Consistenta scaun schimbata
Buna dimineata!
Am 25 ani!
Sufar de constipatie cronica de pe la varsta de 9 ani. Pana acum 2-3 luni mergeam la toaleta o data la 5-6 zile si scaunul era foarte voluminos, tare, cateodata chiar imprastiat, dar tare. In urma cu 2 luni si jumatate am mere in vacanta in strainatate si probabil am facut o infectie digestiva (o saptamana am avut diaree si dureri de burta). Din acel moment si pana acum nu am mai fost constipata, scaunul a devenit destul de moale, pastrandu-si totusi forma, dar spre sfarsit este chiar mai moale neavand o forma stabila. Tot la acelasi interval de 5 zile aproximativ merg la toaleta, dar consistenta, forma si mirosul s-au schimbat. Inainte nu mirosea aproape deloc, iar acum mirosul este destul de intepator.
Se poate sa am o infectie sau ceva mai grav?
Exista si alte investigatii imagistice utile in afara de colonoscopie? De preferat, sa nu iradieze.
Multumesc!
Am 25 ani!
Sufar de constipatie cronica de pe la varsta de 9 ani. Pana acum 2-3 luni mergeam la toaleta o data la 5-6 zile si scaunul era foarte voluminos, tare, cateodata chiar imprastiat, dar tare. In urma cu 2 luni si jumatate am mere in vacanta in strainatate si probabil am facut o infectie digestiva (o saptamana am avut diaree si dureri de burta). Din acel moment si pana acum nu am mai fost constipata, scaunul a devenit destul de moale, pastrandu-si totusi forma, dar spre sfarsit este chiar mai moale neavand o forma stabila. Tot la acelasi interval de 5 zile aproximativ merg la toaleta, dar consistenta, forma si mirosul s-au schimbat. Inainte nu mirosea aproape deloc, iar acum mirosul este destul de intepator.
Se poate sa am o infectie sau ceva mai grav?
Exista si alte investigatii imagistice utile in afara de colonoscopie? De preferat, sa nu iradieze.
Multumesc!
1 comentarii
Buna ziua.
Ar fi util sa faceti coprocultura si examen coproparazitologic.
Ar fi util sa faceti coprocultura si examen coproparazitologic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3Despre constipatie
- 6Am nevoie de un sfat al unor medici romani ca is mai buni ca toti.
- 5sangerari anale, dureri de stomac, constipatie
- 3Poate fi o fisura anala?
- 10constipatie de foarte multi ani
- 3balonari, constipatie si probleme digestive
- 3sunt balonata, constipata, am gaze, imi forfote burta
- 6Durere abdominala, arsuri la stomac, greata, oboseala, constipatie, durere de cap
- 16Un gastroenterolog, va rog:(((
- 14scaun constipat
- 1De fiecare data cind maninc banane, ma constip
- 6Constipatia are leac!
- 0Tract lent constipaţie
- 1Starea mea de sanatate imi da semne de intrebare????
- 1Lucruri ciudate in scaun
- 1Constipatie - umflatura mare care apoi s a retras
- 4Probleme digestive - constipatie cronică
- 0Durere stomac și înțepătura in piept!
- 1Toujeo solostar 300
- 2Nu ies cu scaunul...
Mai multe informații despre: Constipatia aspectul scaunului
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: