Consistenta scaun schimbata
Buna dimineata!
Am 25 ani!
Sufar de constipatie cronica de pe la varsta de 9 ani. Pana acum 2-3 luni mergeam la toaleta o data la 5-6 zile si scaunul era foarte voluminos, tare, cateodata chiar imprastiat, dar tare. In urma cu 2 luni si jumatate am mere in vacanta in strainatate si probabil am facut o infectie digestiva (o saptamana am avut diaree si dureri de burta). Din acel moment si pana acum nu am mai fost constipata, scaunul a devenit destul de moale, pastrandu-si totusi forma, dar spre sfarsit este chiar mai moale neavand o forma stabila. Tot la acelasi interval de 5 zile aproximativ merg la toaleta, dar consistenta, forma si mirosul s-au schimbat. Inainte nu mirosea aproape deloc, iar acum mirosul este destul de intepator.
Se poate sa am o infectie sau ceva mai grav?
Exista si alte investigatii imagistice utile in afara de colonoscopie? De preferat, sa nu iradieze.
Multumesc!
Am 25 ani!
Sufar de constipatie cronica de pe la varsta de 9 ani. Pana acum 2-3 luni mergeam la toaleta o data la 5-6 zile si scaunul era foarte voluminos, tare, cateodata chiar imprastiat, dar tare. In urma cu 2 luni si jumatate am mere in vacanta in strainatate si probabil am facut o infectie digestiva (o saptamana am avut diaree si dureri de burta). Din acel moment si pana acum nu am mai fost constipata, scaunul a devenit destul de moale, pastrandu-si totusi forma, dar spre sfarsit este chiar mai moale neavand o forma stabila. Tot la acelasi interval de 5 zile aproximativ merg la toaleta, dar consistenta, forma si mirosul s-au schimbat. Inainte nu mirosea aproape deloc, iar acum mirosul este destul de intepator.
Se poate sa am o infectie sau ceva mai grav?
Exista si alte investigatii imagistice utile in afara de colonoscopie? De preferat, sa nu iradieze.
Multumesc!
1 comentarii
Buna ziua.
Ar fi util sa faceti coprocultura si examen coproparazitologic.
Ar fi util sa faceti coprocultura si examen coproparazitologic.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 12constipatie cronica
- 11Candidoza sistemica
- 4constipatie pareza de plex brahial
- 4Scaun doar din 3 in 3 zile. E normal?
- 3constipatie, apoi scaun verde si moale
- 0constipatie sau nu lucreaza un muschi?
- 16Un gastroenterolog, va rog:(((
- 0Crampe abdominale, greata, diaree, constipatie
- 5sindrom dispeptic sau gastrita?
- 1bebe 7 luni constipat
- 1Probleme intestinale?
- 1Senzatie de balonare continua
- 0Dureri de spate, constipatie sau deranjare la stomac
- 0Constipat desi am luat crusin si am facut jogging
- 1Constipatie sau altceva ?
- 1Toujeo solostar 300
- 2Constipatie cauza, dureri abdominale
Mai multe informații despre: Constipatia aspectul scaunului