De aproximativ 3 saptamani mi-a troznit si acuz dureri la genunchiul drept

30-12-2018
nicaadrian
Nu este medic/terapeut
nicaadrian
Buna ziua, In cateva cuvinte doresc sa va prezint cazul, meu am 59 de ani, 1, 78 m si 90 kg am diabet insulino-necesitant, de aproximativ 3 saptamani mi-a troznit si acuz dureri la genunchiul drept. La inceput acesta se umfla foarte putin (abia vizibil), acum insa dureriile sunt mai acute, piciorul s-a umflat mai rau ( umflatura este localizata spre partea exterioara a piciorului).Am facut 2 radiografii si mi-afacut alaltaieri un rmn, REZULTAT intocmit si validat de Dr. Cristian Lungu Solomonescu
Examinarea IRM genunchi drept evidentiaza:
-hipersemnal T2 /PD intrameniscal la nivelul corn anterior/posterior Ml si ME
-LIA, LIP, LCE, LCI, ligament patelar integre farea modificari de semnal
-hipersemnal T2/PD la nivelul suprafeteior articulare tibiofemural si contur discret neregulat la nivel tibial
-interliniu articular relativ pastrat
-spatiul articular diminuat*
-lania de lichid retropatelarsi pericondilian intern/extern
CONCLUZII:
Leziuni grad II corn anterior/posterior MI/ME (degenerativ
Lichid intra/periarticular
Modificari degenerative articulatie tibiofemurala utfost din nou la medic (acum medicul a spus ca a facut lichid), ? Trebuie sa ma operez si facute investigatii suplimentare si care ar fi acestea?
Va multumesc anticipat pentru bunavointa de a raspunde, adrinnica@yahoo.com
Adrian_Ploiesti
3 comentarii
1
31-12-2018, ora 19:35
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua,
Probabil va confruntati cu o gonartroza decompensata.
Distrugerea cartilajului articular (gonartroza) are o origine mecanica: greutate excesiva, efort exagerat, traumatisme etc.
Intrebarea infinit mai importanta este, insa, alta: de ce faceti insulina la greutatea D-voastra? Insulina va ingrasa si mai mult, este un fapt binecunoscut.
Diabetul de tip 2 (cel provocat de obezitate) se trateaza profund diferit, adica prin dieta.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
1
01-01-2019, ora 02:12
nicaadrian
Nu este medic/terapeut
nicaadrian
ma bucur si multumesc ca mi-ati raspuns, la multi ani fericiti,
in legatura cu ce mi-ati scris, sunt pensionat de boala, fac insulina rapida humalog 100 dimineata si la pranz aprox. 20 unitati si lenta levemir aprox.30 unitati de cativa ani deoarece, atunci, mi-a gasit hemoglobina glicozurata aprox. 10, acum mi-a scazut 6, 8, problema este ce ma fac acum, piciorul ma doare, de abia merg, am fost ieri la spitalul judetean doctorul care mi-a dat sa fac rmn vine pe 7.01.2018, ce sa fac, trebuie sa ma operez, daca da, unde, cat ma costa, ce tratament sa iau pana atunci, am luat patuden forte de dureri.
Va multumesc anticipat pentru bunavointa de a raspunde, adrinnica@yahoo.com
Adrian_Ploiesti
0
01-01-2019, ora 13:06
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
NU se poate exprima un aviz terapeutic fara o examinare clinica directa.
Nu cred ca este utila sau benefica o interventie chirurgicala la greutatea D-voastra.
Renuntarea la 20 kg va va permite sa renuntati la insulina, dar va scadea si solicitarea mecanica a genunchilor.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: