Colaps fără sincopă

29-06-2023
Alecsandra6
Nu este medic/terapeut
Alecsandra6
Iubitul meu de aproape 3 săptămâni a început să sufere... Colaps... Dar ceva foarte ciudat.
Este perfect conștient, simte ca și când l-ar scoate cineva din priză. Vede negru și cade.
Este diagnosticat de aproape 3 ani cu sindrom Meniere, cu tratament Betaserc 24mg *2cp/zi, pentru crize Alprazolam 0, 5mg și Acetazolamidă 250mg.
De la Meniere îl lua amețeala, cel mai grav fiind să vomite, înainte de începerea tratamentului recomandat de medicul ORL.
În ultimul timp în schimb are o ușoară amețeală care trece repede, ulterior tot corpul i se relaxează brusc și cade. A avut 3 episoade în mai puțin de 3 săptămâni.
Am fost cu el în urgență, a fost internat, cu holter la inimă, monitor cardiac, RMN cerebral și col. Cervicală, analize de sânge repetate, echo Doppler de carotida, electroencefalogramă... Toate bune. Este perfect sănătos, dar tot cade. A fost internat pe Cardiologie, perfect sănătos dpdv cardiologic. A fost la ORL, doctora se gândește fiind toate investigațiile bune că ar fi de la Meniere deși sunt simptome atipice, i-a mărit doza de betaserc la 8cp/zi (de 24mg) și i-a dat selegilină 5mg 1cp/zi. Problema este că la episodul de după începerea noului tratament nu a mai avut amețeala aceea care îi dădea un "heads up".
Neurologul i-a zis sa continue tratamentul dat de medicul ORL, mâine mergem la endocrinolog. TSH i-a ieșit foarte puțin peste limită (4.54 maximul din limită fiind 4.2).
Ce medici am putea să mai vedem?
Toate investigațiile sunt perfecte sau prea puțin în afara limitelor ca să pună probleme.
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cauzele leșinului și ce se întâmplă în organismul nostru când leșinăm
  • De ce unele persoane leșină mai ușor decât altele
  • Sincopele cauzate de tulburările de ritm ar putea fi prevenite
  • Starea de leșin - cauze, cum o recunoști, sfaturi, tratament
  • Ce se întâmplă atunci când leșinăm? (studiu)
  • Aplicarea învățării automate în evaluarea bolii Meniere pe baza audiometriei tonale pure
  •