Dependenta de masturbare (la femei si barbati) - evaluare
Dependenta de masturbare se refera la situatia in care o persoana ajunge sa se masturbeze excesiv: de mai multe ori pe zi, in fiecare zi, perioade indelungate de timp).
Iata cateva caracteristici care pot ajuta la o evaluare a situatiei:
- nevoia imperioasa (la care nu poate rezista, nu se poate opune) de a practica masturbarea, in multe cazuri indiferent de situatie/mediu
- dificultatea/imposibilitatea persoanei in cauza de a renunta la masturbare, situatie care ii provoaca o stare accentuata de tensiune, de nervozitate, chiar dupa o perioada scurta de la renuntare (stare comparativa cu sevrajul)
- masturbarea ajunge sa inlocuiasca efectiv actul sexual cu partenera/ul sau:
- poate avea loc chiar dupa un act sexual cu un partener
Cu alte cuvinte masturbarea devine un scop in sine, mare parte din gandurile si actiunile persoanei fiind indreptate, centrate pe aceasta activitate, iar alte activitati/interese devin secundare sau lipsesc cu desavarsire
Valentin PESCARU
Psiholog-psihoterapeut-sexolog
Iata cateva caracteristici care pot ajuta la o evaluare a situatiei:
- nevoia imperioasa (la care nu poate rezista, nu se poate opune) de a practica masturbarea, in multe cazuri indiferent de situatie/mediu
- dificultatea/imposibilitatea persoanei in cauza de a renunta la masturbare, situatie care ii provoaca o stare accentuata de tensiune, de nervozitate, chiar dupa o perioada scurta de la renuntare (stare comparativa cu sevrajul)
- masturbarea ajunge sa inlocuiasca efectiv actul sexual cu partenera/ul sau:
- poate avea loc chiar dupa un act sexual cu un partener
Cu alte cuvinte masturbarea devine un scop in sine, mare parte din gandurile si actiunile persoanei fiind indreptate, centrate pe aceasta activitate, iar alte activitati/interese devin secundare sau lipsesc cu desavarsire
Valentin PESCARU
Psiholog-psihoterapeut-sexolog
1 comentarii
Mda, este corect ce ati spus, iar pentru cei ce sunt dependenti nu este okey mai ales daca au partaneri, in mod normal daca ai partener renunti la masturbare.
De exemplu eu nu ma consider dependent din mai multe motive, daca nu am pofta, pot sta si o saptamana doua fara sa ma masturbez, nu am nervi si nici iritare deci nu apare sevrajul deloc, daca am, fac dar nu stau cu gandul doar acolo, fac multe altele, am mai zis si la topicul celalalt cu fantezia la care ati raspuns.
Cine are simptome de dependent, mda, e o problema.
Asa putem spune ca multi barbati sunt dependenti de sex ca se gandesc acolo mai mereu ! Daca nu deranjeaza si nu interfera negativ cu viata, nu e rau deloc zic eu.
De exemplu eu nu ma consider dependent din mai multe motive, daca nu am pofta, pot sta si o saptamana doua fara sa ma masturbez, nu am nervi si nici iritare deci nu apare sevrajul deloc, daca am, fac dar nu stau cu gandul doar acolo, fac multe altele, am mai zis si la topicul celalalt cu fantezia la care ati raspuns.
Cine are simptome de dependent, mda, e o problema.
Asa putem spune ca multi barbati sunt dependenti de sex ca se gandesc acolo mai mereu ! Daca nu deranjeaza si nu interfera negativ cu viata, nu e rau deloc zic eu.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2Masturbarea la femei... aceasta metoda dauneaza organismului in vreun fel?
- 11Sunt ingrijorat de o -problema- a penisului
- 4eliminare urina la masturbare
- 6lichid incolor!!!
- 6masturbarea deregleaza metabolismul?
- 3sunt derutat.as dori sa gasesc raspunsuri si sfaturi
- 7masturbarea mi-a dat durere de cap, ajutor
- 4vreau un sfat, va rog.. sunt insarcinata?
- 24Viata mea foarte complicata, multe probleme
- 3Nu mai am erectie de la ultima masturbare
- 3ejaculare rapida in timpul masturbarii
- 1curiozitati legate de masturbare
- 9Cat de des va masturbati si cum? care este normalitatea voastra?
- 23ADEVARUL despre MASTURBARE! Loc de intalnire pentru eventualii interesati de fenomen !
- 2Bubite rosii pe capul penisului
- 55Cat de mult e prea mult?
- 3Nu mai stiu ce sa fac
- 1Masturbarea la cei cu handicap
Mai multe informații despre: Masturbarea la femei Masturbarea la barbati
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: