RMN genunchi stang-rog recomandari
Buna ziua,
Am 54 ani, 1.96 m, 90 kg. Am practicat handbal de performanta pana la 24 ani. Picior de bataie-stangul. Joc tenis de 2 ori/saptamana de peste 10 ani. Ocazional practic ciclism (2 ori/saptamana, ture de 10-15 km de fiecare data). Pentru fortificarea muschilor legati de genunchi utilizez periodic un aparat de vaslit.
In urma unei cazaturi cu soc pe genunchi in luna iunie 2018 am avut o perioada genunchiul lipsit de flexie. Imediat am facut un RMN. Pe urma am facut kineto-fizioterapie si mi-am revenit. Am continuat sa joc tenis de 2 ori /saptamana si incet-incet s-a instaurat o durere pe interiorul genunchiului (se intensifica la apasare cu mana pe zona interioara). Durerea nu este foarte intensa si am mersul afectat. Durerea nu este permanenta si nici deficientele de mers nu sunt permanente, starea de bine alterneaza cu starea de rau. Oricum, durerea revine mereu dupa efort, cand incerc sa joc tenis. Pe bicicleta nu am probleme, nici pe aparatul de vaslit.
Va transmit concluziile RMN pe genunchiul stang:
- usor edem osos la nivelul versantului medial a epifizei tibiale.
- condropatie degenerativa grad III-IV femuro-tibiala interna, respectiv grad III patelara si trohleara femurala.
- leziune degenerativa grad III MM. Separatie menisco-capsulara asociata.
- sindrom de impingement a grasimii suprapatelare anterioare.
- hidartroza in cantitate mica.
- chist baker.
Va rog, ce imi recomandati sa urmez ca tratament si ce imi recomandati in privinta practicarii activitatilor sportive mentionate (tenis, ciclism, aparate de gimnastica) in viitor?
Am 54 ani, 1.96 m, 90 kg. Am practicat handbal de performanta pana la 24 ani. Picior de bataie-stangul. Joc tenis de 2 ori/saptamana de peste 10 ani. Ocazional practic ciclism (2 ori/saptamana, ture de 10-15 km de fiecare data). Pentru fortificarea muschilor legati de genunchi utilizez periodic un aparat de vaslit.
In urma unei cazaturi cu soc pe genunchi in luna iunie 2018 am avut o perioada genunchiul lipsit de flexie. Imediat am facut un RMN. Pe urma am facut kineto-fizioterapie si mi-am revenit. Am continuat sa joc tenis de 2 ori /saptamana si incet-incet s-a instaurat o durere pe interiorul genunchiului (se intensifica la apasare cu mana pe zona interioara). Durerea nu este foarte intensa si am mersul afectat. Durerea nu este permanenta si nici deficientele de mers nu sunt permanente, starea de bine alterneaza cu starea de rau. Oricum, durerea revine mereu dupa efort, cand incerc sa joc tenis. Pe bicicleta nu am probleme, nici pe aparatul de vaslit.
Va transmit concluziile RMN pe genunchiul stang:
- usor edem osos la nivelul versantului medial a epifizei tibiale.
- condropatie degenerativa grad III-IV femuro-tibiala interna, respectiv grad III patelara si trohleara femurala.
- leziune degenerativa grad III MM. Separatie menisco-capsulara asociata.
- sindrom de impingement a grasimii suprapatelare anterioare.
- hidartroza in cantitate mica.
- chist baker.
Va rog, ce imi recomandati sa urmez ca tratament si ce imi recomandati in privinta practicarii activitatilor sportive mentionate (tenis, ciclism, aparate de gimnastica) in viitor?
2 comentarii
Buna ziua,
RMN-ul nu este un scop in sine.
Pentru a fi util, trebuie examinate imaginile propriu-zise in timpul consultatiei clinice directe.
La prima vedere este vorba despre un genunchi destul de distrus.
Trebuie sa intelegeti ca sporturile practicate sunt fabulos de distructive pentru genunchi: jogging, tenis, foot-ball, hand-ball etc.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
RMN-ul nu este un scop in sine.
Pentru a fi util, trebuie examinate imaginile propriu-zise in timpul consultatiei clinice directe.
La prima vedere este vorba despre un genunchi destul de distrus.
Trebuie sa intelegeti ca sporturile practicate sunt fabulos de distructive pentru genunchi: jogging, tenis, foot-ball, hand-ball etc.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
buna ziua, am 48 de ani si de ceva timp am o problema cu genunhiul stang, il indoi maxim dar la revenire, cand il intid, simt ca rotula nu sta la locul ei si trebuie sa o asez cu mana, altfel simt durere, simt ca tinde sa se aseze cumva lateral, nu m-am lovit si nici nu am fortat genunchii...imi puteti da un sfat?
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5Ingustarea spatiului articular
- 5Rezultat RMI la genunchi
- 2rmn genunchi
- 4rezultata RMN genunchi
- 5Interpretare RMN genunchi
- 1rezultat rmn genunchi
- 4Interpretare RMN genunchi
- 1Rezultat Rmn
- 4RMN genunchi stang
- 1Rezultatul Rmn-ului.
- 3RMN GENUNCHI
- 1interpretare RMN
- 0Chist ganglionar ligamente
- 16genunchi blocat
- 2RMN genunchi
- 4Buna ziua ! infiltratii cu plasma la genunchi. Ce parere aveti?
- 1Leziune gradul II corn posterior menisc extern
- 0Durere de genunchi, Sindrom fabella?
- 2Leziune corn posterior
- 0Rmn Genunchi Drept
Mai multe informații despre: RMN genunchi