tomografie toracica-riscuri in caz de hepatita c si trombocitoza
Buna ziua,
Tatal meu a fost diagnosticat cu hepatita c in urma cu 8 ani. Problema este ca are trombocitele foarte scazute si din acest cauza nu poate face tratament cu interferon.
Problema este ca de 2 ani am observat ca in luna februarie raceste si are o tuse seaca.
A fost la medic si i s-a facut o radiografie din care a reiesit o mica umbra pe plamanul stang dar i s-a recomandat sa faca si o tomografie toracica. Momentant asteptam rezultatele analizelor.
Chiar daca rezultatul analizelor este bun acea substanta de contrast nu il afecteaza? Sau poate fi facuta tomografia si fara substata de contrast?
Multumesc mult
Simona
Tatal meu a fost diagnosticat cu hepatita c in urma cu 8 ani. Problema este ca are trombocitele foarte scazute si din acest cauza nu poate face tratament cu interferon.
Problema este ca de 2 ani am observat ca in luna februarie raceste si are o tuse seaca.
A fost la medic si i s-a facut o radiografie din care a reiesit o mica umbra pe plamanul stang dar i s-a recomandat sa faca si o tomografie toracica. Momentant asteptam rezultatele analizelor.
Chiar daca rezultatul analizelor este bun acea substanta de contrast nu il afecteaza? Sau poate fi facuta tomografia si fara substata de contrast?
Multumesc mult
Simona
1 comentarii
daca trebuie diagnosticata prezenta sau lipsa unei tumori pulmonale, ar fi bine sa fie CT-ul cu substanta de contrast.
insuficienta renala sau unele medicamente (metformina) reprezinta contraindicatii relative, insa hepatita sau trombocitopenia nu influenteaza indicatia unei investigatii cu contrast, evident trebui sa amintiti aceste boli medicului care va face examinarea
insuficienta renala sau unele medicamente (metformina) reprezinta contraindicatii relative, insa hepatita sau trombocitopenia nu influenteaza indicatia unei investigatii cu contrast, evident trebui sa amintiti aceste boli medicului care va face examinarea
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5dureri torace anterior-posterior
- 3Durere muschi la spate in zona toracica
- 3Traumatism Toracic!
- 2CT torace si abdomen
- 1Opacitati micronodulare
- 2interpretare CT
- 1Stern în carenă *pentru domul doctor Uscatu
- 1Tuse seaca, constrictie retrosternala.sunt sub tratament cu cordarone.
- 1Examinare CT dupa mastectomie
- 1Ct toracic
- 1Ce sanse sunt ? Covid cu aspect evolutiv nefavorabil imagistic
- 0Rmn abdomen și ct torace.
- 0Rog interpretare CT - suspiciune limfom mediastinal
- 2Diagnostic CT cap gât și torace
- 0Rezultat CT scan - micronoduli pulmonari - ce trebuie sa fac în continuare
- 0Mici bule de emfizem - plamani ca o bucata de cascaval cu gauri
- 0Ref. rezultat CT fara substanta de contrast
- 0CT toracic, condiție internare?
- 0Medic hematologie
Mai multe informații despre: Trombocitoza Toracele CT toracic