Depresie si ameteala continua
Buna ziua.De aproximativ 10 ani mama mea a fost diagnosticata cu depresie.In tot acest timp a avut mai multe scheme de tratament, cu unele se simtea mai bine cu altele mai putin, ametelile fiind prezente aproape tot timpul.In prezent starea ei s-a inrautatit, probabil din cauza ca a schimbat medicul psihiatru avand o noua schema de tratament de aproximativ 2 saptamani.Mentionez ca nu este in stare sa faca aproape nimic, nu iasa din casa decat pana la poarta, si-a pierdut pofta de mancare, uneori este agitata dar ea se plange cel mai mult de starile de ameteala care acum sunt mai puternice.Nu stiu cum sa o mai ajut sa se simta bine, la ce doctori sa o duc.
5 comentarii
Trebuie sa aiba rabdare vreo 4-5 saptamani cu noul tratament, daca nu merge sa il schimbe. In primele saptamani de tratamebt simptomele se pot inrautati. E normal asa. Dar apoi isi revine. Ametelile sunt somatizari de anxietate.
Multumesc pentru raspuns.Eu tot o incurajez sa gandeasca pozitiv ca va fi bine, alteori imi spune ca s-a saturat de situatia in care este, problema este ca nici nu vad sa aibe ambitie si raspunsul este "nu pot".Sunt situatii cand nici nu mai gandeste cum trebuie, nu se poate concentra.Cu noul tratament doarme bine noaptea dar ziua uneori are stari de agitatie si ametelile respective.Eu nu inteleg de ce dupa atatea scheme de tratament tot are acele ameteli.
Depresia este o boala care distruge ambitia, este supranumita cancerul mintii. Incercati sa o intelegeti si sa nu o judecati. O boala nu poate fi judecata. Trebuie insistat pe tratament pana il gaseste pe cel corespunzator. In paralel, sa incerce si psihoterapie. Are dreptul la 24 de sedinte de psihoterapie pe an cu trimitere de la medicul psihiatru.
Sa ii faceti si analizele de sange anual. Poate fi si o alta cauza a ametelii.
Sa ii faceti si analizele de sange anual. Poate fi si o alta cauza a ametelii.
Nu o judeca nimeni, toata familia este alaturi si o sustinem si facem orice este posibil sa fie bine.Analize si-a facut nu demult inclusiv de tiroida, doar colesterolul a iesit putin marit.Astazi cand a fost agitata i-am luat tensiunea care a fost normala dar pulsul a fost 106.A fost si la psihoterapeut o sedinta care a trimis-o la psihiatru(atunci a schimbat doctorul) pe motiv ca nu necesita sa mai faca sedinte de psihoterapie si ii va lua banii degeaba.Acuma vreau sa o duc sa o vada si un neurolog.
clara_p, bine zis "e cancerul mintii depresia", ia ambitia, vointa, dorintele, motivatiile, energia, da jos tonusul, e nenorocire.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 11trombocite prea multe
- 4Ameteli si tulburari de vedere fara o cauza obiectiva
- 14destul de des ma trezesc foarte depresiva
- 6Contraceptive si ingrasare
- 4durere ceafa, ameteli, stare de lesin in pozitie verticala
- 7depresie sau paranoia?
- 8De 2 zile am o senzatii foarte ciudate
- 6Ma indrept catre depresie?
- 215Grup de suport pentru depresie, anxietate
- 0Depresia mi-a distrus viata
- 3sufar de depresie?
- 4ameteli, greturi si dureri de cap
- 9Ajutor mi-e teama sa iau tratament
- 2intepaturi in partea stanga, lovitura scurta in piept, ametelii, palpitatii
- 40Disparitia totala a sexualitatii - Benzodiazepine - Depresie - Anhedonie
- 0Spasme usoare pe corp, cefalee, ameteli
- 2cum as putea iesi din starea de depresie?
- 4Nu stiu ce am
- 1Stari ciudate - m-a luat o ameteala mai puternica si mi se inclestau dintii
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: