tomografie toracica-riscuri in caz de hepatita c si trombocitoza
Buna ziua,
Tatal meu a fost diagnosticat cu hepatita c in urma cu 8 ani. Problema este ca are trombocitele foarte scazute si din acest cauza nu poate face tratament cu interferon.
Problema este ca de 2 ani am observat ca in luna februarie raceste si are o tuse seaca.
A fost la medic si i s-a facut o radiografie din care a reiesit o mica umbra pe plamanul stang dar i s-a recomandat sa faca si o tomografie toracica. Momentant asteptam rezultatele analizelor.
Chiar daca rezultatul analizelor este bun acea substanta de contrast nu il afecteaza? Sau poate fi facuta tomografia si fara substata de contrast?
Multumesc mult
Simona
Tatal meu a fost diagnosticat cu hepatita c in urma cu 8 ani. Problema este ca are trombocitele foarte scazute si din acest cauza nu poate face tratament cu interferon.
Problema este ca de 2 ani am observat ca in luna februarie raceste si are o tuse seaca.
A fost la medic si i s-a facut o radiografie din care a reiesit o mica umbra pe plamanul stang dar i s-a recomandat sa faca si o tomografie toracica. Momentant asteptam rezultatele analizelor.
Chiar daca rezultatul analizelor este bun acea substanta de contrast nu il afecteaza? Sau poate fi facuta tomografia si fara substata de contrast?
Multumesc mult
Simona
1 comentarii
daca trebuie diagnosticata prezenta sau lipsa unei tumori pulmonale, ar fi bine sa fie CT-ul cu substanta de contrast.
insuficienta renala sau unele medicamente (metformina) reprezinta contraindicatii relative, insa hepatita sau trombocitopenia nu influenteaza indicatia unei investigatii cu contrast, evident trebui sa amintiti aceste boli medicului care va face examinarea
insuficienta renala sau unele medicamente (metformina) reprezinta contraindicatii relative, insa hepatita sau trombocitopenia nu influenteaza indicatia unei investigatii cu contrast, evident trebui sa amintiti aceste boli medicului care va face examinarea
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 1dureri toracice
- 3Traumatism Toracic!
- 0accident cu trei coaste rupte
- 1Opacitati micronodulare
- 2interpretare CT
- 1dispneea, wheezing, expectorez foarte puțin
- 1Tuse seaca si constrictie retrosternala.Sunt sub tratament cu cordarone.
- 0Ce este acest diagnostic?
- 0Va rog sa ma ajutați! Examinare CT toraco-pulmonar
- 0Rmn abdomen și ct torace.
- 2Diagnostic CT cap gât și torace
- 1Interpretare CT toracic cu substanta de contrast
- 0Ref. rezultat CT fara substanta de contrast
- 0Adolescent, Pneumotorax Operatie
- 0Noduli tiroida
- 1Rezultat CT
- 2Interpretare ct toracic
- 1Procedura CT torace
- 1Aspergilom apical