constipatie
Copilul avea 2 luni jum.cand medicul i-a recomandat lactuloza pentru ca iesea cu scaunul o data la 3 zile si atunci ajutat cun ceai de tei, supozitor... am inceput administrarea lui, a avut efect in primele zile, apoi a trebuit sa maresc doza de la 2, 5 ml. la 3 ml. Aceeasi poveste, cateva zile iesea normal apoi iar constipat, iar uneori in scaune se observa u bucatele de branzica, parca nu ar fi fost digerat laptele.
Acum copilul are 3 luni si am inceput sa-i dau probiotice Linex baby. Scaunele ies normal. E bine daca ii dau linex? Cat timp sa-i dau, cata pauza sa fac intre administrari?
Acum copilul are 3 luni si am inceput sa-i dau probiotice Linex baby. Scaunele ies normal. E bine daca ii dau linex? Cat timp sa-i dau, cata pauza sa fac intre administrari?
2 comentarii
Am uitat sa specific ca e hranit cu lapte praf (Milupa).
Daca acum are scaun normal, nu ii mai da Linex..revii cu el in functie de cum va fi tranzitul intestinal in viitor...oricum peste o luna vei incepe incet - incet diversificarea alimentatiei, se vor introduce sucurile de fructe, cantitatea de lapte se reduce treptat si va iesi normal cu scaunul, fara alte interventii medicamentoase..
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 1Fluimucil sau nu?
- 0Luxație congenitala de solduri la bebe
- 1Somn bebelus - de ce plange inainte sa adoarma?
- 1Bebe 5 luni, refuză laptele
- 3Infecție campylobacter bebe 6 luni
- 1Scaun rar bebelus 2 luni și 1 săptămana
- 1Am greșit când am înlocuit laptele fără lactoză cu cel cu lactoză inițial
- 1tuse seacă si rară fără alte simptome la bebe 4luni jumătate
- 1Bebelușul nu acceptă laptele
- 1Bebe 4 luni nu ia in greutate