Defect septal interatrial

26-08-2007
Giorgiana24
Nu este medic/terapeut
Giorgiana24
Am fost diagnosticata cu defect septal interatrial acum doi ani si jumatate, dimensiunea acestuia specificandu-se afi de 3, 5 cm.mentionez ca nu ma simteam foarte rau dar totusi oboseam repede.Dupa un alt control recent mi s-a spus ca defectul nu poate sa fie atat de mare si ca nu se poate stabili dimensiunea acestui defect.Intrebarea mae este daca cu ajutorul unui cateterism se poate diagnostica dimensiunea defectului si care este dimensiunea unui defect care pote fi tratat fara operatie ci folosind o metoda moderna prin "umbreluta"?Multumesc
18 comentarii
0
27-08-2007, ora 00:00
Dr. Halpern Rafael
Chirurgie vasculara, Bucuresti
Dr. Halpern Rafael
In primul rand e foarte important sa aveti un diagnostic ecografic de calitate. care sa lamureasca dimensiunea defectului, localizarea lui si prezenta sau absenta hipertensiunii pulmonare. Acest lucru se poate diagnostica atat prin ecografie transtoracica cat mai ales prin ecografie transesofagiana. Se poate diagnostica si prin cateterism cardiac insa aceasta e o metoda invaziva care nu justifica riscul, actualmente dispunand de metode mai putin invazive precum ecografia. Defectul care se poate inchide cu umbreluta trebuie sa fie in general cu diametrul de 2-2, 5 cm si sa aiba o anumita localizare care sa se preteze la astfel de tratament
Daca doriti mai multe informatii imi puteti scrie pe email:
rafhalpern@chirurgie-cardiovasculara.ro
http://www.emedicine.com/ped/topic2494.htm
0
01-06-2008, ora 00:00
filip andreea
Nu este medic/terapeut
filip andreea
am 17 ani si sufar de efect septal interatrial tip ostium, merg la control din 6 in 6 luni si iau aspacardin si magne B6 am dureri abdominale si dureri de spate si stari de somnolenta, obosec foarte repede.la varsta de 10 ani am descoperit ca am aceasta boala iar la 15 ani am inceput tratamentul iar doctorul mia spus ca sunt din ce in ce mai bn.
0
01-06-2008, ora 00:00
filip andreea
Nu este medic/terapeut
filip andreea
vreau cat mai multe informatii despre aceasta boala si daca e bun tratamentul pe care il iau va multumesc astept raspuns
0
01-07-2008, ora 00:00
Iulian.C
Nu este medic/terapeut
Iulian.C
Giorgiana24, eu am avut DSA. Am fost operat la Targu-Mures de domnul doctor Bradisteanu. Nu te baza pe "umbreluta". E o prostie. Trebuie sa mergi cat poti de repede sa iti faci operatia. Din cate am auzit doctorul lucreaza acum in Bucuresti la Fundeni. Ti-l recomand. Nu mai sta pentru ca pe vreme ce inaintezi in varsta, o sa fie din ce in ce mai dificil. Iti urez sanatate si insanatosire grabnica !
0
02-07-2008, ora 00:00
Giorgiana24
Nu este medic/terapeut
Giorgiana24
buna Iulian.C. te rog daca stii ce numar de telefon are domnul doctor pe care mi-l recomanzi sa mi-l trimiti si mie ca sa pot lua legatura cu dumnealui.multumesc
0
Iulian.C
Nu este medic/terapeut
Iulian.C
Eu de-abia acum am vazut ca tu ai postat de ceva vreme :)
Pai, imi pare rau dar nu am numarul lui. Au trecut ceva ani de cand am facut operatia. Ti-as recomanda sa suni la Fundeni si sa intrebi de dansul. Ma mai interesez si eu si daca aflu ceva o sa te anunt.
0
Iulian.C
Nu este medic/terapeut
Iulian.C
Acum am vazut ca ar fi fost implicat intr-un caz de abuz in servici, coruptie. Nu stiu deci unde lucreaza sau daca mai profeseaza. Alt doctor foarte bun este Radu Deac. El era directorul sectiei Cardio-Vasculare din Targu Mures pe vremea cand am facut eu operatia.
P.S. Nu cred ca Bradsteanu este vinovat de acuzatiile aduse. Ai mei au vrut sa ii dea mii de marci doar ca sa se ocupe mai atent de mine, si nu a primit nimic si nici macar pentru operatie nu a luat bani. Tot ce am platit a fost internarea si materialul care mi s-a aplicat pe inima.
Poate te ajuta link-ul asta http://www.ctsnet.org/home/rdeac
0
03-07-2008, ora 00:00
Giorgiana24
Nu este medic/terapeut
Giorgiana24
Iulian.c
multumesc pentru informatii
0
02-09-2008, ora 00:00
mika29
Nu este medic/terapeut
mika29
buna ziua si eu amo fetita de un an si a fost diagnosticata cu defect septal interatrial 11mm.fetita nu are ici un simptom.merg regulat la control si mi s-a spus ca nu sunt sanse sa se inchida datorita faptului ca este prea mare, insa la varsta de 4-5 ani sa ii puna o umnreluta prin cateterism.as vrea sa stiu daca intradevar se poate inchide prin cateterism sau necesita o operatie mult mai ampla.VA MULTUMESC
0
28-05-2009, ora 16:29
mariuka
Nu este medic/terapeut
mariuka
buna, mika29, si eu m-am interesat de aceasta operatie la Cluj, desi sant adulta si nu mai cresc medicii nu mi-au recomandat umbreluta, operatia clasica cu petic am si facut-o, si de 3 ani jumate sant bine merci. Cel mai bine e sa mergi cu copila la o investigare mai ampla la un medic din cel mai apropiat centru de tine [ CJ, TG MURES, TIMISOARA, BUCURESTI ] si sa faci acolo mai multe investigatii si vorbrsti cu medicii. Pentru mine a fost excelent la Cj, am nimerit oameni minunati atat in clinica la urgente cat si la chirurgie. Sant OAMENI in primul rand, vorbesc deschis cu tine, cu rabdare si apoi sant MEDICI PROFESIONISTI ADEVARATI .
0
26-07-2013, ora 16:29
Alexandra84
Nu este medic/terapeut
Alexandra84
DSA / DSV / PFO / PDA sunt boli care se pot trata in cazul unui numar mare de pacienti, pe cale minim invaziva, cu implantare de umbreluta. Operatia clasica, pe cord deschis nu mai este necesara.
Interventiile non-chirurgicale se fac la Bucuresti, in privat, la Dr. Dan Deleanu, Dr. Vasilios Thanopoulos, Dr. Avraham Lorber, in Centrele ARES, cu internare de o zi si cu recuperare imediata.
Cei mai avantajati de aceasta metoda sunt copiii, multi dintre ei prea mici ca sa treaca cu bine peste o operatie clasica, pe cord deschis.
0
28-08-2013, ora 13:44
Simona p
Nu este medic/terapeut
Simona p
Cat de mare pote fi DSA pentru a putea fi reparat cu umbrelute? Fiica mea are 9 ani si are un DSA tip ostium secundum de 22x15mm si avem o programare pentru un cateterism cu umbrelute in 23 septembrie. Peste tot in postari am vazut o singura dimensiune a DSA, de ce are ea doua? Ce inseamna aceste doua dimensiuni? Cat de exact poate fi masurat acest defect la eco?
0
07-11-2013, ora 22:08
angela81
Nu este medic/terapeut
angela81
Am un baietel de 8 ani si a fost diagnosticat cu defect septal interatrial tip osteum secundarium.Va rog vreau si eu un medic bun la care sa merg sa vedem sigur despre ce este vorba.Nu conteaza in ce oras e medicul.Va multumesc.
0
30-01-2014, ora 18:05
Alexandra84
Nu este medic/terapeut
Alexandra84
Umbreluta nu este o prostie, este un dispozitiv ce tine de medicina viitorului si ce a salvat sute de copii de la operatie, doar in Romania. Corectarea chirurgicala a malformatiilor cardiace nu este definitiva, in multe cazuri, ele reapar in timp.
A face chirurgie pe cord deschis unui copil de 3-4 ani poate sa insemne in unele cazuri un risc urias.
In Romania, din pacate, in afara de o mana de oameni ce stiu sa puna diagnostic corect si sa recomande ce e bine pentru pacient, nu ce stiu ei sa faca mai bine, raspunsul la toate intrebarile medicale este "chirurgie: taiem, coasem, scoatem, aruncam".
va invit sa va informati cum trebuie, iar internetul nu este mereu un raspuns bun, legat de ce e mai bine pentru copiii dvs.
Medicina din fericire, a evoluat. malformatiile cardiace (DSA, DSV, FOP, PDA/PCA) se pot trata fara operatie, cu recuperare rapida, la noi in tara. In tarile civilizate in care se face, pretul ajunge la cateva zeci de mii de euro.
0
23-07-2014, ora 12:55
MagdaO
Nu este medic/terapeut
MagdaO
Alexandra are dreptate. Si eu am un copil care are PCA de 13 mm si am fost trimisa in prima faza la doctori care fac operatie pe cord deschis. Am zis clar ca nu vreau sa imi traumatizez copilul plus ca dupa operatie sunt dureri foarte mari. Eu am fost operata si stiu ce inseamna o anestezie generala si dureri postoperatorii. Am cautat mult cu privire la doctori si metode, insa consultand pareri, doctori, pacienti am ales pentru interventie minim invaziva echipa formata din dr. Thanopoulos(un dr grec ft bun cu ft multa experienta), dr. Dan Deleanu. Pana acum am fost la eco la dna dr. Silvia Iancovici, o femeie deosebita cu ft multa rabdare. Inca interventia nu a avut loc, urmeaza luna aceasta insa sunt convinsa ca am ales cea mai buna varianta.
Eu m am interesat si ce se intampla inafara si bineinteles ca si acolo se fac interventii minim invazive numai ca costa de cateva ori mai mult. Informatia este cea mai importanta!
0
24-07-2014, ora 16:22
Mirriaaam
Nu este medic/terapeut
Mirriaaam
Buna, am 26 de ani si sunt din Ct. Obiceiul meu era sa merg la sala saptamanal pana cand la un moment dat imi dadeam seama k nu mai pot, k resipir anormal, k nu ma simt bine.I am spus antrenorului iar el a fost mai atent la mine, dupa alte 2 antrenamente mi a spus ca tb sa merg la doctor..si am fost. Diagnostic: coartatie de aorta fiind absolut necesar sa mi se implanteze un stent! Am ramas ingrozita, in stare de soc, eu o pers care facea sport mereu si se ingrijea..nu stiu cum sa abordez problema...nu vreau cicatrici pe piept la varsta asta, in ceea ce priveste interventia minim invaziva imi puteti sugera un doctor care sa ma vada?? Sper sa se poate rezolva asa caci altfel mi am distrus viata...Offf :((
0
29-07-2014, ora 16:32
Floricica33
Nu este medic/terapeut
Floricica33
Miriaam draga,
Esti foarte tanara in primul rand, clar nu ai de ce sa ti faci griji. Acest tip de probleme dupa cum vezi se realizeaza prin medicina interventionala si e foarte bine ca se poat face asa. Dupa chestia asta tu nu ramai cu cicatrici si vei fi sanatoasa.
Parerea mea e ca atunci cand vorbim de doctori buni vorbim de experienta si caracterul omului. Pentru asta ti l recomand pe dr. Deleanu care e interventionist, dar inainte ca dansul sa isi faca treaba se vor face cateva investigatii de catre Dna. Dr Silvia iancovici. Dansii lucreaza in echipa alaturi de un alt doctor interventionist grec. Sunt primii care au facut asta in Romania si cred ca e un amanunt important.
Sanatate!
0
19-08-2014, ora 15:14
Katallina
Nu este medic/terapeut
Katallina
Buna, sunt din Braila si am 2 gemene minunate. Problema este ca una din ele nu ia in greutate. Au varsta de 5 ani, dar e vizibil cu ochiul liber diferenta dintre ele. Am fost la doctorul de familie si mi a spus ca poate fi din cauza faptului ca uneori unul din gemeni nu se dezvolta la fel de repede. Acest lucru l am mai auzit si eu din diferite imprejurari, insa sunt putin speriata...credeti ca e normal?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: