depresie atipica sau altceva?
sufar de depresie atipica, problema mea este ca nu pot inghiti mancarea, ma cam chinui sa inghit, am vazut la televizor ceva care m-a cam pus pe ganduri.era vorba de cineva care avea cancer la esofag si avea probleme in inghitire. Credeti ca ar fi posibilitatea sa am cancer la esofag?
3 comentarii
Nu, nu poti inghiti din cauza starii tale de depresie. Conteaza foarte mult autoimpresia pe care ti-o formezi si induci. Ia zi-mi: nu-i asa ca de cand ai vazut reportajul respectiv la tv parca inghiti si mai greu si parca e din ce in ce mai grav? Ai pofta de mancare?Depresia atipica se poate caracteriza prin simptomele neurovegetative inversate, majoritatea persoanelor care sufera de depresie au o pofta foarte scazuta de mancare, iar la cei cu depresie atipica apare cresterea poftei de mancare, insa nu este o regula!...pentru linistea ta pofi merge la un control..
da, mie imi este foame dar nu pot sa inghit mancarea, parca toata atentia se concentreaza involuntar pe gat.nu stiu ce sa fac ca sa-mi revin.iau arketis de 20 mg si astept un efect.akum cred k am o recidiva
Uite, pentru a nu-ti mai concentra atentia asupra actului in sine de a inghiti...in timp ce mananci poti sa te uiti la un reportaj interesant, la un filmulet funny, completeaza o integrama, joaca jocuri de iteligenta si stategie, ceva foarte interesant care sa-ti capteze atentia sau poti consuma ceva usor de inghitit un iaurt, o supa, lapte, branza de vaci...
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2nu pot inghiti mancarea decat pasata
- 13nu stiu care ar fi solutia: am o forma de schizofrenie reziduala sau partial recuperata
- 14Reactiile adverse la Eglonyl, le tratam?
- 3135Medicamente antidepresive?
- 6Contraceptive si ingrasare
- 0Arketis - tulburari anxios-depresive (simptomele)
- 0depresie mascata?
- 475 HTP - efecte secundare
- 6Depresie grava.. am fost prostit de doua ori de aceeasi fata si simt ca totul a fost ireal cu ea
- 4atac de panica, hipohondrie, depresie
- 3Depresia mamei mele care influenteaza restul membrilor!
- 9Ajutor mi-e teama sa iau tratament
- 4cum as putea sa scap de depresie... din dragoste?
- 23Seroxat
- 1Depresie
- 10adeverinta medicala
- 3Disfagie, probleme de inghitire, de un an
- 2Care este cauza științifică exacta a depresiei?
- 4Helicobacter, simptome esofag
- 11Îmi iubesc soția și copiii dar vreau sa mor
Mai multe informații despre: Depresia inghitire cu dificultate
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: