Coloranţii din băuturile cola favorizează cancerul
13-08-2011
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Medicina naturista, complementara, alternativa

Un ingredient folosit în Coca-Cola şi Pepsi este direct responsabil de diferite tipuri de cancer, atrage atenţia un grup de experţi, care solicită eliminarea acestuia din procesul de producţie. Polemica s-a iscat în jurul colorantului artificial care dă băuturilor de cola culoarea maro şi care conţine doi compuşi cu potenţial cancerigen, potrivit ediţiei de joi a ziarului The Daily Mail.
Acest colorant se obţine în urma reacţiei zahărului cu amoniacul şi sulfiţi sub presiune şi la temperaturi ridicate. Ca rezultat al interacţiunii chimice se formează două substanţe:2-MI şi 4-MI, responsabile direct de cancer pulmonar, de ficat, de tiroidă şi leucemie, aşa cum au demonstrat experimente de laborator cu rozătoare.
Semnalul de alarmă intervine după ce oameni de ştiinţă de la Universitatea din California au detectat un conţinut semnificativ de 4-MI în cinci branduri de cola.
Michael F Jacobson, directorul-executiv al Centrului pentru ştiinţă în interes public (Center for Science in the Public Interest - CSPI), cu sediul la Washington, a adresat un apel public instituţiei de reglementare din domeniul alimentar din SUA să ia măsurile de rigoare, explicând rolul nociv al aditivilor amintiţi din băturile cola. Companiile Coca-Cola şi Pepsi nu au făcut deocamdată niciun comentariu în legătură cu această declaraţie.
_
Sursa: Agenţia Naţională de Presă "Agerpres", partenerul Romedicului pe secţiunea de Noutăţi şi Ştiri medicale.
Acest colorant se obţine în urma reacţiei zahărului cu amoniacul şi sulfiţi sub presiune şi la temperaturi ridicate. Ca rezultat al interacţiunii chimice se formează două substanţe:2-MI şi 4-MI, responsabile direct de cancer pulmonar, de ficat, de tiroidă şi leucemie, aşa cum au demonstrat experimente de laborator cu rozătoare.
Semnalul de alarmă intervine după ce oameni de ştiinţă de la Universitatea din California au detectat un conţinut semnificativ de 4-MI în cinci branduri de cola.
Michael F Jacobson, directorul-executiv al Centrului pentru ştiinţă în interes public (Center for Science in the Public Interest - CSPI), cu sediul la Washington, a adresat un apel public instituţiei de reglementare din domeniul alimentar din SUA să ia măsurile de rigoare, explicând rolul nociv al aditivilor amintiţi din băturile cola. Companiile Coca-Cola şi Pepsi nu au făcut deocamdată niciun comentariu în legătură cu această declaraţie.
_
Sursa: Agenţia Naţională de Presă "Agerpres", partenerul Romedicului pe secţiunea de Noutăţi şi Ştiri medicale.
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 0Schimbare stil de viață
- 1Voi mai beți Cola?Suntem oameni ultraprocesati
- 2Adevarul despre paine
- 1Cafea naturala vs cafea 3 in 1
- 0Capcanele și fața ascunsă a industriei alimentare
- 1Apă alcalină
- 5Sfaturi despre alimente. Pro sau contra.
- 1Motivează o carte buna de nutritie?Ce efect ar trebui sa aiba o carte buna de nutritie?
- 1Cum sa ma ingras ?
- 1Ajuta-ti ficatul