Cistita interstitiala - detalii despre aceasta afectiune cronica a vezicii
Amyral mulțumesc frumos pt răspunsuri! Da nu am cum sa ajung in Budapesta nu mi permit de.mom.inca n am făcut nici cistoscopia de teama si jena mi a zis medicul ca ar fi indicat s o fac ca am hematii in urina relativ frecvente și n am vrut si n am mai fost la cabinet. Am mers anu trecut la cabinetul unui medic la privat im Buc eu venind de la ap 3 h distanta ma cheama 1 p sapt sa mi faca cu in aparat ca un cograf gen p burta care se incalzea si mi facea ap 20 d min am făcut 4 ședințe era 100 lei ședința TECAR se numește si am renunțat pt ca nu mi mai permiteam financiar plus tratamentul pt 2 3 luni carw era si ala ap 200 lei p luna plus control plus betmiga un medicament sccump... Si o per am mers ok dp tratament, vreo4 luni asa la linia de plutire. Trebuie sa mai fac si un control ginecolog ca n am mai făcut de 5 ani d cand am nascut ca ma doare 2 3 zile in dreapta cand sunt la ovulatie sa vad ce mi zice si dp as vrea sa mi comand de p undeva cistoprotek si superforte supozin parca. Aa si am băut si o luna 3 cutii de aloe vera si niste suplimente p baza de propolis d la forever.. Dar nicio treaba sa zic asa. La mn daca tin urina mai mult timp si nu pot ajunge la baie in 20 30 d min imediat vad in wc firicele asa ca de ața rosii de sange si dp sufăr 2 3 zile, merg si mai des la baie, Dp ma lasa... Povestea e lunga va dati seama de la vârsta de 12 ani si acum am 31..am luat multe si suplimente si antibiotice la greu.am fost si internata la Buc si p la. Mn prin judet la mai muti medici dar nimeni nu mi a spus de Ci.. pana anu trecut singura am descoperit de Ci tot citind si căutând info. Nici la capitolul viata intima nu s ok d la problema asta dar am înțelegere. Nici pe per sarcinii nu am fost bn dar am mers asa, n am avut niciun fel de problema cu sarcina am nascut normal. Cum ziceați cu Vit C ca nu face bine la vezica si nici uleiurile esențiale?
Simi Miki din ce oras esti? Vit C irita vezica, sucurile si apa minerala, ceaiurile, fructele, cafeaua, toate irita mucoasa uretrei si a vezicii urinare. Trebuie sa urmarim care dintre aceste alimente ne deranjeaza.
Simi Miki, cum se numeste medicul sau cabinetul unde ai facut terapia TECAR? Multumesc
Terapia Tecar se face la Evomed, la dl dr Manu.
Este medic primar neuro-urolog si este specializat in astfel de probleme de sanatate (CI/SVD, ITU recurente).
Este medic primar neuro-urolog si este specializat in astfel de probleme de sanatate (CI/SVD, ITU recurente).
Dar sunt curioasa de cei suferinzi care au deschis acest topic acum mult timp. Cum se mai simt, oare au gasit o solutie?
As vrea sa incerc si eu ozonoterapia, a incercat cineva si a dat rezultate?
As vrea sa incerc si eu ozonoterapia, a incercat cineva si a dat rezultate?
Buna Amyral. As dori sa vb in privat cu tine. Am și eu CI și as avea unele întrebări legate de tratamentul prescris de medicul din Budapesta. Mulțumesc!
Buna Amyral, a-și dori sa iau legătura cu tine in privat dacă se poate, și eu am fost diagnosticata cu CI. Mulțumesc
Matei Avram, bună, ce tratament ți.a recomandat dr Manu m.am făcut și eu programare la dansul, am.si eu CI
Eu va stau la dispozitie cu mare drag. Nu stiu insa, cum putem sa luam legatura in privat. Lasam nr de telefon? M i se pare de risc, asa in public. Cum procedam?
As vrea sa va intreb pe cele / cei care ati folosit terapia Tecar, in ce consta si dk a fost de ajutor?
Buna Amyral îți las adresa mea de email.
Stefaniaaln@gmail.com
Aștept sa îmi scrii in privat, îți mulțumesc !!
Stefaniaaln@gmail.com
Aștept sa îmi scrii in privat, îți mulțumesc !!
Amyral, am facut Tecar la dl dr Manu. Nu m-a ajutat prea mult, mie caldura imi face rau, prefer compresele reci aplicate pe uretra.
Este o terapie ce ajuta celule sa se regenereze mai repede, de asemenea ajuta la calmarea spasmelor musculare. E un electrod ce este plimbat pe zona in care ai dureri mai mari, simti o caldura placuta interna. Mie mi-au mers bine instilatiile cu Hyacist, tot la dansul le-am facut.
Este o terapie ce ajuta celule sa se regenereze mai repede, de asemenea ajuta la calmarea spasmelor musculare. E un electrod ce este plimbat pe zona in care ai dureri mai mari, simti o caldura placuta interna. Mie mi-au mers bine instilatiile cu Hyacist, tot la dansul le-am facut.
Multumesc frumos ptr raspuns! Locatia unde este?
Buna seara, din nou! M ar interesa daca aveti experienta cu : Dimetil sulfoxid in vezica?
As vrea sa mai stiu daca a incercat cineva Stimularea electrica transcutanata nervoasa TENS, sau Neuromudularea ?
Oare merita incercate? V au ajutat?
As vrea sa mai stiu daca a incercat cineva Stimularea electrica transcutanata nervoasa TENS, sau Neuromudularea ?
Oare merita incercate? V au ajutat?
Amyral, locatia este in Bucuresti aproape de Mihai Bravu.
Nu am incercat DMSO pentru ca am citit ca la unele persoane agraveaza usturimea si mi-a fost frica :). Am incercat doar acid hialuronic. Hyacist mai convenabil la pret fata de Cystistat, dar cu aceeasi substanta si concentratie.
Acum nu mai fac niciun tratament pentru ca sunt gravida si ma simt foarte bine in sarcina, fara simptome. Doctorul mi-a spus ca voi intra in remisie in sarcina si ceva timp dupa.. sper sa ma tina cat mai mult.
Stiu ca tens si neuromodularea sunt pt frecventa/incontinenta, eu nu am avut asa ceva ci durere si usturime.
Nu am incercat DMSO pentru ca am citit ca la unele persoane agraveaza usturimea si mi-a fost frica :). Am incercat doar acid hialuronic. Hyacist mai convenabil la pret fata de Cystistat, dar cu aceeasi substanta si concentratie.
Acum nu mai fac niciun tratament pentru ca sunt gravida si ma simt foarte bine in sarcina, fara simptome. Doctorul mi-a spus ca voi intra in remisie in sarcina si ceva timp dupa.. sper sa ma tina cat mai mult.
Stiu ca tens si neuromodularea sunt pt frecventa/incontinenta, eu nu am avut asa ceva ci durere si usturime.
Multumesc frumos ptr raspuns. Si eu am " doar" usturimi si dureri pelvine. Dar simt ca nu mai pot. As face cam orice, cu rezultat indelungat. Referitor la sarcina ta, eu vad clar o ineractiune hormonala: cd sunt pe ciclu imi trec toate simptomele, dar deja din ultima zi de ciclu se reiau
Amyral, imi pare rau, am crezut ca esti in remisie dupa instilatiile drlui. din Budapesta.
Da, clar hormonii influenteaza boala. Si eu la fel eram, fix in zilele de menstruatie nu aveam nicio usturime, iar dupa incepeau iar, la ovulatie si inainte de menstra era un chin.
Nu stiu daca exista tratament de vindecare ci doar de ameliorare. Eu fac parte din doua grupuri din USA cu aceasta boala si nimeni de acolo nu s-a vindecat complet ci si-a imbunatatit simptomele astfel incat sa poata avea o viata normala sau au diminuat perioadele de usturimi/dureri la cateva zile pe an. Altii nu au reusit deloc si tot asa.. cred ca e o continua cautare si auto educare aceasta boala, dar cine stie poate in cativa ani ne vom bucura de un remediu descoperit in medicina.
Se pare ca hormonul hcg secretat in sarcina vindeca aceasta boala, poate vom reusi sa beneficiem de un tratament in acest sens curand.
Da, clar hormonii influenteaza boala. Si eu la fel eram, fix in zilele de menstruatie nu aveam nicio usturime, iar dupa incepeau iar, la ovulatie si inainte de menstra era un chin.
Nu stiu daca exista tratament de vindecare ci doar de ameliorare. Eu fac parte din doua grupuri din USA cu aceasta boala si nimeni de acolo nu s-a vindecat complet ci si-a imbunatatit simptomele astfel incat sa poata avea o viata normala sau au diminuat perioadele de usturimi/dureri la cateva zile pe an. Altii nu au reusit deloc si tot asa.. cred ca e o continua cautare si auto educare aceasta boala, dar cine stie poate in cativa ani ne vom bucura de un remediu descoperit in medicina.
Se pare ca hormonul hcg secretat in sarcina vindeca aceasta boala, poate vom reusi sa beneficiem de un tratament in acest sens curand.
Iti multumesc frumos pentru raspuns. Sa stii ca asa consider si eu, ca aceasta boala se autoeduca pentru ca, eram f bn dupa tratamentul din Budapesta,.si uite ca acum ca din senin
..ma chinuie din nou
..ma chinuie din nou
Bună tuturor, și eu sufăr de acesta boala numita SVD, - sindrom vezicii dureroase, de oproape doi ani, acum cd va scriu sunt în criză și nu știu ce sa mai fac. Merg săptămânal la clinica Evomed la dr Andrei Manu, pt a fc. Tecar, și vad ca tot nu sunt bine,. Am fc i sii nstalații vezicale si Tens dar odată ce vine frigul apar durerile și usturimile. Pt a putea sa dorm noaptea i - au amitriptilina 1/2tb, dar dimineața cd ma trezesc pt a merge la munca sunt ametita și îmi este f rău. Va rog sa imi spuneti ce mai luați pt dureri sau vreun tratament care a dat rezultate.
Bună Ștefania și eu am SVD și merg tot la Evomed, pe mine ma ajuta mult amitriptilina am început cu 2 tablete pe zi de 25 mg, 4 ani nu am avut nimic, am făcut covid în aprilie și de atunci au reînceput crizele și durerile, am fost la dr Manu fac Tecar , iar medicul psihiatru mi a recomandat 3 tablete de amitriptilina pe zi. Am zile când ma simt bn, zile când ma doare și întru în panica.Tecar am făcut doar 2 ședințe, pe 2.11 am iar programare. Stresul cauzează mult la SVD, nu știu ce o sa facem noi cei cu SVD. Doar sa ne sfătuim aici ce am mai făcut și poate sfaturile or ajuta la ceva, în rest un medicament minune nu o sa iasă asa curând. Sănătate multa.
Buna Stefania, imi pare rau sa aud asta :(.
Ai dureri sau usturimi si in ce zona mai exact apare disconfortul?
Eu sincera sa fiu nu am avut dureri ci usturimi groaznice asa ca beam apa cu bicarbonat ca sa mai calmez situatia, ai incercat si tu acest remediu?
De asemenea in crize tin cu sfintenie o dieta blanda pentru vezica, fara pic de cafea, zahar de niciun fel, cacao, bauturi alcoolice sau carbogazoase, rosii, fructe etc. si beau muuuuuulta apa ca sa spal bine vezica.
Incearca seara sa adormi cu o sticluta de apa calda intre picioare, pe mine ma ajuta mult.
Eu am incercat si supozitoare Carpicorn, pastile Sunvert si Tador ca tratament si am fost mai ok.
Mie Tecar nu mi-a mers ci instilatiile cu Hyacist.
Ai dureri sau usturimi si in ce zona mai exact apare disconfortul?
Eu sincera sa fiu nu am avut dureri ci usturimi groaznice asa ca beam apa cu bicarbonat ca sa mai calmez situatia, ai incercat si tu acest remediu?
De asemenea in crize tin cu sfintenie o dieta blanda pentru vezica, fara pic de cafea, zahar de niciun fel, cacao, bauturi alcoolice sau carbogazoase, rosii, fructe etc. si beau muuuuuulta apa ca sa spal bine vezica.
Incearca seara sa adormi cu o sticluta de apa calda intre picioare, pe mine ma ajuta mult.
Eu am incercat si supozitoare Carpicorn, pastile Sunvert si Tador ca tratament si am fost mai ok.
Mie Tecar nu mi-a mers ci instilatiile cu Hyacist.
Acum am vazut ca si zis ca ai si usturimi. Mie usturimile mi se atenueaza cu apa cu bicarbonat sau cu Lithoren.
Din pacate nu exista tratament minune pentru vindecare totala ci doar remedii pentru a diminua din simptome sau pentru cei norocosi perioade mai lungi sau mai scurte de remisie totala.
Poate pe viitor vor descoperi cauza acestei boli si se va gasi tratament insa sunt sceptica pentru ca pentru bolile cronice eu nu am auzit niciodata de vreun tratament vindecator.
Trebuie sa avem noi grija de noi si sa vedem ce ne face bine, iar ce ne face rau tb.evitat.
Ai avut vreodata probleme cu infectiile urinare si apoi a aparut SVD sau nu ai avut niciodata infectii urinare?
Eu am ramas cu SVD in urma infectiilor urinare si a infectiei cu Mycoplasma si Ureaplasma, cred ca mi-au ruinat uretra efectiv, plus antibioticele pe care le-am luat cu pumnul.
Din pacate nu exista tratament minune pentru vindecare totala ci doar remedii pentru a diminua din simptome sau pentru cei norocosi perioade mai lungi sau mai scurte de remisie totala.
Poate pe viitor vor descoperi cauza acestei boli si se va gasi tratament insa sunt sceptica pentru ca pentru bolile cronice eu nu am auzit niciodata de vreun tratament vindecator.
Trebuie sa avem noi grija de noi si sa vedem ce ne face bine, iar ce ne face rau tb.evitat.
Ai avut vreodata probleme cu infectiile urinare si apoi a aparut SVD sau nu ai avut niciodata infectii urinare?
Eu am ramas cu SVD in urma infectiilor urinare si a infectiei cu Mycoplasma si Ureaplasma, cred ca mi-au ruinat uretra efectiv, plus antibioticele pe care le-am luat cu pumnul.
Bună seara din nou, da este adevărat ca stresul ne afectează f rău dar știți ca acest lucru este involuntar, mai ales atunci, cd ești o persoana activa, cu job, familie etc iar despre dieta este draconic aceasta nu mănânc acru, citrice, ciocolata, nu beau cafea băuturi alcoolice, carbogazoase, dulce ocazional. Nu m-am abținut la fructe pt ca fraților noi din ce luam necesarul de vitamine având în vedere ce vremuri trăim?, Vreau sa va întreb pt cele care ați folosit Cystistat cata vreme ați fost bine? Și vroiam sa va. întreb dc vi s-a indicat Duloxetina în loc. de amitriptilina Va mulțumesc celor care au răspuns.
Eu am vb cu psihiatra mea și nu mi.a recomandat duloxetină, dar vad ca nici amitriptilina nu prea ma mai ajuta. Instilatii nu am.facut încă, as dori și eu o părere de la fetele care au făcut instilatii.
Eu am facut instilatii insa nu cu Cystistat ci cu Hyacist. Este vorba despre aceeasi substanta si concentratie doar ca Hyacist este mai convenabil la pret.
Faceam instilatiile la doua saptamani pentru ca forma mea de boala nu este asa severa, iar o instilatie ma tine destul de mult. Nu va ganditi ca am fost 100% vindecata de la ele insa nu am mai avut usturimi deloc, ci doar o frecventa mai mare fata de un om normal (10-12/zi, noaptea deloc) si uneori o mica jena locala pe uretra. Dar per total am fost 100% functionala in tot acest timp.
Nu am continuat instilatiile pentru ca sunt gravida si pare ca imi prieste, sunt foarte bine si nu mai am momentan niciun simptom neplacut asa ca mi-am permis sa ii dau organismului o pauza de la orice tip de tratament mai ales ca imi doresc sa il protejez cat pot de tare si pe bebe :).
Asa cum am spus mie Tecar nu mi-a facut nimic si nici multe altele suplimente incercate. Instilatiile mi-au facut bine, pot spune ca am ajuns cu ele la o stare de 85% mai bine fata de cum eram.
Faceam instilatiile la doua saptamani pentru ca forma mea de boala nu este asa severa, iar o instilatie ma tine destul de mult. Nu va ganditi ca am fost 100% vindecata de la ele insa nu am mai avut usturimi deloc, ci doar o frecventa mai mare fata de un om normal (10-12/zi, noaptea deloc) si uneori o mica jena locala pe uretra. Dar per total am fost 100% functionala in tot acest timp.
Nu am continuat instilatiile pentru ca sunt gravida si pare ca imi prieste, sunt foarte bine si nu mai am momentan niciun simptom neplacut asa ca mi-am permis sa ii dau organismului o pauza de la orice tip de tratament mai ales ca imi doresc sa il protejez cat pot de tare si pe bebe :).
Asa cum am spus mie Tecar nu mi-a facut nimic si nici multe altele suplimente incercate. Instilatiile mi-au facut bine, pot spune ca am ajuns cu ele la o stare de 85% mai bine fata de cum eram.
Doamne ajuta pt tine și bebe, am înțeles ca o sarcina te poate chiar vindeca și m-aș bucura pt tine. Eu însă am întrat la menopauza și cu ea odată a venit și nenorocita asta de boală, un doctor mi - a spus ca are legătură cu imunitatea, sau ca ar fi oboalaa, a utoimuna Spuneți-mi te rog de unde ai cumpărat Hyacist, și cât costa?
Pt doamna/domnișoară care ma intrebadc am avut infecții urinare dese trebuie sa spun ca nu, cea care a declanșat toată nebunia asta a fost menopauza. Oricum despre aceasta boala nu știu f multe, factori de declanșare, tratament de vindecare, ci numai de ameliorare, Vreau sa încerc și eu acest tratament. cu Hyacist pt ca e groaznica, noroc ca am familia aproape alfel o luam razna.
Multumesc! Si mie mi-a spus dr. ca ma poate vindeca sarcina insa doar pana la menopauza cand preconizeaza sa revina iar :(. Poate pana atunci se va gasi vreun leac minune.
Eu am facut instilatiile cu Hyacist chiar la Evomed, la dl. dr. Manu, le are dansul. Sincer, nu stiu de unde se pot cumpara separat insa mi s-a parut ok pretul mai ales ca mi le facea dansul si plateam la final si tratamentul si “manopera”.
Eu cred ca am aceasta boala din copilarie pentru ca tin minte ca aveam episoade de urinari foooarte dese si uneori usturimi, iar mama ma certa mereu si imi spunea ca e totul in mintea mea :))..
Ulterior s-a mai agravat situatia dupa ce am avut doua infectii urinare cu E Coli si dupa ce am eliminat mult nisip de la rinichi; am predispozitie genetica si formez foarte repede cristale de oxalat de calciu.
Asta vara am avut si o infectie genitala care chiar mi-a pus capac, in sensul ca boala chiar s-a inrautatit.
Pana asta vara aveam 2 crize pe an care ma tineau 2-3 zile si imi treceau daca beam ceai si apa multa, insa de asta vara am avut o criza continua cam 8 luni de zile si doar instilatiile m-au ajutat, iar acum slava Domnului cu sarcina mi-e si mai bine.
E o boala urata, din pacate familia mea nu m-a luat niciodata in serios si imi spun ca sunt eu prea sensibila sau ca ma gandesc prea mult la vezica mea si ca nu are cum sa am aceasta boala eu…
Singurul care ma intelege si este alaturi de mine, este sotul meu.
Eu am facut instilatiile cu Hyacist chiar la Evomed, la dl. dr. Manu, le are dansul. Sincer, nu stiu de unde se pot cumpara separat insa mi s-a parut ok pretul mai ales ca mi le facea dansul si plateam la final si tratamentul si “manopera”.
Eu cred ca am aceasta boala din copilarie pentru ca tin minte ca aveam episoade de urinari foooarte dese si uneori usturimi, iar mama ma certa mereu si imi spunea ca e totul in mintea mea :))..
Ulterior s-a mai agravat situatia dupa ce am avut doua infectii urinare cu E Coli si dupa ce am eliminat mult nisip de la rinichi; am predispozitie genetica si formez foarte repede cristale de oxalat de calciu.
Asta vara am avut si o infectie genitala care chiar mi-a pus capac, in sensul ca boala chiar s-a inrautatit.
Pana asta vara aveam 2 crize pe an care ma tineau 2-3 zile si imi treceau daca beam ceai si apa multa, insa de asta vara am avut o criza continua cam 8 luni de zile si doar instilatiile m-au ajutat, iar acum slava Domnului cu sarcina mi-e si mai bine.
E o boala urata, din pacate familia mea nu m-a luat niciodata in serios si imi spun ca sunt eu prea sensibila sau ca ma gandesc prea mult la vezica mea si ca nu are cum sa am aceasta boala eu…
Singurul care ma intelege si este alaturi de mine, este sotul meu.
Ah si pretul iti spun sincer ca nu mai stiu exact cat era insa poti intra pe site-ul Evomed si scrie acolo la tarife tot ce ai nevoie sa stii.. 200 si ceva de lei instilatia cu tot cu “manopera” daca nu ma insel.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4vaccin anti-cistita?
- 8Usturimi jos care apar asa din senin
- 4Dureri dupa contact sexual: urinari frecvente, usturimi si dureri abdominale
- 4cistita!?
- 118Afectiune a cailor urinare
- 3Senzatia de a urina este permanenta si usturimea la fel...
- 3tratamet nepotrivit in cistita?
- 3cistita radica
- 4sangerari vaginale reduse cantitativ
- 9probleme menstruale
- 1cistita?
- 3cistita
- 7e cistita cronica?
- 2recidiveaza cistita..
- 0Contact sexual in timpul cistitei...da sau nu?
- 4Fac cistita des...
- 1Cistita recidiveaza
- 0dupa tratamentul cu antibiotic pentru cistita, am retentie urinara?
- 0Cistita acuta
- 2Am o cistita
Mai multe informații despre: Cistita Cistita interstitiala
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: