contraceptia de urgenta se elibereaza pe baza de reteta?
am si eu o intrebare...am inteles ca pilula de a doua zi se elibereaza doar pe baza de reteta...este adevarat?cat costa pilulele?
5 comentarii
Se poate procura de la medic, farmacii sau puncte de consultare planificare familiala.
Se poate spune ca sunt accesibile ca pret.
Metoda contraceptiei de urgenta nu trebuie folosita (incontinuu) in locul unei metode contraceptive de prevenire. Ea trebuie folosita numai in cazuri extreme, de urgenta cum ar fi : contact sexual neprotejat, ruperea prezervativului in timpul actului sexual, expulzarea dispozitivului intrauterin, folosirea incorecta a diafragmei, esecul coitului intrerupt, agresiune sexuala (viol). Folosirea frecventa a contraceptiei de urgenta poate determina dereglarea ciclului menstrual.
Nici o metoda contraceptiva de urgenta nu protejeaza impotriva infectiilor cu transmitere sexuala.
Se poate spune ca sunt accesibile ca pret.
Metoda contraceptiei de urgenta nu trebuie folosita (incontinuu) in locul unei metode contraceptive de prevenire. Ea trebuie folosita numai in cazuri extreme, de urgenta cum ar fi : contact sexual neprotejat, ruperea prezervativului in timpul actului sexual, expulzarea dispozitivului intrauterin, folosirea incorecta a diafragmei, esecul coitului intrerupt, agresiune sexuala (viol). Folosirea frecventa a contraceptiei de urgenta poate determina dereglarea ciclului menstrual.
Nici o metoda contraceptiva de urgenta nu protejeaza impotriva infectiilor cu transmitere sexuala.
Teoretic orice medicament hormonal se eliberează pe bază de reţetă, practic, rareori se ţine cont de această regulă. În locul pilulei de a 2-a zi se poate folosi cu acelaşi succes o folie de Microgynon, din care trebuie luate 7 tablete în decurs de 12 ore (de ex 3 şi 4).
Trebuie să aveţi în vedere că, deşi se numesc "anticoncepţionale", astfel de tehnici sunt, de fapt, avortive.
Trebuie să aveţi în vedere că, deşi se numesc "anticoncepţionale", astfel de tehnici sunt, de fapt, avortive.
recent in urma unei vizite la medicul ginecolog mi s a spus ca sunt insarcinata in 5 saptamani, in prealabil am facut si un test de sarcina care a iesit negativ, am hotarat sa merg la un alt cabinet ginecologic de data aceasta particular unde am facut un ecograf si mi s a spus ca nu am nici o sarcina si mi au fost prescrise anticonceptionale pt 3 luni, acum eu imi pun intrebarea daca si cel de al doilea medic a gresit ? daca sunt insarcinata? ce credeti?
Pentru ca sa se puna diagnostic de sarcina de 5 saptamani, in conditiile in care testul de sarcina a iesit negativ, este nevoie atat de control cat si de ecografie ENDOvaginala. Ecografia abdominala obisnuita poate sa nu deceleze o sarcina atat de mica. Deci, daca primul medic v-a facut si tuseu vaginal, si s-a uitat si cu ecograful folosind o sonda vaginala, atunci, pana la proba contrarie care este venirea menstruatiei, nu aveti motive sa nu-l credeti. Prin urmare, nu incepeti anticonceptionale care pot dauna unei sarcini. Dealtfel, oricum anticonceptionalele se incep dupa ce eventuala menstruatie va aparea.
Am mai facut un test de sarcina dupa o luna de la contactul sexual ( iar la o ora distanta am luat pilula contraceptiva escapelle ) si a iesit negativ, credeti ca mai exista riscuri ? Va rog vreau un raspuns !
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 1contracepia de urgenta repetata
- 2anticonceptionale sau pilula de urgenta
- 4s-a rupt prezervativul, poate lua pilula dupa 3 ore?
- 5am uitat sa iau pastila si la 3 ore dupa contact am luat postinor 2
- 0Pilula de a doua zi - nici un simptom
- 9Sex neprotejat.. trebuie sa-mi fac griji?
- 0reactii adverse la pilula de dupa
- 2postinor 2
- 0Pilula de a 2 a zi si pilula normala
- 5Eficienta Escapelle
- 2Secretii vaginale maronii
- 0Postinor 2
- 5pastilă de a doua zi
- 0Pastila de a doua zi
- 0Hello! Sangerare dupa pastila de a doua zi
- 2Se scrie in fisa medicala daca am luat pastila de a doua zi?
- 1Anticonceptionale +pilula de a doua zi in exces
- 1Și-a făcut efectul Escapelle?
- 0Escapelle scurgeri
- 0Escapelle
Mai multe informații despre: Contraceptia de urgenta pilula de a doua zi
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: