Condiloame

La anuscopie mi s-a spus ca am 2 condiloame in interiorul anusului (1-2 cm), dar ca nu trebuie sa fac nimic daca nu ma deranjeaza, doar daca sunt dureroase/deranjante sa le scot. Eu din ce mi-am amintit, condiloamele apar din cauza virusului HPV si am intrebat medicul daca despre asta e vorba, dar a spus ca nu, ca acela e papiloma. E posibil sa fi incurcat termenii? Sau poate nu stie ce sunt alea condiloame. Am cautat pe internet ce inseamna condiloame dupa ce am plecat de la consultație si scrie doar faptul ca sunt produse de HPV si ca trebuie indepartate, altfel pot duce la cancer. Am fost la chirurgie generala si poate nu cunoaște asa bine aceste formațiuni, dar parea ca stie ce vorbește.
9 comentarii

Buna ziua.
Da, condiloamele pot fi cauzate de HPV sau alte infectii virale.
De principiu, ar trebui cauterizate, si aplicat tratament topic, pentru a nu recidiva.
Se pot inmulti necontrolat, si pot provoca obstructie locala.
Da, condiloamele pot fi cauzate de HPV sau alte infectii virale.
De principiu, ar trebui cauterizate, si aplicat tratament topic, pentru a nu recidiva.
Se pot inmulti necontrolat, si pot provoca obstructie locala.

Faceti si screeningul pentru boli cu transmitere sexuala: hiv, hepatite, sifilis, test secretii + Testul Papanicolau anual.
Condiloamele nu produc cancer dar cand sunt prezente e mai mult ca sigur ca exista si tulpini cancerigene. Daca vreti sa verificati acest lucru faceti genotiparea HPV.
Virusul HPV si cel care produce condiloame si cel cancerigen este foarte contagios.
Il veti da mai departe cu sau fara prezervativ.
Multa sanatate!
Condiloamele nu produc cancer dar cand sunt prezente e mai mult ca sigur ca exista si tulpini cancerigene. Daca vreti sa verificati acest lucru faceti genotiparea HPV.
Virusul HPV si cel care produce condiloame si cel cancerigen este foarte contagios.
Il veti da mai departe cu sau fara prezervativ.
Multa sanatate!

Am facut genotipare HPV si a iesit negativa, dar la ginecolog. Am facut tot ce tine de secretii la ginecologie. Nu am facut teste pentru zona anala. Nu înțeleg cu ar putea sa fie acolo HPV si in colul uterin nu. Nu am certitudinea ca ar fi condiloame, cum am spus medicul nu cred ca stia ce sunt acelea condiloame ca sunt produse de HPV. Poate e altceva, dar ce ar putea fi?

Clara_p, dumneavoastră sunteți medic? Inteleg din comentariile dvs. ca ati fi psihiatru sau doar aveți o pasiune pentru medicina? Este important sa știm daca primim comentarii de la un medic

Am vorbit cu un medic dermatovenerolog inainte sa va scriu,

Clara_p, nu am inteles de ce ati spus ca daca sunt prezente condiloamele, exista si tulpini canceroase, dar tulpinile care produc condiloame nu sunt canceroase. Va referiți la faptul ca ar putea fi transmise mai multe tulpini in același timp? Nu poate exista doar tulpina care produce condiloame?

Tulpinile care produc condiloame nu sunt canceroase.
Dar atunci cand luati tulpini care produc condiloame se iau in majoritatea cazurilor si tulpini canceroase. De aceea trebuie urmarit testul Papanicolau anual.
Mai bine va adresati altui medic sa va spuna clar daca sunt condiloame sau nu. Condiloamele se inmultesc. Trebuie scoase.
Dar atunci cand luati tulpini care produc condiloame se iau in majoritatea cazurilor si tulpini canceroase. De aceea trebuie urmarit testul Papanicolau anual.
Mai bine va adresati altui medic sa va spuna clar daca sunt condiloame sau nu. Condiloamele se inmultesc. Trebuie scoase.

Mulțumesc pentru raspuns. O sa merg la o consultatie cat mai curând. Multa sănătate!

Pentru putin.
Multa sanatate si numai bine va doresc!
Multa sanatate si numai bine va doresc!

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 149hpv, purtator sanatos?!
- 31hpv cu risc crescut oncogen-va rog sfaturi!
- 3infectia HPV - o s-o am tot restul vietii si pot face cancer de col uterin?
- 58Tratament condiloame
- 4Spuneti RAPID cat costa si unde? cauterizare condiloame
- 6conizatie-anestezie
- 2sunt condiloame sau herpes?
- 8condiloame?
- 4condiloame in sarcina
- 4condiloame interne
- 17Ajutor! Condiloame - Pareri?
- 3Condiloame capul penisului
- 2pot fi condiloame?..un raspuns va rog.
- 3HPV - afectate 4 tulpini, dintre care 3 cu risc crescut oncogenic
- 1HPV ?
- 1Posibil HPV ?
- 1Candidoza poate duce la condiloame??
- 2Problema penis/pasarica
- 9HPV si condiloame dureroase
- 3Condiloame genitale
Mai multe informații despre: Condiloamele genitale
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: