Consistenta scaun schimbata

Buna dimineata!
Am 25 ani!
Sufar de constipatie cronica de pe la varsta de 9 ani. Pana acum 2-3 luni mergeam la toaleta o data la 5-6 zile si scaunul era foarte voluminos, tare, cateodata chiar imprastiat, dar tare. In urma cu 2 luni si jumatate am mere in vacanta in strainatate si probabil am facut o infectie digestiva (o saptamana am avut diaree si dureri de burta). Din acel moment si pana acum nu am mai fost constipata, scaunul a devenit destul de moale, pastrandu-si totusi forma, dar spre sfarsit este chiar mai moale neavand o forma stabila. Tot la acelasi interval de 5 zile aproximativ merg la toaleta, dar consistenta, forma si mirosul s-au schimbat. Inainte nu mirosea aproape deloc, iar acum mirosul este destul de intepator.
Se poate sa am o infectie sau ceva mai grav?
Exista si alte investigatii imagistice utile in afara de colonoscopie? De preferat, sa nu iradieze.
Multumesc!
Am 25 ani!
Sufar de constipatie cronica de pe la varsta de 9 ani. Pana acum 2-3 luni mergeam la toaleta o data la 5-6 zile si scaunul era foarte voluminos, tare, cateodata chiar imprastiat, dar tare. In urma cu 2 luni si jumatate am mere in vacanta in strainatate si probabil am facut o infectie digestiva (o saptamana am avut diaree si dureri de burta). Din acel moment si pana acum nu am mai fost constipata, scaunul a devenit destul de moale, pastrandu-si totusi forma, dar spre sfarsit este chiar mai moale neavand o forma stabila. Tot la acelasi interval de 5 zile aproximativ merg la toaleta, dar consistenta, forma si mirosul s-au schimbat. Inainte nu mirosea aproape deloc, iar acum mirosul este destul de intepator.
Se poate sa am o infectie sau ceva mai grav?
Exista si alte investigatii imagistice utile in afara de colonoscopie? De preferat, sa nu iradieze.
Multumesc!
1 comentarii

Buna ziua.
Ar fi util sa faceti coprocultura si examen coproparazitologic.
Ar fi util sa faceti coprocultura si examen coproparazitologic.

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3Simptome cancer colon
- 6Constipatie si dureri in jurul buricului
- 12constipatie (burta umflata)
- 3balonari, constipatie si probleme digestive
- 4Constipatie
- 35Constipatie de vreo 10 ani
- 5sindrom dispeptic sau gastrita?
- 8Colon iritabil si hemoroizi - un regim extrem de sarac in proteine
- 6constipatie sau nu...!
- 2Detralex 500 mg constipa?
- 4Probleme digestive