chist sinovial
Buna seara! Am citit intrebarile si raspunsurile de mai sus, dar tot apelez la parerea dvs! Fiul meu are 10 ani si a fost diagnosticat cu chist sinovial popliteu de tip Baker sub genunchiul drept. Medicul a recomandat operatie. Ce ne sfatuiti?
Buna seara!
Fara sa fiu ortoped pediatru, eu sunt principial impotriva acestei interventii (incearca sa trateze efectul si nu trateaza cauza).
Intrebarea este profund diferita: este supra-ponderal, este sportiv? Ce eforturi fizice practica?
Asa cum deja ati inteles, aceasta problema este datorata supra-solicitarii mecanice a articulatiei genunchiului.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Fara sa fiu ortoped pediatru, eu sunt principial impotriva acestei interventii (incearca sa trateze efectul si nu trateaza cauza).
Intrebarea este profund diferita: este supra-ponderal, este sportiv? Ce eforturi fizice practica?
Asa cum deja ati inteles, aceasta problema este datorata supra-solicitarii mecanice a articulatiei genunchiului.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Buna seara! Baiatul are greutate normala. Sporturi nu practica decat ocazional, cand iese afara la joaca: fotbal, alergat, pennybord, catarat (prin copaci si pe barele din curtea scolii, unde face "liliacul", adica sta atarnat de bara cu capul in jos). Au aceste activitati legatura cu acest chist?
Multumesc!
Multumesc!
Buna seara!
Legatura este evidenta si semnifica supra-solicitarea de tip mecanic a genunchiului (foot-ball-ul si alergatul/jogging sunt fabulos de agresive pentru genunchi).
In loc sa-l operati, mai bine ii sugerati sa evite eforturile fizice agresive pentru genunchi.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Legatura este evidenta si semnifica supra-solicitarea de tip mecanic a genunchiului (foot-ball-ul si alergatul/jogging sunt fabulos de agresive pentru genunchi).
In loc sa-l operati, mai bine ii sugerati sa evite eforturile fizice agresive pentru genunchi.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Multumesc frumos pentru raspuns, domnule doctor!
buna seara
avem o fetita de 18 luni, la 13 luni i am descoperit un chist sinovial palmar in dreptul inelarului, la eco avea 4 mm
chirurgul plastician ne -a recomandat sa asteptam 6 sapt, am repetat eco, chistul a ramas la aceeasi dimensiune. ne -a programat la. operatie pentru extirpare, pe care am amanat o din alte motive.
am refacut azi eco si are tot 4 mm, operatia ar trebui sa aiba loc sapt viitoare, insa nu suntem convinsi ca vrem sa o operam, medicul nu ne a dat prea multe detalii si mai ales de ce ar trebui extirpat daca stagneaza, nu creeaza probleme deocamdata, tinand cont si de varsta copilului
asteptam un sfat
multumesc
avem o fetita de 18 luni, la 13 luni i am descoperit un chist sinovial palmar in dreptul inelarului, la eco avea 4 mm
chirurgul plastician ne -a recomandat sa asteptam 6 sapt, am repetat eco, chistul a ramas la aceeasi dimensiune. ne -a programat la. operatie pentru extirpare, pe care am amanat o din alte motive.
am refacut azi eco si are tot 4 mm, operatia ar trebui sa aiba loc sapt viitoare, insa nu suntem convinsi ca vrem sa o operam, medicul nu ne a dat prea multe detalii si mai ales de ce ar trebui extirpat daca stagneaza, nu creeaza probleme deocamdata, tinand cont si de varsta copilului
asteptam un sfat
multumesc
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2Chist sinovial
- 143chist sinovial genunchi
- 8chist sinovial popliteu
- 6Copilul meu de 5 ani a fost diagnosticat cu chist sinovial la genunchiul drept
- 9presupus chist sinovial langa calcai
- 5chist sinovial la incheietura mainii stangi - un tratament naturist?
- 11Chist sinovial!
- 10chist sinovial
- 3Am un chist sinovial de 5 luni care nu mai creste
- 1ruptura de menisc insotita de chist sinovial
- 1Chist sinovial deget membru inferior
- 0chist sinovial
- 0Postoperatoriu
- 8Chist sinovial premaleola ext stanga
- 3Noduli degete mana dreapta
- 0Chist sinovial la mana
- 0Ajutati-ma cu o parere - dureri dupa meniscectomie
Mai multe informații despre: chistul sinovial