Colon iritabil?

21-11-2021
Skynet457
Nu este medic/terapeut
Skynet457
Bună ziua, problema mea a început acum 4 luni când m-am trezit cu o durere în zona inghinala și picior drept, stau la tara am muncit în ziua respectiva și am ridicat greu asa ca acele dureri le-am pus pe seama muncii și le-am acordat timp sa treacă într-adevăr au dispărut dar reapăreau la efort, m-am prezentat la medic crezând ca e vorba de o hernie dar la eco nu a apărut nimic, după 2 săptămâni am început sa am urinari frecvente în special seara și usturime la urinare dar tot seara ziua nu ma ustura deloc trebuie sa menționez ca sunt fricos de boala în acele zile am fost într-un stres conținu mai ales ca la urocultura nu a ieșit nimic, am luat totuși tratament prescris de medic, uronal cu protecție în tot acest timp stresul lua prporti în sensul ca într-o săptămână nu am mâncat mai deloc și atunci m-am trezit cu un episod diareic care a durat cam o săptămână nu era chiar apos dar era destul de moale dar având în vedere ca nu mâncasem și find vara băusem foarte multe lichide am crezut ca e normal, a dispărut într-o săptămână și de atunci se tot repeta, după ce am reînceput sa maninc am început simptomele precum bolboroseli, crampe, balonare greata și dureri de stomac, am hotărât sa fac o endoscopie digestiva rezultatul find ulcer gastric, gastrita, esofagita eroziva și reflux, refluxul nu era ceva nou îl aveam de ceva timp era cronic de aici și esofagita, am luat tratament cu esomeprazol, ulcamed și motilium, tratamentul a avut efect și cam toate simptomele au dispărut dar au reapărut la vreo 2 săptămâni după încetarea lui, iar acum simptomele sunt următoarele, ușoare camepe abdominale dupa ce maninc care uneori apar alte ori nu care durează cel mult 2 minute, bolboroseli in stomac când îmi este foame sau în intestine după ce maninc, am și perioade de câteva ore când nu se aude nimic de obicei este mai zgomotos după ce maninc scaunul variază de la scaun moale la scaun mai tare, uneori chiar și normal cred eu dar schimbările se manifesta de la o săptămână la alta, într-o săptămână e moale cealaltă e mai tare, uneori depun un pic de efort la evacuare dar nu foarte mare, și câte o data simt un pic de jena după scaun sau senzația ca nu sa evacuat tot conținutul, sângerări nu sunt, dureri nu am doar acele mici crampe, balonat nu sunt dar mai prezint urinari frecvente în unele zile ele apar doar seara pofta de mâncare am, am slăbit un pic nu prea maninc cum mâncăm de obicei țin un pic de regim pentru ulcer, menționez ca ma 26 de ani și am făcut și analize de sânge și scaun care au ieșit bune analize făcute la upu, am fost la medic mi-a pus diagnostic colon iritabil și acum de câteva zile iau tratament cu espumisan si debiridat, pe la g asta în tot acest timp am avut și 2 episoade de anemie sau cel puțin asa cred ca este în sensul ca am avut 2 reprize în care am început sa tremur și eram palid la fata și o senzație de slăbiciune cu oboseala la efort dar nu au durat mai mult de jumătate de ora la distanta de câteva luni una de alta, acum per total ma simt bine dar sunt într-un stres conținu mai ales ca am și slăbit un pic cam 4 kg în tot acest timp, întrebare mea ar fi dacă este sau nu colonul iritat, va mulțumesc
2 comentarii
0
22-11-2021, ora 09:13
Dr. Adrian Platon
Chirurgie generala, Bucuresti
Dr. Adrian Platon
Buna ziua.
Simptomele pe care le descrieti pot fi puse in cadrul diagnosticului de colon iritabil.
Urmati tratamentul care v-a fost prescris.
0
22-11-2021, ora 10:26
Skynet457
Nu este medic/terapeut
Skynet457
Va mulțumesc pentru răspuns
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Tratament colon iritabil
  •