Cum sa-mi reincep viata sexuala dupa o pauza de 5 ani?

13-12-2013
georgy316
Nu este medic/terapeut
georgy316
in urma cu 5 ani am avut primul si singurul meu contact sexual, la varstra de 17 ani, dar nu am sangerat deloc, si nici nu m-a durut decat putin, la inceput. acum as vrea sa-mi reincep viata sexuala, dar dupa o pauza asa de lunga, ma gandeam daca nu cumva o sa ma doara. ma intrebam si daca mai sunt virgina, avand in vedere faptul ca n-am sangerat deloc si n-am facut-o de atata timp. rog pe cineva sa-mi spuna la ce sa ma astept
18 comentarii
0
13-12-2013, ora 19:24
adirafa
Nu este medic/terapeut
adirafa
georgy

buna...pot sa iti zic de la inceput ca nu trebuie sa sangerezi(abundent)daca la asta te referi tu, in momentul cand ai avut primul act sexual.daca nu te-a durut asta este foarte bine...la majoritatea fetelor este mai dureros sa zicem(dar asta este de la fata la fata si in primul rand conteaza si cu cine...adica daca partenerul tau are ceva experienta s-au si el este la fel de stangaci ca si tine).asa este si acum...dupa aia 5 ani in care nu ai mai intretinut relatii sexuale trebuie sa fii sigura pe tine in primul rand, sa iti doresti asa foarte mult si sa sti cu cine o faci.este foarte clar ca trebuie ca partenerul tau trebuie sa fie mai bland cu tine si apoi o sa iti impui tu ritmul tau asa cum iti place tie...nu trebuie sa te sperii:)..multa bafta iti doresc si sa nu uiti sa te protejezi!!!o seara faina
0
13-12-2013, ora 19:32
georgy316
Nu este medic/terapeut
georgy316
multumesc mult pentru raspuns! o seara placuta :)
0
13-12-2013, ora 22:20
bia1
Nu este medic/terapeut
bia1
si eu mi-am inceput viatza sexuala la 17 ani--1 singur contact sexual--nu am sangerat.
dupa o pauza de 1 an am inceput o alta relatie si am avut surpriza sa constat ca himenul nu se rupsese--sangerare+durere de nu pot descrie.

e individual de la persoana la persoana cat de dureros este, daca himenul este elastic, daca se rupe la primul contact sexual sau nu.
0
13-12-2013, ora 22:52
georgy316
Nu este medic/terapeut
georgy316
oooo, sper sa nu am si eu aceeasi surpriza. din cate am citit eu pe internet, daca a fost un singur contact si dupa aceea a urmat o pauza lunga, himenul (care nu se rupe in totalitate la primul contact) se regenereaza. oricum ma gandesc ca mai rau ca prima data tot nu poate sa doara, nu?
0
13-12-2013, ora 22:56
Ionyssa
Nu este medic/terapeut
Ionyssa
Fetili, virginitatea nu sta intr-o bucata de himen :). Pe ala poti sa nu-l ai din nastere:). Ideea e ca virginitatea e mai mult o chestiune psihica si spirituala. Evident ca, odata cu primul contact sexual, ca a fost cu degetul, cu penisul sau cu un castravete Fabio...magia dispare si virginitatea odata cu ea. Poti sa dai si cu apa sfintita dupa...virgina nu mai esti. In sufletul si mintea ta, ai fost deflorata, chiar daca nu ti-au curs litri de sange sau chiar daca ai un himen elastic. Se rupe de tot data viitoare, nu-i bai :). Important e cand si cu cine plecati spre marea aventura a deflorarii. Fizic nu mi se pare prea cool sa-ti pierzi fecioria, doare si ustura ca naiba :). Dar psihic, e minunatttttttt atunci cand o faci cu THe OnE :). Bine, The One din momentul respectiv al vietii tale, sunt convinsa ca o fata virgina de 17 ani are un The One diferit comparativ cu The One-ul unei fete virgine de vreo 30 de ani. Ideea e sa fie tipul potrivit, momentul potrivit si sa nu ramai cu regretul ca n-ai facut-o cu cine trebuia. Cum sa reincepi sa faci dragoste dupa 5 ani...pai cu alt The ONe :). Sau poate cu acelasi de la 17 ani :). Lasa lucrurile sa curga incet, asta e toata frumusetea unei relatii, perioada de tatonari, de flirt, de jocuri, de fluturi in stomacel. Cand simti ca fluturii aia zburda asa de tare ca risti sa-ti iasa prin piele, cand arzi de dorinta nebuna si esti convinsa ca si tipul simte aproape la fel...da-i bataie la next level :).
0
13-12-2013, ora 23:03
georgy316
Nu este medic/terapeut
georgy316
:)))))) pe mine ma ingrijoreaza cum o sa fie fizic deoarece pana acuma am facut-o doar o data, si apoi am luat o pauza mult prea lunga :(
0
13-12-2013, ora 23:34
Ionyssa
Nu este medic/terapeut
Ionyssa
Probabil o usoara jena o sa simti, mai ales daca o sa fi crispata si cu gandul numai acolo. Lasa-ti gandurile sa zboare, ia-ti un lubrifiant de calitate (recomand Jhonson baby oil ) si simte-te dorita si frumoasa. Atat. Daca ne gandim prea mult la unele lucruri, nu le mai facem :) Lasa ganditul deoparte si treci la actiune. Discuta cu The One si spune-i sa nu te ia prea repede pentru ca esti semivirgina :). O sa iasa bine.
0
13-12-2013, ora 23:41
georgy316
Nu este medic/terapeut
georgy316
multumesc mult pentru sfaturi, asa voi face :D acum m-am mai linistit :)
0
14-12-2013, ora 00:03
MARTON
Nu este medic/terapeut
MARTON
Eu din cate am citit aici GEORGY nu are mai mult de 15-18 ani pt. ca prima relatie asa zisa de la 17 ani nu a fost o rellatie ci ceva care sa intamplat din greseala la betie, baieram sau din curiozitate( daca am dreptate te astept cu un mesaj pe privat).
Marea problema nu este daca ma este virgina sau himenul intreg ci: MAI POT FI CU CINEVA PT. CA IN ULTIMUL TIMP NU MA LASAT CONSTIINTA, aceasta pauza lunga de care spui tu se intampla fetelor care au fost violate, tentativa de viol, abuzate sexual de rude, prieten, care au facut ceva fara voia lor sau cam acelasi lucru ca pana acum, fetelor carora primul act a fost atat de nasol incat nu au vrut sa-l mai repete9 pauza de 5 ani).
La un contact normal o fata dupa prima oara urmeaza imediat si urmatoarele GANDESTETE LA ASTA SI SPER SA-MI RASPUNZI SINCER.
0
14-12-2013, ora 16:05
georgy316
Nu este medic/terapeut
georgy316
nu este deloc vorba de abuz, traume sau lucruri din astea, pur si simplu n-am gasit eu persoana potrivita, si nici in privinta varstei n-am mintit deoarece n-as fi avut niciun motiv sa o fac( daca nici in anonimat sa nu ai curajul sa fii sincera, atunci cand sa fii?) ma ingrijoreaza doar lipsa mea de experienta.

alt lucru care ma ingrijoreaza este si cel legat de protectie. cea mai la indemana este prezervativul, dar am citit o gramada de comantarii alarmante de la fete ingrijorate ca prezervativul s-a rupt si lucruri de genul. De ce se rup? si cum sa previi sa nu se intample accidente de genul?
0
14-12-2013, ora 18:15
Ionyssa
Nu este medic/terapeut
Ionyssa
Pisi, prezervativele se pot rupe daca:
1) sunt de calitate indoielnica, foarte ieftine (gen 30-50 de bani bucata) sau au fost depozitate necorespunzator (la soare). Sfat: cumpara prezervative 'de firma' din locuri de incredere (farmacie, supermarket).
2) sunt incorect folosite da' noroc ca au instructiuni si desene :))
3) nu sunt masura potrivita. Chiar daca se zice ca sunt universale...stim cu totii ca nu e asa :). Daca tipul e mai dotat...mult mai dotat...se pot intampla accidente :).

Am auzit ca au aparut prezervative pe masuri :)) Asa poti sa previi sa nu se rupa. Si desigur, respectand punctele de mai sus. Momentan, iti recomand cea mai sigura metoda contraceptiva din lume: ABSTINENTA :). In felul asta nu mai ai nicio grija:). Ai cam multe temeri legate de momentul asta sexual care urmeaza sa ti se intample. Mai bine mai asteapta, nu te grabi ca fata mare la maritat :))
0
14-12-2013, ora 20:28
georgy316
Nu este medic/terapeut
georgy316
:))) am folosit prea mult timp metoda asta de care zici tu... it's time to get back on the horse. nu cred ca are rost sa mai astept pt ca nici peste o saptamana, nici peste 3 luni nu voi fi mai pregatita ca acum. Legat de temeri, ai dreptate, dar asa sunt eu, putin mai paranoica si ma ingrijorez exagerat de mult pentru orice. prefer sa cunosc toate riscurile din timp, ca sa stiu cum sa le previn, si raspunsurile primite la intrebarea mea, mai ales cele de la tine imi sunt de mare ajutor. multumesc mult :*
0
15-12-2013, ora 19:00
bia1
Nu este medic/terapeut
bia1
ionyssa: daca citesti mesajul meu cu atentie nu am pomenit nimic de virginitate--fizica, psihica sau de oirice fel vrei tu.eu am pomenit doar de himen.fiecare percepe virginitatea cum vrea el--fizic, psihic spiritual sau mai stiu eu cum.

Marton- vii cu niste presupusuri pe care le generalizezi gresit.se poate uneori ca dupa primul contact sexual persoanele implicate sa realizeze ca e prea devreme, ca nu se potrivesc, ca nu e momentul potrivit si ca doresc sa mai astepte.se mai poate ca intre timp relatia sa se destrame si persoana sa astepte pana intalneste o alta persoana cu care are multe lucruri in comun si de care sa se indragosteasca..nu e neaparat vb. de traume sau mai stiu eu ce alte aberatii...

p.s. georgery: daca simti ca esti pregatita fizic-psihic si simti ca ai gasit persoana potrivita si sunteti informati despre BTS, sarcina nedorita etc--protejati-va si lasati-va purtati de magia momentului...sper sa fie ceva special pentru voi :)

sarbatori fericite.
0
15-12-2013, ora 19:25
Ionyssa
Nu este medic/terapeut
Ionyssa
Bia, mesajele erau pentru georgy!! Oricum, imi mentin parerea :). Virginitatea nu sta in himen. Ca sa fiu mai explicita: daca o femeie face sex anal si oral, pastrandu-si himenul intact, mai e virgina? :))
0
15-12-2013, ora 21:04
MARTON
Nu este medic/terapeut
MARTON
PERSOANELE la care faci tu referire BIA sunt cam 1% si din cate am vazut pana la varsta asta un act sexual normal este continuat si de altale nu se opreste brusc timp de cinci ani, comportamentul asta il au cele la care am facut referire si daca nu ma crezi intreaba pe cineva care a trecut prin asa cava, sa vezi ce reactie are o fata ( din aceasta categorie) atunci cand o iei de mana o ia razna ca sa zic asa si pe urma te astept cu un comentariu: eu numi inchipui lucrurile ca unii care scriu aici ci vorbesc din experienta.
AM discutat si pe privat cu GEORGY asa ca nu am chef de multe explicatii pe care sa le dau altora sunt multumit ca am putut-o ajuta pe ea.
0
15-12-2013, ora 21:50
georgy316
Nu este medic/terapeut
georgy316
MARTON:
Cand spui:"AM discutat si pe privat cu GEORGY asa ca nu am chef de multe explicatii pe care sa le dau altora sunt multumit ca am putut-o ajuta pe ea." lumea si-ar putea face impresia gresita ca tu ai avut dreptate, si eu ti-as fi dezvaluit nustiu ce secrete, dar in cazul meu Bia1 a inteles corect ce s-a intamplat. In legatura ce presupunerile tale o fi adevarat ca fetele/ femeile abuzate nu se grabesc sa mai aiba o viata sexuala activa, dar asta nu toate fetele care n-au facut-o de mult au fost abuzate in trecut.
0
15-12-2013, ora 22:33
MARTON
Nu este medic/terapeut
MARTON
Am decis aceasta abordare pt ati lasa tie loc de a da ce explicatii vrei tu pt. ca este viata ta si alegerea ta de a zice ce vrei din viata ta.
0
15-12-2013, ora 22:50
bia1
Nu este medic/terapeut
bia1
ionessa--de acord cu tine ca virginitatea nu se refera doar daca himenul este intact sau nu.dar repet--fiecare persoana percepe virginitatea cum vrea ea.nu suntem noi in masura sa judecam daca o persoana se mai considera virgina sau ba dupa anal, oral sau alte minuni...la urma urmei fiecare face ce crede cu corpul lui si cum il duce capul...eu una nu inteleg de ce se pune atata accent pe virginitate in Ro.in fine.

Marton...nu contest faptul ca in cazl unor traume sexuale persoanele implicate vor evita relatiile sexuale..in cazul unor astfel de situatii este necesar tratament de specialitate la psihog..dar! sunt si cazuri cand nu e vorba de nici o trauma dar persoana alege sa mai astepte.nu trebuie sa generalizam..
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Clinicaon
Impotența, erecția slabă și ejacularea precoce pot fi rezolvate de către medicii noștri. Am tratat mii de pacienți, iar DISCREȚIA este asigurată! Detalii aici
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Abstinenta periodica
  • Efectele lipsei activității sexuale
  •