Colargol pt rinita si tot imi curge nasul
Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti si pe mine. Am 43 de ani si am poliartrita reumatoida de 4 ani, fac tratament cu metotrexat. In iarna aceasta am avut probleme cu nasul, adica mi s-a infundat rau si am avut secretii urate si cu sange uneori. La un consult ORL mi s-a spus ca am rinita cronica hipertrofica si ca ar fi bine sa ma operez. Momentan, mi se mai infunda nasul noaptea si dimineata imi pocnesc urechile. Am cateva intrebari:
- daca ma operez nu va recidiva rinita datorita PR?
-pot incerca intai cu Colargol, ca nu prea imi surade operatia?
-daca fac tratament cu Colargol mai pot merge apoi la operatie, nu afecteaza mucoasa? Multumesc anticipat!
- daca ma operez nu va recidiva rinita datorita PR?
-pot incerca intai cu Colargol, ca nu prea imi surade operatia?
-daca fac tratament cu Colargol mai pot merge apoi la operatie, nu afecteaza mucoasa? Multumesc anticipat!
1. riscul de recidiva este minim
2. obligatoriu inainte de operatie se fac si cateva luni tratamente( gasiti pe forum mai multe scheme)
3.NU afceteaza mucoasa, dupa 3 cure de colargol cate 10 ziel pe luna... fara rezultat
operatia este obligatorie
se poate face clasic, cu laser sau radiofrecventa
depinde de medic...
2. obligatoriu inainte de operatie se fac si cateva luni tratamente( gasiti pe forum mai multe scheme)
3.NU afceteaza mucoasa, dupa 3 cure de colargol cate 10 ziel pe luna... fara rezultat
operatia este obligatorie
se poate face clasic, cu laser sau radiofrecventa
depinde de medic...
Buna ziua, baietelul meu are 6 saptamani, mentionez ca el este alaptat exclusiv...el respira bine acum, am fost la medicul de familie la o luna, unde mi s-a spus ca inca mai are secretii, probabil ca nu a fost curatat f. bine la nastere...nu stiu cum sa scap de aceste secretii care din cand in cand il fac sa fornaie, le mai aspir cu batista bebelusului, ii pun in nasuc ser fiziologic, insa nu par sa se diminueze, din contra, avand in vedere ca am fost racita rau si am luat antibiotic/paracetamol pt febra, s-ar putea sa fie asta una dintre cauze? Oricum ma intereseaza daca sunt ceva picaturi pe care i le pot pune pt mucisori care sunt de culoare alba. I-am facut si exudat nazal si nu are nimic gen Streptococ. Va multumesc anticipat pentru raspuns, o zi buna!
ouixx soft
si orice problema de na s, gat, urechi.. o tratati NUmai la medici ORL
si orice problema de na s, gat, urechi.. o tratati NUmai la medici ORL
. Buna seara.Am un baietel de 1an si 8 luni, a fost racit acum o luna si de atunci respira greu pe nas, pare ca are nasul infundat insa fara secretii nazale de 2 zile mai si tuseste si se aude ca si cum ar fi ragusit. Am facut un exudat nazal si a iesit streptococul auriu. Medicul ne-a recomandat colargol 1% in prima faza si daca nu da rezultat antibiotic. Dvs ce ne recomandati?
Bună ziua!fetiţă mea de 3 ani şi 8 luni de aseară are mucisori lichizi şi transparenţi, strănuta foarte des, fără febra şi tuse..Va rog îmi puteţi recomanda un spray nazal sau tratament pt ea?va multumesc
buna ziua.am 38 de ani si anual fac crize de vertij cateva secunde in momentul in care ma rotesc in pat de la stg la dreapta mai nou si cand ma ridic (noroc ca le fac rar crizele), am fost la neuro de acolo m -a trimis la orl unde mi s-a spus ca problema e de la urechea interna otolitii etc, am pierdut diagnosticul cred ca sindrom vestibular periferic daca nu ma insel, intrebarea este va rog, cu acest diagnostic e ok zborul cu avionul, ma gandesc de la presiune sa nu migreze otolitii sau ceva mai rau? multumesc pt eventualele raspunsuri
Buna ziua, am un baietel de 5 luni jumatate caruia ii curge nasucul(mucozitate transparenta)..am dormit azinoapte cu geamul deschis si s a trezit cu mucozitati, pana azi neavand..am sunat medicul pediatru si mi a recomandat un supozitor paracetamol 125 si Colargol cate o picatura de 3 ori pe zi..nu mi a zis cate zile, urmeaza sa sun din nou dar astept pana maine.Dumneavoastea ce ma sfatuiti?Credeti ca e prea mult?Si mai vreau sa stiu daca Colargolul se tine in frigider, stiu ca dupa 14 zile expira..Multumesc frumos!
pt or: iustina duca1
un tratament administreaza medicul ORL care vede copilul
oate fi o reactie alergica sau o inceput de viroza.. Tratamentul difera radical
un tratament administreaza medicul ORL care vede copilul
oate fi o reactie alergica sau o inceput de viroza.. Tratamentul difera radical
rox148
se poate zbura cu avionul
se face manevra Epley pentru repozitionarea otolitilor
se poate zbura cu avionul
se face manevra Epley pentru repozitionarea otolitilor
secretiile transparente din nas.. pot vorbi si despre un inceput de viroza si despre o reactie alegica( posibil intoleranta la laptele care este alimentat sua daca este alimentat la san.. e posibila o gresala alimentara din partea mamei
asa ca cereti consult ORL
pentru 5.7 zile cat dureaza tratamentul colargolul se tine in camera si se arunca sticluta dupa
asa ca cereti consult ORL
pentru 5.7 zile cat dureaza tratamentul colargolul se tine in camera si se arunca sticluta dupa
Buna ziua,
Avem o fetita de 6 saptamani, si de o saptamana avem mucusori. Am facut cultura secretii nazale si au gasit colonii frecvente de stafilococ auriu.. Doamna doctor ne-a recomandat sa folosim colargol 1% plus aerosol cu respisun. Fetita se simte bine si ia in masa.
Este ok folosirea colargol de 1% la copii atat de mici?
Va multumesc
Avem o fetita de 6 saptamani, si de o saptamana avem mucusori. Am facut cultura secretii nazale si au gasit colonii frecvente de stafilococ auriu.. Doamna doctor ne-a recomandat sa folosim colargol 1% plus aerosol cu respisun. Fetita se simte bine si ia in masa.
Este ok folosirea colargol de 1% la copii atat de mici?
Va multumesc
daca se pune doar 1 pcatura la 12 si doar 3-=4 zile.. e ok
microbul sa luat d ela personele care vin la copil
e cazul sa faceti exudat la toti ceilalti care sunt vfrecvent cu copilul
ii invatati, inainte de a veni la copil sa treaca prin baie sa.si curate nasul cu sprey cu apa de lare si gura cu apa de gura
microbul sa luat d ela personele care vin la copil
e cazul sa faceti exudat la toti ceilalti care sunt vfrecvent cu copilul
ii invatati, inainte de a veni la copil sa treaca prin baie sa.si curate nasul cu sprey cu apa de lare si gura cu apa de gura
Multumesc de sfaturi, dar tot nu-mi este bine.
Am luat zilele acestea rezultatul de la biopsie. Poate imi puteti explica dvs.termenii: "Proces inflamator cronic cu hiperplazie grandulara submucoasa."
Am luat zilele acestea rezultatul de la biopsie. Poate imi puteti explica dvs.termenii: "Proces inflamator cronic cu hiperplazie grandulara submucoasa."
doar inflamatie
cauta un medic ORL.. in clinica ORL.. la care sa mergi pana nu se rezolva definitiv problema
cauta un medic ORL.. in clinica ORL.. la care sa mergi pana nu se rezolva definitiv problema
Buna seara! Îmi puteţi spune, va rog, daca pot folosi pentru inhalatii colargol+acc+ser fiziologic si daca da in ce cantitati si pentru ce perioada? Fetita are 2 ani si 5 luni si are mucisori galbeni verzui. Va multumesc!
initial trebuei sa vada un medic ORL.. nasul
Buna ziua! Am bebe de 7 luni si 1 saptamana, iar de 2 saptamani nu mai scapam de nasuc. Curge si se infunda imediat ce aspir. A avut rosu in gat, dr pediatru i-a dat Zinnat si vit.c. i-am pus si ser, quixx apa de mare, vibrocil, chiar si colargol dar i se infunda mai tare nasul si am oprit. Nu stiu ce sa mai fac sa-l fac bine. Saracul nici nu mai doarme cum trebuie. Astept raspunsul dumneavoastra. Va multumesc
1 trebuie clarificata problema cu acel rosu in gat
daca rosu in gat era de la un reflux gastro-esofagian si alimente acre, acide
in acest caz.. NU trebuiea antibiotic
2. trebuei analizat ce ati adaugat nou in alimentatie
exista produse alimentare Producatoare de MUCUS..cititi pe google si excludeto acee alimente pentru un timp..sa vedeti poate are intleranta la ceva.
3. mergeti sa vada un medic ORL nasul
daca rosu in gat era de la un reflux gastro-esofagian si alimente acre, acide
in acest caz.. NU trebuiea antibiotic
2. trebuei analizat ce ati adaugat nou in alimentatie
exista produse alimentare Producatoare de MUCUS..cititi pe google si excludeto acee alimente pentru un timp..sa vedeti poate are intleranta la ceva.
3. mergeti sa vada un medic ORL nasul
Buna ziua! Am si eu o fetiţă de 2 luni! Are nasucul înfundat si mi s.a dat de dna doctor colargol! Ii curat năsucul cu apa de mare si ii pun cate o picătură in fiecare nară, dimineaţă si seara.De 2 zile am observat că dupa ce mănâncă (san) si regurgiteaza da afara si acea soluţie roşie... E posibil sa inghita secreţiile si de aceea se datoreaza acea culoare?
da. este de la colargol
sfatul meu este sa intrerupeti colargolul
posibila cauza a nasului infundat este acea regurgitare.. care ajunge in faringe si rinofaringe cu tot cu acidul gastric care irita si inflameaza mucoasa
spalati nasul cu ceai cald de musetel si puneti 2-3 picaturi de lapte matern
alimentati corect copilul..cate putin, vertical..sa nu regurgiteze
fiindca o sa va treziti cu rosu in gat, cu tratamente de la pediatru cu antibiotice
absolut gratuit doar din nestiinta
sfatul meu este sa intrerupeti colargolul
posibila cauza a nasului infundat este acea regurgitare.. care ajunge in faringe si rinofaringe cu tot cu acidul gastric care irita si inflameaza mucoasa
spalati nasul cu ceai cald de musetel si puneti 2-3 picaturi de lapte matern
alimentati corect copilul..cate putin, vertical..sa nu regurgiteze
fiindca o sa va treziti cu rosu in gat, cu tratamente de la pediatru cu antibiotice
absolut gratuit doar din nestiinta
Buna ziua, am un bebelus de 5luni jumate si de ceva timp are nasucu ca si infundat, am fost cu el la medic si a zis ca este in regula sa il curat in continuare cu ser fiziologic sau apa de mare.si dupa ce ii curat nasucu se aude ca inca mai are ceva.oare ar trebui sa folosesc altceva pt curăţarea nasucului?
nasul, ca si gat, urechi..se trateaza corect doar la ORL
din cele descrise pot sa cred ca sau marit in volum polipii
poate fi de la alimentatie increcta si reflux gastro-esofagian
ajuta tratamentul cu colargol
o sa gasesti pe forum mai multa informatie despre alimentati esi tratament local
din cele descrise pot sa cred ca sau marit in volum polipii
poate fi de la alimentatie increcta si reflux gastro-esofagian
ajuta tratamentul cu colargol
o sa gasesti pe forum mai multa informatie despre alimentati esi tratament local
Buna seara! Am o fetita de 2 ani si 5 luni. Din luna Oct.2015 pana in prezent ne luptam cu o otita medie acuta bilaterala cu recidiva la 2-3 saptamani. Prima data, in octombrie cand a fost diagnosticata de un medic ORL cu otita medie bilatrala, i-a prescris fetitei OSPAMOX -10 zile, apa de mare Marimer, Vibrocil, AERIUS, saculeti cu sare calduti si aerosoli cu ACC+Dexa, Nurofen la nevoie.Dupa doua saptamani a facut recidiva, i-a dat BIOSEPT-sirop, apa de mare, Vibrocil, aerosoli, AERIUS-cand am mers la control a constatat ca fetita merge din ce in ce mai rau ba mai mult acum varsa in jet si a trimis-o la spitalul de pediatrie unde mi-a internat-o alt medic ORL cu diagnosticul de otita medie bilaterala acuta pentru tratament injectabil cu CEFORT cu HIDROCORTIZON 7 zile, INSTILATII, AERIUS.LA 2-3 saptamani ajungem din nou la spital cu aceeasi problema, diagnostic dar tratament diferit :AZITROMICINA-3zile, SINUPRET, ZYRTEC, INSTILATII, PROBIOTICE, RESPISUN -aerosoli si o injectie pe care i-a facuto la spital antihistaminic. Dupa 3 saptamani ajungem din nou la spital la ORL unde ii face din nou o injectie pentru febra si ii da ca tratament UNASYN - 7 zile, INSTILATII, NUROFEN/PANADOL, RESPISUN -aerosoli. Am ajuns dupa 3 saptamani din nou cu dureri la nivelul urechilor, cu stari febrile si varsaturi-am zis sa schimbam medicul, am mers la SV la un medic ORL care pentru prima data i-a recoltat din secretiile nazale(analizele au iesit bune-fara stafilococi sau alte bacterii) si tot pentru prima data i-a facut o timpanograma( valorile au iesit rau, s-a constatat ca are lichid in spatele timpanelor).Tratament: Forexo, GRIPSTOP-picaturi nazale, ZYRTEC, SINUPRET.NOROFEN.Azi, dupa o luna fetita a facut din nou febra si acuza dureri la urechi.Am sunat la dr. la SV si mi-a zis sa-i dau pana o vede luni acelasi tratament pe care mi l-a prescris( Forexo, Gripstop, ZYRTEC, SINUPRET, NUROFEN)Nu stiu ce sa mai fac...Ce ma sfatuiti???Specific ca fetita merge cu mine la gradinita( pe perioada tratamentului si dupa, o perioada a stat acasa), in grupa au mai fost inca 7 cazuri de otita. Debutul bolii:Secretiile nazale se aud undeva in spate foarte urat(fornait) rareori le elimina pe nas de la sine, de cele mai multe ori ele se duc pe gat de unde apar si starile de voma.La ultimul control mi s-a spus care si polipii destul de marisori.Multumesc din suflet pentru timpul acordat!
1 orice inflamatie..se vindeca complet in 21 de zile (3 saptamani)
trece prima etapa de 3-5 zile de stare acuta..dupa vine etapa de vindecare cand copilul trebuie ajutat sa se vindece ca sa nu mai recidiveze problema
ajutor.. inseamna, alimentatie corecta, hidratare corecta, liniste si somn mult si multe tratamente locale, inhalatiii, aerosoli, spalaturi nazale, incalzit urechile..s.a
NUmai in conditii de stat acasa se poate face asa ceva corect
2 Cred ca copilul are probleme cu digestia, are reflux gastro-esofagian de la citrice, sucuri sau mancare acra..si anume acest reflux, cu acidul gastric.. irita si inflameaza faringele pana sus, in rinofaringe.. unde se afla polipii si intrarea in ureche
3 mai cititi ce am scris pe forum despre aceste probleme
trece prima etapa de 3-5 zile de stare acuta..dupa vine etapa de vindecare cand copilul trebuie ajutat sa se vindece ca sa nu mai recidiveze problema
ajutor.. inseamna, alimentatie corecta, hidratare corecta, liniste si somn mult si multe tratamente locale, inhalatiii, aerosoli, spalaturi nazale, incalzit urechile..s.a
NUmai in conditii de stat acasa se poate face asa ceva corect
2 Cred ca copilul are probleme cu digestia, are reflux gastro-esofagian de la citrice, sucuri sau mancare acra..si anume acest reflux, cu acidul gastric.. irita si inflameaza faringele pana sus, in rinofaringe.. unde se afla polipii si intrarea in ureche
3 mai cititi ce am scris pe forum despre aceste probleme
Multumesc frumos pentru raspuns si amabilitate!
Buna ziua!Dl.doctor am un baietel de 2ani si 4 luni si are polipi, mi s-a recomandat operatie si nu prea as vrea sa-l operez.Exista vreun tratament sa scapam de polipi? Daca da cate zile ar trebui sa-i dau medicamentele? Multumesc!
1 nu recomand la aceasta varsta
daca nu se schimba nimic in alimentatie.. polipii recidiveaza din nou
2 gasesti pe forum
ce NU trebuie sa mai manance copilul
cum sse fac aerosoli si cu ce
cum se face tratamentul cu colargol
daca nu se schimba nimic in alimentatie.. polipii recidiveaza din nou
2 gasesti pe forum
ce NU trebuie sa mai manance copilul
cum sse fac aerosoli si cu ce
cum se face tratamentul cu colargol
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 10rinita atrofica - tratament fara rezultat
- 2Sinuzita maxilara si rinitra hipertrofica
- 203Rinita cronica hipertrofica
- 3rinita cronica hipertrofica... de cateva luni
- 3deviatie de sept, polip partea dreapta si rinita
- 4unde gasesc Colargol??
- 7administrare colargol la copil
- 9Radiofrecventa Craiova
- 5raceli non stop, otite repetate, tuse, rinite care nu se mai opresc
- 9Otita medie + rinita
- 5care este durata gentamicinei 2 pic. de 3 ori pe zi in nas pentru o rinita?
- 11Sinuzita..?!
- 3sangerare nazala si rinita acuta
- 3rinita hipertrofica??
- 2rinita??
- 8Posibil rinita?
- 1Diagnostic Rinita cronica hipertrofica, Reactie sinusala, Disfunctie tubara stg
- 1Rinita nu raspunde la tratament
- 3Probleme respiratorii, mucus
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: