consumul de ciocolata
Consum ciocolata in fiecare zi si nu 2-3 patratele, ci o tableta intreaga.As vrea sa stiu ce-i rau in asta si daca sunt beneficii care ar fi acelea. Multumesc.
1 comentarii
0
01-11-2010, ora 20:35
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Medicina naturista, complementara, alternativa
Chocolatekiss,
Dvs. consumaţi ciocolată în exces, iar excesul de acest gen dăunează grav sistemului nervos şi nu numai. Mai mult, ciocolata consumată zilnic, timp de mai mult de 3 luni, creează cel puţin o semi-dependenţă psihică - un tip de dependenţă care se formează şi consolidează pe fondul existenţei unei interacţiuni între 3 factori, şi anume: factorul farmacologic (acest factor este conţinut de ciocolată), cel psihologic (acest factor este conţinut de mintea dvs.) şi cel social (acest factor este conţinut de mediul ambiental în care trăiţi).
Ar fi indicat să renunţaţi la obiceiul de a consuma zilnic ciocolată în exces - renunţaţi gradat, scăzând cantitatea de la zi la zi. După minim o săptămână de la renunţare, puteţi începe să consumaţi ciocolată amăruie (cu minim 85% cacao), decât în regim de ocazionalitate, într-o cantitate de maxim 1-3 pătrăţele.
_
Este dovedit ştiinţific că ciocolata consumată în exces, în regim zilnic, pe timp relativ îndelungat, produce labilitate psihică şi predispoziţia la a dezvolta sindrom depresiv-anxios şi nu numai. Ba mai mult, la nivelul stomacului şi esofagului, ciocolata în exces irită mucoasa gastrică şi scade tonusul sfincterului cardia - sfincterul inferior al esofagului - mărind foarte mult riscul de a se produce reflux gastro-esofagian, în cel mai minor caz, sau BRGE (Boală de reflux gastro-esofagian), în cel mai grav caz.
Dvs. consumaţi ciocolată în exces, iar excesul de acest gen dăunează grav sistemului nervos şi nu numai. Mai mult, ciocolata consumată zilnic, timp de mai mult de 3 luni, creează cel puţin o semi-dependenţă psihică - un tip de dependenţă care se formează şi consolidează pe fondul existenţei unei interacţiuni între 3 factori, şi anume: factorul farmacologic (acest factor este conţinut de ciocolată), cel psihologic (acest factor este conţinut de mintea dvs.) şi cel social (acest factor este conţinut de mediul ambiental în care trăiţi).
Ar fi indicat să renunţaţi la obiceiul de a consuma zilnic ciocolată în exces - renunţaţi gradat, scăzând cantitatea de la zi la zi. După minim o săptămână de la renunţare, puteţi începe să consumaţi ciocolată amăruie (cu minim 85% cacao), decât în regim de ocazionalitate, într-o cantitate de maxim 1-3 pătrăţele.
_
Este dovedit ştiinţific că ciocolata consumată în exces, în regim zilnic, pe timp relativ îndelungat, produce labilitate psihică şi predispoziţia la a dezvolta sindrom depresiv-anxios şi nu numai. Ba mai mult, la nivelul stomacului şi esofagului, ciocolata în exces irită mucoasa gastrică şi scade tonusul sfincterului cardia - sfincterul inferior al esofagului - mărind foarte mult riscul de a se produce reflux gastro-esofagian, în cel mai minor caz, sau BRGE (Boală de reflux gastro-esofagian), în cel mai grav caz.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 0Schimbare stil de viață
- 1Voi mai beți Cola?Suntem oameni ultraprocesati
- 2Adevarul despre paine
- 1Cafea naturala vs cafea 3 in 1
- 0Capcanele și fața ascunsă a industriei alimentare
- 1Apă alcalină
- 5Sfaturi despre alimente. Pro sau contra.
- 1Motivează o carte buna de nutritie?Ce efect ar trebui sa aiba o carte buna de nutritie?
- 1Cum sa ma ingras ?
- 1Ajuta-ti ficatul