Buna ziua, radiografie la coloana in sarcina, va rog sa ma ajutati !

14-11-2020
Iuliana.andra
Nu este medic/terapeut
Iuliana.andra
Sunt insarcinata in 12 saptamani dar prin saptamana a 3 a, a 4 a de sarcina am facut o radiografie la coloana. Nu stiam ca sunt insarcinata si nici daca as fi stiut nu stiam ca nu este permis. Am cerut pareri si toata lumea mi a zis sa renunt la sarcina. Tin sa mentionez ca acum cateva zile povesteam cuiva cum am aflat de sarcina ( de la radiografia de coloana sa fiu trimisa la ginecolog ) si abia acum am aflat riscurile. Imi doresc foarte mult acest copil si deja sunt insarcinata in 3 luni, dar nici nu vreau un copil cu malformatii sa l chinui toata viata. Fara raspunsuri la misto, va rog sa ma ajutati !
2 comentarii
0
17-11-2020, ora 12:13
Dr. Albu Laura
Dermatovenerologie, Cluj-Napoca
Dr. Albu Laura
De obicei expunerea embrionului la radiatii atat de devreme urmeaza legea totul sau nimic, adica daca embrionul supravietuieste, cel mai probabil ca se va dezvolta normal. Din ce am citit fugitiv, o radiografie de coloana lombara (presupun ca asta ati facut) are o expunere cam de 1mGy (ar trebui sa aveti valoarea exacta a dozei de expunere pe rezultatul radiografiei), ceea ce rezulta intr-o sansa ca fatul sa nu aiba malformatii de 96%. Daca va doriti sarcina si ati depasit deja 3 luni, deja ecografic se pot spune multe. Daca din acest punct de vedere totul este in regula, continuati.
Va rog sa tineti cont ca nu sunt nici radiolog, nici ginecolog. Discutati cu medicii dumneavoastra.
0
17-11-2020, ora 13:05
Iuliana.andra
Nu este medic/terapeut
Iuliana.andra
Multumesc frumos de sfat ! Abia azi am reusit sa imi gasesc un loc la un ginecolog sa cer si o parere de specialitate. Multumesc mult pentru timpul acordat !
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Radiografia și sarcina
  •