a pielii din obraji
- 1Decojire piele maini
- 3Pleoape descumate
- 1Alunita suspecta ?
- 1Mi s-a jupit pielea de pe ureche
- 2Descuamare si incretire excesiva a palmelor la contactul cu apa
- 1Problema cu pielea din jurul ochilor
- 2Descuamare piele la vârful degetelor, copil
- 2Problema dermatologica fara diagnostic
- 1Imi cade parul, am eruptii pe fata albe-galbene-rosii in special pe frunte cu senzatie de usturime
Mai multe informații despre: Descuamarea pielii igiena vietii de student
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: