constipatie

16-09-2011
onnettepetrescu
Nu este medic/terapeut
onnettepetrescu
Copilul avea 2 luni jum.cand medicul i-a recomandat lactuloza pentru ca iesea cu scaunul o data la 3 zile si atunci ajutat cun ceai de tei, supozitor... am inceput administrarea lui, a avut efect in primele zile, apoi a trebuit sa maresc doza de la 2, 5 ml. la 3 ml. Aceeasi poveste, cateva zile iesea normal apoi iar constipat, iar uneori in scaune se observa u bucatele de branzica, parca nu ar fi fost digerat laptele.
Acum copilul are 3 luni si am inceput sa-i dau probiotice Linex baby. Scaunele ies normal. E bine daca ii dau linex? Cat timp sa-i dau, cata pauza sa fac intre administrari?
2 comentarii
0
16-09-2011, ora 13:43
onnettepetrescu
Nu este medic/terapeut
onnettepetrescu
Am uitat sa specific ca e hranit cu lapte praf (Milupa).
0
18-09-2011, ora 17:44
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Daca acum are scaun normal, nu ii mai da Linex..revii cu el in functie de cum va fi tranzitul intestinal in viitor...oricum peste o luna vei incepe incet - incet diversificarea alimentatiei, se vor introduce sucurile de fructe, cantitatea de lapte se reduce treptat si va iesi normal cu scaunul, fara alte interventii medicamentoase..
Adaugă un comentariu / răspuns

10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul