Colon iritabil sau ceva mai grav?

01-10-2017
Claudiu1996
Nu este medic/terapeut
Claudiu1996
Buna ziua! Am sa trec direct la subiect...in urma cu 2 săptămâni am fost diagnosticat cu colon iritabil ( controlul s-a efectuat la spitalul Universitar) Simptomele pe care le am au debutat mai târziu, cam de o luna. Mai pe scurt dureri in zona pubiana care mai radiază spre partea stângă, flatulenta in exces și mișcări intestinale tot în aceiași zona...mai exact le simt in zona terminală a intestinului gros...durerea se simte că o arsura care mai radiază in fese și femur...Am probleme și cu digestia...scaunul fiind moale și cu materii nedigerate (3 pe zi...de dimineață mă trezesc cu durere iar când ies dispar). Tratamentul e 6 comprimate de debridat 100, kebene plus 2 comprimate și un probioctic Bifido Plus. Cred că de la debridat am o reacție adversă din cate am citit pe prospect...simt furnicături și arsuri la nivelul pielii...in general picioare. Nu am dureri severe iar în anumit poziții mă doare in zona pubiana ( am observat că la mers și efort nu mă jenează).Dar eu cred că nu e colon iritabil si inclin spre o inflamație...am sugerat o colonoscopie dar medicul a spus că, daca nu am febră, scaun cu sânge, scădere în greutate mare și vărsături nu are rost...Dar eu am citit comentariile unor oamenii care nu au avut deloc simptome până când boala sa acutizat...plus că am observat dureri in picioare și zona lombara...specifica bolilor inflamatoare. De asta cred că am si dureri in zona pubiana...s-au inflamat articulatiile...Țin sa menționez că am avut o anxietate generalizata vara trecuta de care am trecut foarte greu și am practicat până la debutul durerilor fitness+ o alimentație sănătoasă bogata in proteine și carbohidrati...voiam ceva masa musculara. Pofta de mâncare am dar mănânc slab de frica gazelor și am cam slăbit...cred că 4 kg. Înainte mănânc mult în jurul a 2600 calorii...acum nu știu dacă fac peste 1000...
3 comentarii
0
11-10-2017, ora 11:51
alexcernescu
Nu este medic/terapeut
alexcernescu
Fa colonscopie nu costa mult si stai linistită
0
01-11-2017, ora 19:42
Raduci
Nu este medic/terapeut
Raduci
Aceleași simptome le am si eu, , si m-a simt rău, am făcut control ginecologic, e ok, colonoscopie, ok, nu știu ce sa mai fac, tu cum te mai simți, ai mai făcut ceva?
0
01-12-2017, ora 11:15
Paul_Radu
Nu este medic/terapeut
Paul_Radu
Salut,

Eram un baiat ultra activ insensul ca mergeam la sala si iesieam cu bicicleta si cutrer=ieram muntii in lung si in lat, aveam o viata cu multa miscare. Din luna septembrie am simptome descrise de tine, insa la mine se manifesta cu constipatie. M-as fi bucurat sa am diaree in schimb.
Din cauza aceasta, am prins un fel de frica de a manca tocmai sa nu ma constip, am ajuns de la 82 kg la 73 kg si sunt cu psihicul la pamant. Am stari anxioase - depresive, am reusit sa ma aleg si cu atacuri de panica din tampenia asta. Daca inainte mancam + 2500 calorii, acum daca ajung la 1000 calorii e bine.

Am inflamata ultima parte a colonului - colon sigmoid dupa ce am facut RMN. In caz de inflamatie nu se face colonoscopie din cauza riscului de perforare a intestinului. Am urmat muuuulte tratamente in aceste 2 luni: antibiotic: ciprinol + linex, fara efect. Am urmat cu Normix 1 luna, fara efect. Acum sunt pe Duspatalin 200 si StresClin Gi + probiotice+prebiotice. Se vede o imbunatatire in ceea ce priveste usturimea de la nivel pubian - fosa iliaca stanga, iar scaunul nu mai este sub forma de excremente de oaie ci s-a legat, este un intreg.
Eu mai uit dar imi mai dau cu revenire tot mai des, mintea este in stransa legatura cu corpul, mai exact colonul. Cu cat ne gandim mai mult sau cautam pe internet remedii, cu atat este mai rau.
Chiar daca nu sunt doctor, iti recomand niste probiotice + prebiotice din cele mai bune, impreuna cu o dieta bazata pe fulgi de ovaz, oraz cu iaurt de dimineata, urmat de 1, 5 l apa pana la ora 13:30. Chestia asta da volum scaunului.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Tratament colon iritabil
  •