Cocaina si alcool
Buna ziua. Eu nu cunosc prea multe de acest subiect dar acum ma lovesc de o situație si cer ajutor. Am descoperit de ceva timp căci prietenul meu in zilele de Weekend cu prietenii la băutura consuma cocaina. Prizează. Au fost 2 situații in care am văzut.. si am rămas socata câte ore au putut sa consume asa ceva.. nu știu ce pot face sa-l ajut deși neagă ca este doar de distracție nu a devenit obișnuita. Dar eu nu cred asa ceva.. la cât timp devine dependent ?? El consuma. Si alcool in fiecare săptămana. Cum se manifesta ?? Ce se întâmpla in corpul lui căci este foarte schimbat. Il găsesc roșu la fata, buzele albe.. cine imi poate explica mai multe ca nu am idee de asa ceva. Va deveni un pericol pt mine ?
19 comentarii
Nu vad ce viitor are relatia cu o astfel de persoana. E bine sa nu va faceti singura rau si sa il lasati in grija parintilor lui.
Dar daca a folosit de câteva ori si ore întregi s-a creat depedența ??? Ca eu nu cunosc asa ceva..
Provoaca dependenta dar nu ca heroina, e logic ca daca crea dependenta asa repede intra in sevraj. Momentan dependenta e doar psihica, se simte bine consumand astfel de substante, practic de la coca esti mai mult decat barbat, alcoolul nu si prea face efectul daca il combini cu aceasta substanta :)
Oricum este foarte costisitoare si din acest motiv se numeste si drogul bogatilor
Nu te lua dupa toate gurile cascate, nu este dependent dupa cateva prizari
Oricum este foarte costisitoare si din acest motiv se numeste si drogul bogatilor
Nu te lua dupa toate gurile cascate, nu este dependent dupa cateva prizari
Mulțumesc de răspuns. Dat fiind ca am înțeles ca prima oare ar fi de câteva luni... o parte din prieteni consuma.. ma gândesc cât de repede se instalează depedența. Iar de bani nu se pune problema la el. Sunt doar îngrijorată. Dar cu toate ca il iubesc odată ce va prezenta un pericol pt mine imi este ușor sa fac o alegere. Deși l-am pus sa aleagă între prieteni si relația noastră..iar uneori nu ii înțeleg comportamentul.
S-a întâmplat de 2 ori sa fiu prezenta iar el in compania prietenilor 20 ore mereu.. sa prizeze. Fără somn sau alimentație.
Buna seara,
Din ce descrieti partenerul este deja dependent de cocaina. Combinatia cu alcoolul este des intalnita in astfel de situatii si cu atat mai periculoasa. Dincolo de asta comportamentul lui arata o situatie periculoasa penttru el si este o amenintare la adresa vietii lui (20 de ore sa prizeze...).
Din experienta mea profesionala dependentele sunt boala grea, indelungata si periculoasa pentru persoanele in cauza si pentru apropiatii lor.
Comportamentul acesta este un comportament de risc, este asociat si cu altele, ceea ce face ca nivelul de risc sa fie foarte mare: imbolnavire, violenta etc. Comportamentul unui consumator de droguri este impredictibil si incontrolabil. Poate fi deajuns a sa i se para ceva neinregula si sa devina violent.
Acesta fiind spuse va recomand sa iesiti rapid din aceasta relatie si sa nu va mai uitati inapoi. Ati stat deja prea mult in ea iar asta va expune la riscuri, inclusiv de tipul vizitelor pe la politie: trafic de droguri, tainuire, consum etc. Daca vreunul dintre ei ”pica” puteti pica si dumneavoastra...
Mergeti mai departe, aceasta relatie este tot ce poate fi mai rau pentru dumneavoastra!
Din ce descrieti partenerul este deja dependent de cocaina. Combinatia cu alcoolul este des intalnita in astfel de situatii si cu atat mai periculoasa. Dincolo de asta comportamentul lui arata o situatie periculoasa penttru el si este o amenintare la adresa vietii lui (20 de ore sa prizeze...).
Din experienta mea profesionala dependentele sunt boala grea, indelungata si periculoasa pentru persoanele in cauza si pentru apropiatii lor.
Comportamentul acesta este un comportament de risc, este asociat si cu altele, ceea ce face ca nivelul de risc sa fie foarte mare: imbolnavire, violenta etc. Comportamentul unui consumator de droguri este impredictibil si incontrolabil. Poate fi deajuns a sa i se para ceva neinregula si sa devina violent.
Acesta fiind spuse va recomand sa iesiti rapid din aceasta relatie si sa nu va mai uitati inapoi. Ati stat deja prea mult in ea iar asta va expune la riscuri, inclusiv de tipul vizitelor pe la politie: trafic de droguri, tainuire, consum etc. Daca vreunul dintre ei ”pica” puteti pica si dumneavoastra...
Mergeti mai departe, aceasta relatie este tot ce poate fi mai rau pentru dumneavoastra!
Va mulțumesc pentru răspuns. Atat timp cât va avea anturaj ce il încurajează ma tem pentru el si este foarte ușor sa aleg. O viața sigura si sănătoasa. O data ce zona logica a creierului este deja afectată... nu pot face nimic pentru el. Si da alcoolul se găsește in fiecare sf de săptămana si restul.. am cerut ajutor deoarece nu cunosc detalii amănunțite de acest viciu. Va mulțumesc
Este de apreciat faptul ca te ingrijorezi si ca incerci sa cauti solutii, dar daca de acum bea si consuma droguri, ai vedea o viata de familie cu acesta ? Eu, daca as fi femeie si as fi in situatia data, as iesi din relatie instant. Asta e perspectiva mea, acum depinde si de dumneavoastra ce fel de viata doriti sa urmati si in ce anturaje doriti sa va aflati.
Mulțumesc. Da trebuie sa recunosc căci la o vârsta frageda de 25 ani precizez consuma destul de mult. Foarte mult. Dar oricât as încerca nu cred sa reușesc. Dezamăgitor pt mine dar asta este adevarul. Va mulțumesc.
Buna ziua, daca il iubiti cu adevarat, a-ti incerca sa il internati intr-o clinica de detox, ar fi benefic pentru el si sanatatea lui!!
Nu pot face asta... in primul rând el nu recunoaște dar.. cum am spus si mai sus 2 ocazii in care l-am văzut cu orele.. am cerut ajutor ca nu cunosc.. cât de repede se instalează dependenta. El mai si bea. Am suportat multe in ultimul timp..el nu recunoaște. Nu știu ce pot face.
Inca mai sunteti in aceasta relatie? !!! Sau cumva sub masca îngrijorării se ascunde o victima in devenire?.
Imi vorbește urat de câteva luni comportamentul este schimbat.. adorme nopțile la 5 dimineața.. nu fac decât sa ma rog si sa plâng.. imi este tare greu... simt ca imi pierd controlul.. cu cine sa vb.. știu ca va ajunge rău.. dar are si un temperament mai irascibil.. doar Dumnezeu știe cum adorm nopțile si ma rog la o minune sa înceteze cu alea.. sa fie el cum era.. as renunța la el intr-o secunda iar o parte imi spune sa mai îndur.. poate va realiza.. da sunt o victima.. când l-am cunoscut era bine acum cu prietenii lui.. si viciile ma aduc in pragul nebuniei !!!
Va aduceti singura, domnisoara, in pragul nebuniei. Nimeni nu va tine legata de el. Va autovictimizati.
Aveti grija ca nebunia este o boala foarte greu de purtat...
Aveti grija ca nebunia este o boala foarte greu de purtat...
Buna seara!
Prietenul dvs este deja dependent de cocaina daca il stiti cu lipsuri emotionale, iar fizic, devine dupa un consum indelungat mai mult ca sigur. Puteti discuta cu familia lui, fiindu-i partenera sau vorbiti cu al sau medic de familie, care il poate trimite la psihiatrie si la nevoie, il poate interna involuntar in conditiile in care continua sa se drogheze fara a lua in vedere un examen psihiatric si asta pentru ca poate avea probleme cu legea.
Politia, cand va afla, ii va solicita cu siguranta o cerere la spitalul de neuropsihiatrie, urmand sa fie transportat acolo.
La noi in tara, cei care consuma recreational psihotrope, in special fara prescriptie sau ilegale sau abuzeaza de aceste substante, este considerat ''bolnav psihic''.
Fiind student iti pot spune ca reactiile lui fizice se datoreaza cresterii tensiunii arteriale, a hipertermiei si mai ales din cauza deshidratarii. Toate astea induse de drog si neglijenta, ca sa nu mai spun ca efectele se influenteaza unele pe altele.Cocaina indeparteaza setea iar alcoolul se stie ca este un diuretic toxic.
Recomandati-i dvs, ca viitoare sotie sa zic asa, sa se inscrie la un centru de dezintoxicare si sa aiba mai multa grija la sanatatea lui, sa se hidrateze constant, chiar daca NU simte nevoia, mai ales in cazul lui si sa aiba in vedere o alimentatie echilibrata. Cocaina ii taie si pofta de mancare, totodata sau o reduce drastic si slabeste in timp. Alcoolul elimina o buna parte din vitamine si scade absortia mineralelor elementare care il mentin sanatos si tanar. Toate acestea ii vor scade potenta sexuala, va avea probleme de miscare si dezvoltare, semnele acestea indica o accelerare a procesului de imbatranire. Cu alte cuvinte, imbatraneste mai devreme.
Sfatul meu este sa duca un stil de viata sanatos care sa previna bolile si batranetea si, desigur, sa renunte la toxinele acestea. Cocaina este utila, din cate spun anumiti cercetatori, insa doar in cazurile diagnosticate de medic.
Sa tina cont si de faptul ca, unele surse de alcool sunt mai proaste ca altele si ca, la noi in tara, cocaina nu este pura in totalitate si ca se poate otravi cu altceva intr-un timp destul de scurt.
Aveti grija de dvs, in primul rand si mai ales, domnisoara! Cu o persoana drogata si iresponsabila, viata vi se ingreuneaza mai mult decat ati crede.
Prietenul dvs este deja dependent de cocaina daca il stiti cu lipsuri emotionale, iar fizic, devine dupa un consum indelungat mai mult ca sigur. Puteti discuta cu familia lui, fiindu-i partenera sau vorbiti cu al sau medic de familie, care il poate trimite la psihiatrie si la nevoie, il poate interna involuntar in conditiile in care continua sa se drogheze fara a lua in vedere un examen psihiatric si asta pentru ca poate avea probleme cu legea.
Politia, cand va afla, ii va solicita cu siguranta o cerere la spitalul de neuropsihiatrie, urmand sa fie transportat acolo.
La noi in tara, cei care consuma recreational psihotrope, in special fara prescriptie sau ilegale sau abuzeaza de aceste substante, este considerat ''bolnav psihic''.
Fiind student iti pot spune ca reactiile lui fizice se datoreaza cresterii tensiunii arteriale, a hipertermiei si mai ales din cauza deshidratarii. Toate astea induse de drog si neglijenta, ca sa nu mai spun ca efectele se influenteaza unele pe altele.Cocaina indeparteaza setea iar alcoolul se stie ca este un diuretic toxic.
Recomandati-i dvs, ca viitoare sotie sa zic asa, sa se inscrie la un centru de dezintoxicare si sa aiba mai multa grija la sanatatea lui, sa se hidrateze constant, chiar daca NU simte nevoia, mai ales in cazul lui si sa aiba in vedere o alimentatie echilibrata. Cocaina ii taie si pofta de mancare, totodata sau o reduce drastic si slabeste in timp. Alcoolul elimina o buna parte din vitamine si scade absortia mineralelor elementare care il mentin sanatos si tanar. Toate acestea ii vor scade potenta sexuala, va avea probleme de miscare si dezvoltare, semnele acestea indica o accelerare a procesului de imbatranire. Cu alte cuvinte, imbatraneste mai devreme.
Sfatul meu este sa duca un stil de viata sanatos care sa previna bolile si batranetea si, desigur, sa renunte la toxinele acestea. Cocaina este utila, din cate spun anumiti cercetatori, insa doar in cazurile diagnosticate de medic.
Sa tina cont si de faptul ca, unele surse de alcool sunt mai proaste ca altele si ca, la noi in tara, cocaina nu este pura in totalitate si ca se poate otravi cu altceva intr-un timp destul de scurt.
Aveti grija de dvs, in primul rand si mai ales, domnisoara! Cu o persoana drogata si iresponsabila, viata vi se ingreuneaza mai mult decat ati crede.
Domnul Cristi pot îndrăzni sa discutam in privat ? Exista posibilitatea ?? Va mulțumesc enorm.. oricum
Domnisoara, imi puteti scrie. Raspund tuturor pe care îi pot ajuta vizavi de probleme lor care ma privesc din ce am studiat. Centrul de de intoxicare poate fi chiar spitatul de psihiatrie din orașul dvs. Se poate înterna acolo si voluntar. Nu sta prea mult timp. El învață acolo sa si controleze dependenta prin medicatie.
Si eu am fost in aceeasi situatie cu prieetenul meu, consuma alcool si droguri de 4 ani, dar din fericire o amica de a mea mi-a recomandat o clinica de detox undeva in nordul capitalei.clinica de lux unde pacienti beneficiaza de maximum de discretie si tratmentul nu are legatura cu metodele clasice, doar tratament medicamentos, psihoterapii si alte terapii holistice, crede ma ca prietenul meu dupa 14 zile este un alt om, iti spun din experienta noastra, incearca sa il convingi sa mearga la o consultatie si ai sa vezi ca totul este trecator..si dragostea invinge.si echipa este una super profesionista.pt mai multe detali vb in privat.capul sus!!!!
Daca il iubesti il ajuti, acum nu vb cu omul care te iubeste.vb cu substanta din el.din pacate, ai sa imi multumesti mai tarziu!!!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 7sunt vito si sunt dependent de cocaina
- 13cocaina vs. marijuana
- 4Ritalina si cocaina. Cum se fac copiii dependeti de droguri
- 5imi va trece starea de depresie daca iau pastile dupa cocaina?
- 25Ajutati-ma - Am fost consumatoare de cocaina!
- 5Consum cocaina de 3 ani... vreau sa traiesc atat!
- 1sfatul meu sa nu incerce nimeni cocaina indiferent de necazurile ce le are
- 6cocaina
- 5Despre cocaina in timpul sarcinii
- 2Cocaina in prima săptămâna de sarcina
- 1Cocaina in primele 6 saptamani de sarcina
Mai multe informații despre: Cocaina
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: