Fractura parcelara apofiza coronoid cubitus stang

23-08-2018
Timoci
Nu este medic/terapeut
Timoci
Buna ziua,
ma apelez la d-voastra fiind total nedumerita fata de diagnosticul de mai sussi tratamentul primit.
Sotul meu acum 8 zile a cazut pe partea stanga, unde si-a lovit si membrul superior. Nu s-a umflat foarte tare, si nici nu ii durea f mult, am pus gheata pe el si atat. A doua zi dimineata la anumite miscari de pronatie-supinatie avea senzatia de parca ar fi intepat un cutit cineva in cot, si o tragea involuntar subbratul spre corp brusc musculatura. Am mers imediat la urgenta. Diagnostic : fractura parcelara varf coronoid cot stang fara deplasare. Tratament: 3 saptamani imobilizare in aparat gipsat antebrachio-palmara, antiinflamator. Medicul a zis ca operatia e imposibila, fractiunea de os fiind foarte mica, ar fi distrus cu suruburi. A recomandat control radiologic dupa 5 zile, si ne-a avertizat ca peste 3 sapt s-ar putea continua imobilizarea in aparatul gipsat pt alte 3 saptamani.
Am aratat rezultatele chiar in ziua respectiva unui medic ortoped prin email, care a zis: categoric aparat gipsat circular pt 4 saptamani, obligatoriu ! Buuun.
In a 5-a zi ne-am dus la o clinica particulara pt control. Au scos aparatul gipsat pt radiografie. Bratul lui era mult mai umflat decat inaintd de imobilizare si categoric vanat din cauza aparatului. Medicul a spus ca era aplicat anormal de mult gips si foarte strans.
Am primit radiografia noua, aceasi diagnostic, al treilea tratament : 14 zile imobilizare in atela gipsata antebrahio-palmara 90 grade, pumnul sa il tina spre umarul opus. Dupa 14 zile vor scoate cotul din atela si vom vedea cum evolueaza-asa a zis medicul. Mentionez ca nu ii doare deloc, nici la examinarea fizica. Singurul moment cand isi intoarce mana cumva simte ceva durere, de ex la imbracare, dar durere f mica. Nu se mai umfla mana deloc, si il simte exact ca si bratul celalalt, doar ghipsat.
Intrebarea mea este : fiind biolog, mi se pare enorm de mult imobilizarea unei articulatii pt o perioada mai multa de 3 sapt daca pacientul nu acuza dureri mai mari si, cel putin mie, nu mi se pare o fractura atat de severa dupa rafiografie. Ma tem ca imobilizarea continua ar face mai mult rau decat bine. Dupa scoaterea bratului din gips ( o sa fie si asa 18 zile) cum am putea incepe cat mai eficient recuperarea ? de ex inotul ? fata de 28 zile 18 zile nu sunt prea putine ? sau sa ne asteptam la o noua atela gipsata ? dupa scoaterea din gips ar trebui protejat cumva cotul cu vreun fel de orteza pt un timp ? multumesc in prealabil !
3 comentarii
1
25-08-2018, ora 18:08
Dr. Mitrulescu Cristian
Ortopedie si traumatologie, Timisoara
Dr. Mitrulescu Cristian
Principial max 3 sapt, dupa care inca aprox 10 zile evitarea flexiei extensiei maxime. O radiografie ar fi binevenita
0
25-08-2018, ora 18:23
Timoci
Nu este medic/terapeut
Timoci
Adica sa va trimit radiografia facuta luni ?
0
25-08-2018, ora 19:19
Timoci
Nu este medic/terapeut
Timoci
https://photos.google.com/album/AF1QipMuvuCzV1VWXtnQYCBAxdxCDeA5K2NiZHmwJsPQ/photo/AF1QipMI5xuDSR6p-DDiwj36x6IrTV0mSyIUovLK4rf8
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: