Cum s-a putut ajunge la deces?
Nu stiu ce sa mai fac, ce raspuns sa imi dau mie.Bunicul meu in vasrta de 80 ani suferea de alzheimer, era in ultima faza(dementa).In ultimele luni era schimbat complet...nu mai stia de el, de noi, de nimeni.Dupa multe incercari de a-l linisti cu ajutorul medicamentelor, si la sfatul medicului, am decis sa-l intrenam intr-un spital pentru oameni cu boli neurologice.Marti l-am internat, a vrut sa mearga, miercuri din spusele infirmierei a vrut sa plece ce acolo...dupa aceasta "criza" i-au marit doza de sedative.Joi mama mea si matusa mea au fost sa-l viziteze...era pierdut, legat de maini si de picioare, manca si se zabatea.Apa ii dadeau cu seringa cand isi mai aminteau.Vineri a refuzat sa mai ia medicamente si sa ai manance...pana luni nu ne-au mai zis nimic de el.Luni tatal meu l-a vizitat si...cand au vazut ca tata vine la el l-au dezlega, era nemancat de vineri si sedat in fiecae zi, nu stiu doza...nu stiu daca i s-au dat vitamine.Insa la ora 7 si jumatat luni au sunat-o pe mama...fara sa ii dea detalii si sa-i zica sa vina si sa-l ia acasa.Nu au putut parintii mei sa mearga luni, la spusele asistentei la prima ora marti au fost acolo...l-au adus acasa pe targa, slab(pierduse in jur de 10 kg), culoarea lui rozalie era atunci ca ceara...dupa ce l-au adus au mai durat 20 de minute maxim si s-a stins in patul lui.Am asistat la ultima lui gura de aer...pentru mine e un soc groznic, el mi-a fost ca tata...Nu inteleg de ce nu ne-au chemat s-al luam de acolo vineri sau sambata.Era batran...dar mai putea trai.Nu vreau sa dau vina pe nimeni...dar e posibil un om care e sedat 5 zile sa moara?Daca ii administrau vitamine mai murea?
Doresc sa merg la medicina...insa ma gandesc ca voi depune un juraman prin care voi marturisi ca nu voi lasa oamenii sa moara indiferent de varsta, sex si natie...Cum e posibil sa e intample asa ceva?Va rog sa imi spuneti si mie...Nu pot dormi noaptea gandindu'ma ce era mai bine sa ne chinuim cu el acasa decat sa il duce la asa zisul "spital".Spitalele nu sunt pt vindecarea sau ameliorarea bolii?
Doresc sa merg la medicina...insa ma gandesc ca voi depune un juraman prin care voi marturisi ca nu voi lasa oamenii sa moara indiferent de varsta, sex si natie...Cum e posibil sa e intample asa ceva?Va rog sa imi spuneti si mie...Nu pot dormi noaptea gandindu'ma ce era mai bine sa ne chinuim cu el acasa decat sa il duce la asa zisul "spital".Spitalele nu sunt pt vindecarea sau ameliorarea bolii?
2 comentarii
Imi cer mii de zuce pentru unele greseli pe care le-am facut in mesaj...De ieri caut un raspuns...voi incerca sa iau legatura si cu medici din oras, nu stiu daca o sa imi raspunda cineva...Nu imi perd speranta.Vreau doar sa stiu...atat.
Am uitat sa mentionez ca tensiunea oscilat intre 20 si 10...Mi se pare atat de incredibil.
Am uitat sa mentionez ca tensiunea oscilat intre 20 si 10...Mi se pare atat de incredibil.
Buna draga mea, imi pare rau pt pierderea bunicului tau, intr adevar sunt multe semne de intrebare in situatia descrisa de tine.Cred in primul rand ca nu trebuia sa l lasati singur in spital, o persoana din familie sa fi avut langa el pana la urma sa vada ce i se administreaza si sa reusesca sa fie liber adica nu legat de pat
Chestia asta e absurda dar nu cred ca avem ce face, asta e sistemul nostru medical, ce i au facut sau nu numai cadrele medicale stiu.Iti spun doar atat sunt locuri in lume unde pana in ultima clipa li se da o atentie deosebita bolnavilor in astfel de cazuri, tratati cu blandete si tot ce e posibil...se va ajunge vreodata la asa ceva la noi?greu de spus.iti pui intrebari dar raspunsul nu l vei putea gasi, crede ma, de ai sti cate persoane trec prin asa ceva.e o jungla in care traim, tratati de multe ori inuman, crede ma
Chestia asta e absurda dar nu cred ca avem ce face, asta e sistemul nostru medical, ce i au facut sau nu numai cadrele medicale stiu.Iti spun doar atat sunt locuri in lume unde pana in ultima clipa li se da o atentie deosebita bolnavilor in astfel de cazuri, tratati cu blandete si tot ce e posibil...se va ajunge vreodata la asa ceva la noi?greu de spus.iti pui intrebari dar raspunsul nu l vei putea gasi, crede ma, de ai sti cate persoane trec prin asa ceva.e o jungla in care traim, tratati de multe ori inuman, crede ma
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 2Tratament epilepsie
- 0Se poate obține grad de handicap sau pensie cu discopatie lombară? Și pot avea două grade?
- 1Intrerupere tratament - Scleroza multipla
- 2Suspecta scleroza multipla
- 1Autism adulti
- 5Ajutor! Posibil SLA?
- 0Vertij vindecat - există tratament
- 1Parkinson Tratament Levodopa
- 2Cum iau Pentoxi Retard și pramistar
- 1Amorțeala degete