decalotare la baietel - necesara?

am un baietel de 8 luni si nu i-am facut niciodata decalotarea
as vre si eu un sfat
doctora nu mi-a zis ca ar avea ceva la penis.
as vre si eu un sfat
doctora nu mi-a zis ca ar avea ceva la penis.
3 comentarii

O sa-ti raspund din dubla postura: medic si mama a doi baieti. Da, este necesara decalotarea completa, din 2 motive: 1. igiena corecta a glandului, 2. previne formarea aderentelor, respectiv a fimozei. Daca nu reusesti singura (eu nu m-am descurcat la primul), apeleaza la un medic de la chirurgie pediatrica. s-ar putea sa iaba deja mici aderenta formate si sa nu mai poti la aceasta varsta sa decalotezi singura. Medicul va desprinde aceste aderente. E destul de neplacut pentru copil, dar ulterior nu mai resimte durere. Eu nu am stiut cum sa procedez la primul baietel si am ajuns la medic la 1 an si 3 luni, cand am observat ca la varful penisului a aparut o zona eritematoasa (rosie) si copilul urineaza greu, cu jet slab. Avea un inceput de fimoza si roseata aparuse din cauza leucoreei acumulate la baza glandului si care, probabil, incepuse sa se infecteze. la al doilea am incercat sa de calotez glandul chiar in primele zile si a mers usor; astfel n-am avut pana acum nici un fel de probleme.

Eu sincera sa fiu nu prea sunt de acord cu aceasta decalotare. As vrea sa stiu daca sunt baieti/barbati care nu au fost decalotati de mamici, tatici sau doctori si care nu au probleme.???

Si eu am un baietel de 6 luni si 3 sapt.La inceput nu am stiut ca trebuie facuta decalotarea, dar pe la 5 luni cand am fost la un control cu el mi-a zis medicul pediatru ca trebuie facuta decalotarea o data pe zi, ca sa nu apara complicatii cum a specificat si Dna.Dr.Deci sfatul meu este sa o faci ca nu ii faci nimic rau sau dureros si are un efect benefic in timp.
Crestere usoara.
Crestere usoara.

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 1Decalotarea la bebelusi
- 2lipsa erectie la bebelus de 4 luni-decalotarea
- 1Decalotare
- 2Putulica
- 3Puță umflată copil un an jumătate
- 0Fimoza
- 0Decalotarea, necesara sau nu?!
Mai multe informații despre: decalotarea la bebelusi