Constipatie vs diaree
Buna ziua, consum ceai verde zilnic de 7-8 ani, 2 căni pe zi ca sa am scaun. Din pacate am un scaun prea moale, gen diaree din cauza ceaiului. Am incercat sa renunț la ceai dar din păcate nu am scaun deloc fără el. Am hemoroizi externi si cred ca doar din cauza scaunului moale anormal provocat de ceaiul verde. Ce imi recomandați sa fac?
Mulțumesc
Mulțumesc
1 comentarii
despre ce ceai e vorba ?
e bine sa eviti sa folosesti laxative pe termen lung, pt ca se creaza o dependenta cu ele si ajungi in situatiile in care deja cred ca te afli. daca ceaiul este un laxativ, gen crusin, senna, si-l iei de mult timp, fara pauze intre ele de cel putin 10 zile intre fiecare administrare, e posibil sa te afli in situatia unei dependente de acest ceai. caz in care ar fi bine sa vorbesti cu dr de familie sa-ti zica ce e de facut ca sa revii la obiceiurile normale.
pe viitor sa stii ca trebuie sa consumi 38g de fibre pe zi pt a avea scaune regulate, iar pe langa asta sa faci miscare (sa alergi preferabil, cat de des poti)
daca constipatia este cauzata din alte motive (adica in cazul in care consumi suficiente fibre, insa tot ai probleme de constipatiie), medicale spre exemplu, e bine sa vorbesti cu doctorul
e bine sa eviti sa folosesti laxative pe termen lung, pt ca se creaza o dependenta cu ele si ajungi in situatiile in care deja cred ca te afli. daca ceaiul este un laxativ, gen crusin, senna, si-l iei de mult timp, fara pauze intre ele de cel putin 10 zile intre fiecare administrare, e posibil sa te afli in situatia unei dependente de acest ceai. caz in care ar fi bine sa vorbesti cu dr de familie sa-ti zica ce e de facut ca sa revii la obiceiurile normale.
pe viitor sa stii ca trebuie sa consumi 38g de fibre pe zi pt a avea scaune regulate, iar pe langa asta sa faci miscare (sa alergi preferabil, cat de des poti)
daca constipatia este cauzata din alte motive (adica in cazul in care consumi suficiente fibre, insa tot ai probleme de constipatiie), medicale spre exemplu, e bine sa vorbesti cu doctorul
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 6ceaiul verde - efecte adverse
- 7De aprox. 3 saptamani scaune moi, 1-3 pe zi
- 4dupa ce mancam ceva mai constistent ma balonez
- 5ceaiul verde este bun pentru slabit?
- 0Ceaiul verde... beneficii si riscuri
- 15am scaune dese si foarte moi
- 2Imi merge burta si am scaun moale de cateva luni de zile
- 0Scaun moale cu sange
- 2Ceai verde antiadipos
- 3Probleme de sanatate
- 2Pot avea mai multe tipuri de paraziti deodata ?
- 3Scaun moale noaptea
- 0Lipsa poftei de mâncare și scaun moale
- 3Greață în special dimineața
- 9Puțin ceai verde cu tratament psihiatric in loc de cafea?
- 1Scaune moi în fiecare dimineață
- 2Mă doare in partea dreapta față și se resimte și în spate
Mai multe informații despre: scaunul moale ceaiul verde
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: