Conjunctivita bebe 2 luni secretie lipicioasa galbuie
am o fetita de 2 luni si de cand a iesit din spital are ochisorii dimineata sau dupa ce plange mult secretie galbena lipicoasa, un pediatru ne-a recomandat tobrex am pus cate o picatura de 2 ori pe zi dar dupa 2 3 zile nu am mai pus doar 1 data pe zi am si uitat in fine, doctorita de familie sa continuam cu ser fiziologic, de cand a iesit din spital in continuare de 3 ori pe zi o curatam cu ser fiziologic pe ochisori cand vedem secretia galboaie lipicioasa... dar tot cam asa e si e si un pic rosie deasupra ochiului, si sa nu se fi tras de la un ochi la altu
Rugamintea noastra, la un bebe tot asa de 2 luni un alt oftamolog a prescris nettacin si cica io trecut,
e bun?
sau mai bun am inteles de pe forumuri ca este colbiocin sau la altii a trecut cu kenamicina sau cifloxan sau ciprofloxacina????
1.colbiocin
2.kenamicina
3. cifloxan
4.ciprofloxacina
5. nettacin
care e mai bun sau fiecare e bun in parte ? sa le incerc pe rand ? :)) nu as dori
Dupa parera dvs ce am putea sa dam, ca am inteles ca doar dupa 3 luni e indicat sa ducem la oftalmolog
Va rog tare frumos eventual as putea trimite poze sa o vedeti sau ceva ? Multumesc tare frumos sper sa-mi raspundeti cat de urgent se poate..
Rugamintea noastra, la un bebe tot asa de 2 luni un alt oftamolog a prescris nettacin si cica io trecut,
e bun?
sau mai bun am inteles de pe forumuri ca este colbiocin sau la altii a trecut cu kenamicina sau cifloxan sau ciprofloxacina????
1.colbiocin
2.kenamicina
3. cifloxan
4.ciprofloxacina
5. nettacin
care e mai bun sau fiecare e bun in parte ? sa le incerc pe rand ? :)) nu as dori
Dupa parera dvs ce am putea sa dam, ca am inteles ca doar dupa 3 luni e indicat sa ducem la oftalmolog
Va rog tare frumos eventual as putea trimite poze sa o vedeti sau ceva ? Multumesc tare frumos sper sa-mi raspundeti cat de urgent se poate..
4 comentarii
Buna ziua! Eu cred ca este important ca primul examen oftalmologic sa fie facut in primele zile de viata, asta este una dintre concluziile tezei mele de doctorat, sunt afectiuni care necesita o interventie chirurgicala urgenta pentru prezervarea vederii( de exemplu, cataracta congenitala, retinopatia de prematuritate). Daca exista probleme oftalmologice, sugarul poate fi consultat oricand. De altfel, eu vad pacienti cu varste cuprinse intre cateva zile de viata si 100 si de ani...Si cred ca ar trebui facut un screening pentru depistarea viciilor de refractie la varsta de 6 luni, pentru a preveni printr-o corectie optica adecvata ambliopia si strabismul.
Acum, referitor la tratamentul conjunctivitei la un sugar de 2 luni, eu prefer o chinolona, mai putin Nettacin si Colbiocin, nu prescriu deloc kanamicina. Este importanta igiena locala riguroasa cu ser fiziologic sau sampon pentru bebelusi " no tears" si recomand urmatoarea schema:Floxal 1 pic de 3 ori pe zi, 10 zile, Floxal unguent oftalmic-1 aplicatie in sacul conjunctival inferior, seara, 10 zile. In cazul persistentei simptomatologiei dupa tratament, ar fi util un examen bacteriologic al secretiei conjunctivale si examen de evidentiere al Ag chlamydial( intra in discutie etiologia cu Chlamydia daca nasterea a fost fiziologica, va recomand consult ginecologic si ar trebui sa luati si dumneavoastra tratament).Pentru conjunctivita cu Chlamydia se administreaza sugarului si mamei eritromicina. Numai bine
Acum, referitor la tratamentul conjunctivitei la un sugar de 2 luni, eu prefer o chinolona, mai putin Nettacin si Colbiocin, nu prescriu deloc kanamicina. Este importanta igiena locala riguroasa cu ser fiziologic sau sampon pentru bebelusi " no tears" si recomand urmatoarea schema:Floxal 1 pic de 3 ori pe zi, 10 zile, Floxal unguent oftalmic-1 aplicatie in sacul conjunctival inferior, seara, 10 zile. In cazul persistentei simptomatologiei dupa tratament, ar fi util un examen bacteriologic al secretiei conjunctivale si examen de evidentiere al Ag chlamydial( intra in discutie etiologia cu Chlamydia daca nasterea a fost fiziologica, va recomand consult ginecologic si ar trebui sa luati si dumneavoastra tratament).Pentru conjunctivita cu Chlamydia se administreaza sugarului si mamei eritromicina. Numai bine
nasterea a fost prin cezariana si inca de la nastere a fost cu secretii galbene cand plange si o curatam cu ser fiziologic si deci dupa aceea sa punem Floxal 1 pic de ori pe zi si floxal unguent oftalmic ???
Multumesc frumos si atunci oare ar mai trebui sa mergem la oftalmolog sau cam stiti cam care e treaba daca sunteti oftalmolog de meserie..
Sarbatori fericite!
Multumesc frumos si atunci oare ar mai trebui sa mergem la oftalmolog sau cam stiti cam care e treaba daca sunteti oftalmolog de meserie..
Sarbatori fericite!
Da, igiena ochilor se face dimineata si seara. Antibioticul trebuie sa actioneze continuu 24 ore, asa ca Floxalul unguent se pune seara ca sa avem si peste noapte un antibiotic care sa actioneze, doar nu o sa puneti picaturi toata noaptea:)...( prescriptia numai de colir cu antibiotic in cursul zilei, din punctul meu de vedere, este incompleta, dar nu toata lumea gandeste ca mine)...E bine sa mergeti la un medic oftalmolog cu care sa tineti legatura. Numai bine
Buna seara, vreau sa va spun ca am fost la Oftalmologie si doctorita de acolo a vazut ca are canalele lacrimale infundate si pe partea dr. din nastere malformatie si a trebuit pe cale orl sa desfunda si pe stg de sus normal ia desfundat, a reusit spune si ne-a dat sa continuam 7 zile sa o curatam cu Tobrex ochisorii dar dupa 7 zile am observat ca pe stg unde au desfundat normal canalul de sus cateodata e mai rosu in jurul ochilor pe partea stg e rosu se tot atinge bebe acolo probabil o manca... sa mergem inapoi la oftalmolog eventual ? sau putem sa punem musetel adica doar sa o tamponam pe acolo cu mustel sau apa plata doar sau ser fiziologic? Multumesc
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2conjuctivita ??
- 8conjunctivita
- 3conjunctivita asimptomatica!?
- 13Keratoconjunctivita???
- 5conjunctivita la nou nascut
- 5Baietel de 5 ani - conjunctivita
- 5conjunctivita uscata
- 5conjunctivita - 20 ani
- 2Baietel 4 anisori febra, amigdalita, conjunctivita
- 8conjuctivita de 10 zile baietel de 4 anisori
- 5Conjunctivita.. mi s-a recomandat pcaturi si un gel. Cum le folosesc?
- 4am o conjuctivita de vreo 6 luni
- 0conjuctivita recidiveaza?
- 0Conjunctivita cronica giganto-foliculara microcalcara
- 0Conjuctivita 3 luni.
- 2conjuctivita care nu se vindeca
- 0Usturime ochi a revenit din senin
- 1Conjunctivita si sarcina
Mai multe informații despre: Conjunctivita
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: