lichid sinovial
Dupa o durere - ca o intepatura - la genunchiul stang, a inceput sa se umfle. (02 august 2011). Am fost la doi medici, s-a recoltat lichid si in urma rezultatelor nu s-a constat infectie. Radiografia nu a prezentat urme de leziuni. Dupa tratament cu oxacilina, gentamicina, cefort, gheata, repaus la pat 10 zile cu atela si opt fara, in primele doua zile dupa ce am folosit piciorul mai mult de o ora genunchiul s-a umflat din nou. Ce pot face ?
Am mentionat celor doi medici ca incepand cu 2008 in perioada mai - iunie, am avut atac de guta. Anul acesta guta s-a manifestat la piciorul drept pe o perioada de trei saptamani ( iunie 2011 ). Va multumesc !
Am mentionat celor doi medici ca incepand cu 2008 in perioada mai - iunie, am avut atac de guta. Anul acesta guta s-a manifestat la piciorul drept pe o perioada de trei saptamani ( iunie 2011 ). Va multumesc !
4 comentarii
Buna ziua!
Nu ne-ati precizat singurele elemente esentiale: sex, varsta, greutate/inaltime, status ocupational si sportiv, antecedente traumatice, vasculare, metabolice, reumatologice etc etc.
Nu inteleg absolut deloc logica tratamentului antibiotic prelungit fara nici o justificare clinica sau biologica. Atacul de guta nu prea se manifesta la genunchi, insa nimic nu se exclude.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
Nu ne-ati precizat singurele elemente esentiale: sex, varsta, greutate/inaltime, status ocupational si sportiv, antecedente traumatice, vasculare, metabolice, reumatologice etc etc.
Nu inteleg absolut deloc logica tratamentului antibiotic prelungit fara nici o justificare clinica sau biologica. Atacul de guta nu prea se manifesta la genunchi, insa nimic nu se exclude.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
masculin, 40 ani, contabil, 171 cm, 76 kg, in trecut mici probleme cu ficatul, hemoroizi. si guta.
sport - nu; in schimb stat pe scaun intre 8 - 14 ore/zi.
sport - nu; in schimb stat pe scaun intre 8 - 14 ore/zi.
Buna seara!
Cred ca v-ar fi util un consult clinic la un reumatolog bun. Este posibila existenta unui sindrom inflamator de tip reumatologic (autoimun).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
Cred ca v-ar fi util un consult clinic la un reumatolog bun. Este posibila existenta unui sindrom inflamator de tip reumatologic (autoimun).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2Chist sinovial
- 143chist sinovial genunchi
- 66chist sinovial
- 6Copilul meu de 5 ani a fost diagnosticat cu chist sinovial la genunchiul drept
- 9presupus chist sinovial langa calcai
- 3chist sinovial
- 8In urma unei radiografii mi s-a spus ca am un chist sinovial
- 0Chist sinovial al ATM
- 11Chist sinovial!
- 3Am un chist sinovial de 5 luni care nu mai creste
- 1ruptura de menisc insotita de chist sinovial
- 1Chist sinovial deget membru inferior
- 0Postoperatoriu
- 3Noduli degete mana dreapta
- 7Rmn după excizie chirurgicala chist sinovial
- 0Chist sinovial la mana