Rmn după excizie chirurgicala chist sinovial
Bună ziua! În urma îndepărtării unui chist sinovial la mana dreapta, am rămas cu dureri și mișcări limitate ale articulatiei. Am efectuat un rmn, cu acest rezultat : plaja de edem subcondral la baza metacarpian III. Ce înseamnă? Mulțumesc!
7 comentarii
Buna ziua,
Importante sunt doar imaginile propriu zise, nu interpretarea scrisa a acestora.
Imaginile trebuie analizate in timpul examinarii clinice directe.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Importante sunt doar imaginile propriu zise, nu interpretarea scrisa a acestora.
Imaginile trebuie analizate in timpul examinarii clinice directe.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Mulțumesc pentru răspuns! Exista șansa de o a 2 a operație, având în vedere durerile ramase după 2 luni de la intervenție? Am încercat protejarea articulației cu orteza pentru pumn, dar s-au accentuat durerile după 2 zile și am renunțat.
Exista posibilitatea, insa trebuie analizata atent cauza aparitiei chistului, care poate sa fie o problema la biomecanica pumnului.. In acest caz se impune rezolvarea acesteia, chistul fiind doar un simptom, nu cauza
Buna seara ! La jumatatea lunii Iulie am fost operata a 2 a oară : sinovectomie. Repausul încheieturii a fost timp de 14 zile, apoi am început recuperarea, câteva ședințe de fizioterapie. In momentul de fata a reapărut o umflatura in același loc, între tendoanele 2 -3, durerile sunt încă prezente, miscarile încheieturii sunt limitate și rigide. După operație mâna este deformata, dacă pot spune așa, este posibil ca efectul inflamator postoperator sa fie prezent pentru o perioada atât de lunga ? După sinovectomie mai este posibil sa reapară chistul ? Mulțumesc !
Buna seara, greu de raspuns...fara o examinare clinica nimic nu se poate spune. chisturile reapar ocazional si dupa excizia chirurgicala, insa mai rar
Nu am primit nici o explicație sau sfaturi postoperator, dar având informații disponibile online, aceea sinovectomie reprezintă înlăturarea capsulei sinoviale, asta am înțeles și de la Dna doc care m-a operat. Teoretic de unde s-ar mai putea forma chist dacă nu mai exista lichid sinovial ( dacă intr-adevăr s-a efectuat o sinovectomie ) ? Am uitat sa specific rezultatul ECO țesut moale : chist sinovial de aprox 14 mm/4mm. Sunt sceptica și in privința examenului imagistic. Din întâmplările din acest an ( mesajele de mai sus ) ce altceva mi-ar putea afecta încheietura/mâna ? Toți medicii m-au direcționat spre chist, exista și alte afecțiuni care pot avea ca simptom umflatura între tendoane ? Este mâna dreapta și din păcate nu ma pot folosi de ea 100%.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2Chist sinovial
- 0durere dupa operatie chist sinovial
- 143chist sinovial genunchi
- 66chist sinovial
- 8chist sinovial popliteu
- 6Copilul meu de 5 ani a fost diagnosticat cu chist sinovial la genunchiul drept
- 9presupus chist sinovial langa calcai
- 3chist sinovial
- 8In urma unei radiografii mi s-a spus ca am un chist sinovial
- 5chist sinovial la incheietura mainii stangi - un tratament naturist?
- 0Chist sinovial al ATM
- 3Am un chist sinovial de 5 luni care nu mai creste
- 1ruptura de menisc insotita de chist sinovial
- 1Chist sinovial deget membru inferior
- 0chist sinovial
- 3Operată de chist sinovial la incheietura maini
- 0Chist sinovial la mana
- 0Ajutati-ma cu o parere - dureri dupa meniscectomie
Mai multe informații despre: chistul sinovial