Condiloame

24-03-2025
Griselda Blanco
Nu este medic/terapeut
Griselda Blanco
La anuscopie mi s-a spus ca am 2 condiloame in interiorul anusului (1-2 cm), dar ca nu trebuie sa fac nimic daca nu ma deranjeaza, doar daca sunt dureroase/deranjante sa le scot. Eu din ce mi-am amintit, condiloamele apar din cauza virusului HPV si am intrebat medicul daca despre asta e vorba, dar a spus ca nu, ca acela e papiloma. E posibil sa fi incurcat termenii? Sau poate nu stie ce sunt alea condiloame. Am cautat pe internet ce inseamna condiloame dupa ce am plecat de la consultație si scrie doar faptul ca sunt produse de HPV si ca trebuie indepartate, altfel pot duce la cancer. Am fost la chirurgie generala si poate nu cunoaște asa bine aceste formațiuni, dar parea ca stie ce vorbește.
9 comentarii
0
25-03-2025, ora 07:15
Dr. Adrian Platon
Chirurgie generala, Bucuresti
Dr. Adrian Platon
Buna ziua.
Da, condiloamele pot fi cauzate de HPV sau alte infectii virale.
De principiu, ar trebui cauterizate, si aplicat tratament topic, pentru a nu recidiva.
Se pot inmulti necontrolat, si pot provoca obstructie locala.
0
25-03-2025, ora 22:00
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Faceti si screeningul pentru boli cu transmitere sexuala: hiv, hepatite, sifilis, test secretii + Testul Papanicolau anual.
Condiloamele nu produc cancer dar cand sunt prezente e mai mult ca sigur ca exista si tulpini cancerigene. Daca vreti sa verificati acest lucru faceti genotiparea HPV.
Virusul HPV si cel care produce condiloame si cel cancerigen este foarte contagios.
Il veti da mai departe cu sau fara prezervativ.
Multa sanatate!
0
27-03-2025, ora 22:40
Griselda Blanco
Nu este medic/terapeut
Griselda Blanco
Am facut genotipare HPV si a iesit negativa, dar la ginecolog. Am facut tot ce tine de secretii la ginecologie. Nu am facut teste pentru zona anala. Nu înțeleg cu ar putea sa fie acolo HPV si in colul uterin nu. Nu am certitudinea ca ar fi condiloame, cum am spus medicul nu cred ca stia ce sunt acelea condiloame ca sunt produse de HPV. Poate e altceva, dar ce ar putea fi?
0
27-03-2025, ora 22:48
Griselda Blanco
Nu este medic/terapeut
Griselda Blanco
Clara_p, dumneavoastră sunteți medic? Inteleg din comentariile dvs. ca ati fi psihiatru sau doar aveți o pasiune pentru medicina? Este important sa știm daca primim comentarii de la un medic
0
27-03-2025, ora 23:02
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Am vorbit cu un medic dermatovenerolog inainte sa va scriu,
0
31-03-2025, ora 14:21
Griselda Blanco
Nu este medic/terapeut
Griselda Blanco
Clara_p, nu am inteles de ce ati spus ca daca sunt prezente condiloamele, exista si tulpini canceroase, dar tulpinile care produc condiloame nu sunt canceroase. Va referiți la faptul ca ar putea fi transmise mai multe tulpini in același timp? Nu poate exista doar tulpina care produce condiloame?
0
31-03-2025, ora 15:06
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Tulpinile care produc condiloame nu sunt canceroase.
Dar atunci cand luati tulpini care produc condiloame se iau in majoritatea cazurilor si tulpini canceroase. De aceea trebuie urmarit testul Papanicolau anual.
Mai bine va adresati altui medic sa va spuna clar daca sunt condiloame sau nu. Condiloamele se inmultesc. Trebuie scoase.
0
31-03-2025, ora 16:39
Griselda Blanco
Nu este medic/terapeut
Griselda Blanco
Mulțumesc pentru raspuns. O sa merg la o consultatie cat mai curând. Multa sănătate!
0
31-03-2025, ora 18:46
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Pentru putin.
Multa sanatate si numai bine va doresc!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Vaccinul antiHPV
  •