continut anticonceptional

10-03-2007
diandra
Nu este medic/terapeut
diandra
felicitari doctorilor si colaboratorilor acestui site, este unicul site medical cu adevarat profesionist.

Eu iau anticonc.de 7 luni, primele 3 luni am luat Rigevidon, m.am simtit foarte bine, apoi fiind in alta tara, nu am m.ai gasit, asa ca medicul de familie mi.a prescris altul, Egogyn, care are 21 pastile, si are in compozitie levonorgestrel, mg 0, 150 si etinilestradiolo mg 0, 030.e de tip combinat.si ma simt bine si cu acesta.intrebarea mea este daca are in compozitie cantitate mare de hormoni periculosi in aparitia cancerului si cam ce perioada de timp de utilizare e indicata, eu am 34 ani, fara copii. Va multumesc anticipat.
3 comentarii
0
10-03-2007, ora 00:00
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Probabil ca medicul dv v-a recomandat acest nou anticonceptional in ideea ca este extrem de asemanator cu Rigevidon-ul cu care va simţeaţi atât de bine.
În ceea ce priveşte pericolul medicaţiei hormonale pentru apariţia cancerului, părerile diferă foarte mult. Unii medici susţin că anticoncepţionalele ar fi factor de protecţie, alţii că ar prezenta un adevărat pericol public. Medicii din prima grupă sunt marea majoritate a medicilor de planificare familială şi bună parte dintre ginecologi. Cei din ultima grupă sunt majoritatea oncologilor.
Eu nu recomand, de regulă, pacientelor mele anticoncepţionale orale dacă au împlinit 35 de ani.
0
12-03-2007, ora 00:00
diandra
Nu este medic/terapeut
diandra
multumesc pentru raspunsul foarte prompt.Daca intrerup folosirea anticonceptionalelor, exista vreun risc?asa am auzit...in sensul de dereglari hormonale, dereglare ciclu menstrual(cantitate mare) si cam care ar fi cel mai bun mijloc de protectie la varsta mea.in sensul ca pe viitor as dori si copii.va multumesc anticipat.
0
12-03-2007, ora 00:00
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Uneori (în mai puţin de 10 la sută din cazuri), pot apărea tulburări de ciclu după întreruperea anticoncepţionalelor. Acestea pot dura până la 6 luni şi constau, cel mai des, în menstre neregulate sau în cicluri anovulatorii. Rareori e vorba de cantitate mai mare de sânge.
Probabil că cel mai nimerit mijloc, pentru dv, este reprezentat de metodele de barieră: prezervativul sau anticoncepţionalele locale.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Schimbarea metodei contraceptive
  •