Ceva in piept

05-09-2016
psycho
Nu este medic/terapeut
psycho
Buna ziua, am o problema a inceput de vara trecuta, dar ma lasat in toamna, acum cand a venit iarasi vara ma luat din nou
Deci simt ceva in mijlocul pieptului, ca niste spasme, sincer nu stiu cum sa le descriu, cateodata e doar o spasma cateodata face de 3-4 ori, e ca acea senzatie cand te sperii brusc si simti inima in piept ( dar nu chiar asa puternic). Cel mai des mi sa intamplat cand mergeam pe jos prin caldura si ma simteam epuizat, dar se intampla si aleator, de ex azi am simtit putin si cand m-am ridicat de pe scaun din autobuz. Nu stiu daca am descris bine acea presiune in piept, chiar nu stiu cum s-o descriu... e ca si cum se mareste ceva in mijlocul pieptului
Am 24 de ani si mentionez ca sunt fumator de la 13 ani si am cam facut si exces de Cola/Pepsi, de multe ori sticla de 2, 5 L la zi
1 comentarii
0
11-09-2016, ora 22:22
Dr. Markus Sorin
Medicina interna, Sighetu-Marmatiei
Dr. Markus Sorin
Ceea ce descrieti in mod foarte plastic sunt palpitatii si au in spate o tulburare de ritm, probabil extrasistole. Intrucat gravitatea acestora variaza de la absolut anodine, banale la altele cu o gravitate deosebita, aveti indicatie de a efectua, desigur dupa o electrocardiograma de repaus, o monitorizare Holter 24 h pentru a vedea tipul acestor extrasistole si a le clasifica ca gravitate(sau eventual pentru a diagnostica o alta tulburare de ritm). La aceasta varsta, desigur pe langa a cauta o afectiune tiroidiana care cel mai frecvent sta la baza acestor tulburari de ritm(deci va recomand un examen endocrinologic si o dozare de TSH si free T4), ar fi bine sa intrerupeti triggerul FUMAT+COLA...care poate precipita aceste tulburari de ritm...
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici