chist sinovial la incheietura mainii stangi - un tratament naturist?
Buna ziua.Acum 2 ani am fost diagnosticat cu chist sinovial la incheietura mainii stangi.As vrea sa stiu daca exista un tratament naturist pentru asta, pentru ca nu sunt foarte incantat de operatie.Va multumesc anticipat !!!!
5 comentarii
Buna seara!
Nu exista tratament in afara interventiei, care insa nu este nici imperativa si nici urgenta.
O puteti evita sau amana 10-20 de ani fara probleme.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
Nu exista tratament in afara interventiei, care insa nu este nici imperativa si nici urgenta.
O puteti evita sau amana 10-20 de ani fara probleme.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
Buna ziua! Acum ceva timp mi-a aparut un chist sinovial langa glezna. Am fost la medic si am suferit o operatie in noiembrie 2010. Dupa operatie la 1 luna a recidivat si am facut punctie ceva timp. Chistul nu a disparut, iar eu nu mai puteam merge asa ca a trebuit sa ma operez din nou in martie 2011, insa nici dupa aceasta interventie chistul nu a disparut, ba chiar am niste dureri insuportabile. Nu stiu ce sa fac. Ce sfat imi dati? Va multumesc anticipat!
Buna ziua!
La ce nivel anatomic se afla formatiunea: anterior-posterior, medial-lateral, avdn ca repere maleolele, tibialul posterior, tibialul anterior, arcoprul talusului, tuberculul fibularilor etc etc.
Fara o localizarea exacta anatomica, fara descrierea formei, consistentei, caracteristicilor de aderenta, reductibilitate, etc etc, este absolut imposibil de pronuntat nici cea mai mica evaluare.
Fireste, un examen clinic direct ar fi infinit mai simplu si mai eficient.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
La ce nivel anatomic se afla formatiunea: anterior-posterior, medial-lateral, avdn ca repere maleolele, tibialul posterior, tibialul anterior, arcoprul talusului, tuberculul fibularilor etc etc.
Fara o localizarea exacta anatomica, fara descrierea formei, consistentei, caracteristicilor de aderenta, reductibilitate, etc etc, este absolut imposibil de pronuntat nici cea mai mica evaluare.
Fireste, un examen clinic direct ar fi infinit mai simplu si mai eficient.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
Pe biletul de iesire din spital mi-au scris: chist sinovial antepicior drept.Sub operatie s-a colectat cam de marimea unei alune de consistenta gelatinoasa, care s-a spart, si a iesi o gelatina dupa care s-a refacut in 2-3 zile, iar acum am dureri foarte mari si ma impiedica la mers. Medicul mi-a recomandat repaus nefiind indicata o noua interventie, dar pe mine ma doare ingrozitor si chistul initial si imprejurul lui. Va rog din suflet spuneti-mi ce as putea face!
Tot nu am inteles absolut deloc nivelul anatomic...
Cum v-as putea sfatui fara sa am nici cea mai vaga idee cu ce va confruntati, care este localizarea, aspectul, marimea si consistenta, gradul de impastare si legatura cu tesuturile invecinate, etc etc etc??
Exista sute, poate mii de posibilitati diagnostice si terapeutice diferite, cum le-am putea diferentia fara sa avem nici cea mai mica informatie relevanta???
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
Cum v-as putea sfatui fara sa am nici cea mai vaga idee cu ce va confruntati, care este localizarea, aspectul, marimea si consistenta, gradul de impastare si legatura cu tesuturile invecinate, etc etc etc??
Exista sute, poate mii de posibilitati diagnostice si terapeutice diferite, cum le-am putea diferentia fara sa avem nici cea mai mica informatie relevanta???
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 0durere dupa operatie chist sinovial
- 66chist sinovial
- 8chist sinovial popliteu
- 9presupus chist sinovial langa calcai
- 0Chist sinovial al ATM
- 11Chist sinovial!
- 10chist sinovial
- 4lichid sinovial
- 3Am un chist sinovial de 5 luni care nu mai creste
- 1Chist sinovial deget membru inferior
- 0chist sinovial